Hotel Thuis

Hotel Thuis

0 beoordelingen

Hotel Thuis is een nieuwe, goed doordachte service die voor bijna iedereen voldoet. Een week lang, twee uur per dag neemt een consulente de nodige zorgtaken over, maakt het huis in orde, haalt boodschappen en verzorgt een warme maaltijd. U hoeft alleen maar de deur open te doen.

Ontwikkeld als antwoord op vragen van leden

Jeanette Mertens, voorzitter van Kruiswerk en mede-initiatiefnemer van Hotel Thuis: “Kruiswerk is sinds jaar en dag een vangnet en kompas voor haar leden. Onze consulenten worden geregeld gebeld met vragen als: ‘Ik word volgende week geopereerd en ik weet niet of ik mezelf daarna thuis kan redden. Kunnen jullie me helpen?’ Of men geeft aan dat de mantelzorger een paar dagen niet kan komen waardoor praktische basisbehoeften in het gedrang komen. Onze leden verwachten dat wij hen helpen om het leven op dat soort momenten gemakkelijker te maken. Veel van onze diensten zijn ontstaan vanuit die behoefte. Zo ook Hotel Thuis. Met deze dienst gaan alle dagelijkse zaken gewoon door, zonder zorgen.”

Hoe werkt Hotel Thuis?

Zodra u Hotel Thuis aanvraagt, kunnen we binnen twee dagen starten. Houdt u er rekening mee dat we in het weekend mogelijk iets meer tijd nodig hebben om alles te regelen. Na de aanvraag neemt een consulent contact met u op om uw behoeften te bespreken. Want die zijn voor iedereen anders.  

Daarom biedt Hotel Thuis 2 pakketten aan:

1. Het basispakket
Een Hotel Thuis consulent komt gedurende 7 opeenvolgende dagen (ook in het weekend) dagelijks 2 uur bij u langs voor:

✓ De boodschappen;
✓ Licht huishoudelijk werk, zoals stofzuigen en afwassen;
✓ De warme maaltijd;
✓ Eenmaal de was en strijk;
✓ Een luisterend oor.

Andere ondersteuning wordt persoonlijk afgestemd, passend binnen de beschikbare uren.

2. Hotel Thuis Op-Maat
Mocht u belangrijke zaken missen in het basispakket hierboven, kies dan voor Hotel Thuis Op-Maat. U krijgt alles in het basispakket en boekt extra uren bij voor bijvoorbeeld vervoer naar uw arts, apotheek of familie, of het uitlaten van uw hond. Maar ook simpelweg om een wandeling te maken of te eten, een gezelschapsspel te spelen of het bespreken van een schema waarmee de consulent u helpt de regie over de dag weer terug te krijgen. Kortom; wat u nodig heeft. 

Kosten en vergoedingen

De kosten voor het Hotel Thuis basispakket zijn voor de eerste week (7 aaneengesloten dagen/2 uur per dag) € 85,00 per dag incl. btw. (Voor Hotel Thuis Op-Maat krijgt u een offerte). Let op: u hoeft dit bedrag nooit geheel zelf te betalen:
✓ De dienstverlening is aftrekbaar van de inkomstenbelasting onder de noemer ‘extra gezinshulp’. Dit levert u een korting op tussen de 19% en 52% op;
✓ Met een PGB-indicatie hoeft u geen btw te betalen;
✓ Heeft u een aanvullende zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea? Neem dan - voordat u Hotel Thuis aanvraagt - contact op met de zorgcoach van de verzekeraar via 071-3640280. U heeft namelijk een budget voor ‘hulp in huis na ziekenhuisopname’.

Aanvragen

Hotel Thuis is alleen af te nemen door leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers. U bent al lid voor € 19,50 per jaar per huishouden.

U vraagt Hotel Thuis gemakkelijk aan via info@kruiswerk.nl of bel de ledenservice op 0314 - 357 430, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Verlengen en uitbreiden?

Hotel Thuis bestelt u per week. U kunt per week bekijken of u Hotel Thuis wilt verlengen. De service is tevens eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld personenalarmering, aanpassingen in huis via Zlimthuis, een tuinman of andere relevante diensten van Kruiswerk. Voor een vast bedrag én met ledenkorting. Bekijk het complete dienstenoverzicht van Kruiswerk om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Hotel Thuis voor mantelzorgers

Helpt u dagelijks uw partner of een familielid en komt er een moment waarop u deze taken tijdelijk moet overdragen? Hotel Thuis is ook een oplossing voor mantelzorgers. 

Praktische hulp en een luisterend oor

“Uiteindelijk zijn de behoeften van onze leden leidend voor alles wat wij doen”, vervolgt Jeanette. “Een van de meest gehoorde wensen is zelf de regie te houden of weer op te pakken, of u nu zelfstandig thuis woont of mantelzorger bent. Iedereen heeft daarbij weleens hulp nodig. Met Hotel Thuis herstelt u thuis, in uw eigen, vertrouwde omgeving. Met goede zorgen en elke dag even een luisterend oor. Want dat is minstens zo belangrijk.“