Direct door naar content
Terug naar diensten

Kruiswerk Zorgcollectief

Collectief verzekeren: het heeft veel voordelen! Zo verzeker jij je bij dezelfde zorgverzekeraar, maar voor een betere prijs en met fijne extra’s. Ook helpen wij je graag bij het overstappen en bieden wij het hele jaar door ondersteuning bij vragen over je verzekering. Dat is pas goed geregeld!

Meer lezen

Heb je een vraag over
Kruiswerk Zorgcollectief?

Bel ons op 088 - 17 17 310 ma. t/m vr. van 9:00 - 17:00 uur
Willem Veenendaal Expert zorgverzekeringen

info@kruiswerkzorgcollectief.nl

Kies bewust en bespaar waar kan.

Het collectief met korting, extra voordelen en persoonlijk advies.

Collectief verzekeren blijft!

Vanaf 1 januari 2023 heeft iedereen dezelfde premie voor dezelfde basisverzekering. Er wordt geen korting meer gegeven op de basisverzekeringen van de overheid. Maar natuurlijk zijn er ook andere voordelen aan een zorgverzekering via een collectief. Zoals allerlei extra aanvullende vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ondersteuning bij mantelzorg en preventieve zorg.

Waarom een collectieve verzekering?

Het Kruiswerk Zorgcollectief blijft jou ook in 2023 voordelen bieden. Ons collectief biedt jou nog altijd korting en extra zorg. De enige verandering is dat de korting op een collectieve basisverzekering verdwijnt.

Voordelen van een collectieve zorgverzekering

  • Aanvullende vergoedingen gericht op jouw persoonlijke situatie
  • Ook voor jouw partner en kinderen
  • Een interessante collectiviteitskorting op de aanvullende- en tandartsverzekering

Zoek jouw collectiviteit 

Ons aanbod

Wil je een zorgverzekering afsluiten bij Kruiswerk Zorgcollectief?
Hier vind je ons aanbod van Menzis, Zilveren Kruis en VGZ: basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.
Hulp nodig bij het kiezen of overstappen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bereken eenvoudig jouw premie en sluit jouw zorgverzekering direct af.

Selecteer uw zorgverzekeraar

Informatiebijeenkomsten

Bewust jouw zorgverzekering samenstellen, hoe doe je dat? Welke aanvullende verzekering past bij jouw situatie? Zorgcollectief expert Willem Veenendaal informeert en adviseert je graag over onder andere vergoedingen, wisselen van pakket of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je je voor aankomend jaar oriënteren op een zorgverzekering die zowel financieel, als inhoudelijk goed bij je past? Maak dan net als zoveel andere leden gebruik van onze kosteloze informatiebijeenkomsten.

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst is op dit moment niet meer mogelijk. Heb je vragen over jouw zorgverzekering? Neem dan contact met ons op via 088 - 17 17 310.

Persoonlijk adviesgesprek

Aan het einde van het jaar, zodra de nieuwe tarieven bekend zijn, kan je gebruik maken van een persoonlijk adviesgesprek. Samen met Willem Veenendaal, expert zorgverzekeringen, kijk je kritisch naar jouw individuele situatie waarnaar hij je een vrijblijvend advies geeft.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor een persoonlijk adviesgesprek. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 088 - 17 17 310.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2023


12 november 2022 - Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars de premie voor 2023 bekend. 

31 december 2022 - Wil jij overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dit kan tot en met 31 december.

Dit wijzigt er in 2023 in de basisverzekering

Wat de Basisverzekering wel of niet vergoedt, wordt bepaald door de overheid. In 2023 worden er een paar behandelingen toegevoegd, gewijzigd en uitgebreid.

De overheid heeft bepaald dat de collectiviteitskorting op de Basisverzekering vervalt. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars in Nederland. Heb je een collectieve zorgverzekering? Dan betekent dit voor jou dat je geen korting meer op je Basisverzekering ontvangt. De korting op je aanvullende (tandarts)verzekeringen behoud je wel. Ook de andere extra's van jouw collectief blijven gewoon gelden, zoals extra zorg en extra vergoedingen op onder meer fysiotherapie, ondersteuning bij mantelzorg en preventieve zorg.

De zorgtoeslag wordt in 2023 eenmalig verhoogd met € 412. Dit verhoogt het inkomen van huishoudens die al zorgtoeslag ontvangen met € 34 per maand.

Mensen die na het doormaken van COVID-19 last hebben van ernstige klachten of beperkingen kunnen onder voorwaarden paramedische herstelzorg vergoed krijgen uit het basispakket. De overheid heeft besloten om de regeling voor herstelzorg aan ernstig zieke coronapatiënten te verlengen tot 1 augustus 2023.

Een andere wijziging van de vergoedingen in 2023, is het schrappen van vitamine D uit het basispakket. Dit betekent dat je geneesmiddelen met vitamine D vanaf januari 2023 zelf moet betalen. Vitamine D zorgt voor het behoud van sterke botten. Mensen met een tekort aan vitamine D of een risico op botontkalking, slikken vaak vitamine D. Kosten voor vitamine D medicatie kunnen oplopen tot € 79,- per jaar.

Vanaf 1 april 2023 wordt de NIPT-test gratis. Met deze test, een bloedonderzoek, wordt bij zwangere vrouwen ontdekt of het kindje bijvoorbeeld het edwards-, patau- of downsyndroom ontwikkelt. Nu vergoedt je zorgverzekering deze test alleen bij een medische indicatie. En anders betaal je 175 euro. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden de NIPT-test wel.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 088 - 17 17 310 of stuur een e-mail naar info@kruiswerkzorgcollectief.nl.

Je kunt je op drie manieren laten informeren. Het Kruiswerk Zorgcollectief organiseert webinars, informatiebijeenkomsten en persoonlijk adviesgesprekken.

Je kunt je digitaal aanmelden via de website of telefonisch via 088 – 17 17 310.

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering voor een grote groep mensen. In het geval van het Kruiswerk Zorgcollectief, zijn dit de leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers die hieraan kunnen deelnemen. Vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief worden de belangen van deelnemers behartigd.

Een collectieve zorgverzekering kan jou vele extra’s bieden. Je kunt hierbij denken aan korting op jouw aanvullende- en tandartsverzekering. Het is daarom altijd verstandig om je collectief te verzekeren.

Het Kruiswerk Zorgcollectief gaat verder dan alleen korting. Wij hebben afspraken gemaakt over extra dekkingen, daarnaast ondersteunen wij jou het hele jaar door bij al jouw vragen over je zorgverzekering.

Zorgcollectief

  • Korting op jouw aanvullende- en tandartsverzekering
  • Uitgebreide dekkingen
  • Ondersteuning bij jouw zorgvragen

Lidmaatschap Kruiswerk Achterhoek en Liemers

  • Gratis uitleen hulpmiddelen
  • Acute zorg
  • Ondersteuning bij mantelzorg
  • Gratis advies langer veilig thuis

Nee. Op het moment dat je al verzekerd bent bij Menzis, Zilveren Kruis of VGZ en wilt deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief, dan blijft jouw huidige zorgverzekering gewoon doorlopen. Je krijgt echter wel de korting op aanvullende- en tandartsverzekering en eventueel aanvullende vergoedingen vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief.

Wanneer je nog niet verzekerd bent bij Menzis, Zilveren Kruis of VGZ , is overstappen heel makkelijk. Je kunt dit telefonisch doen met de overstapcoach of direct online. Zij zorgen er tevens voor dat jouw huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

Nee, je wordt altijd geaccepteerd en zal nooit meer premie betalen als je nu al zorg gebruikt. Wanneer er nu al een machtiging is voor zorg uit de basisverzekering, zal de nieuwe verzekeraar deze machtiging gewoon overnemen.

Je kunt maar een collectiviteit actief hebben op jouw zorgverzekering. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wie de hoogste korting geeft en wie de ruimste dekking biedt.

Je kunt tot en met 31 december 2022 overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Je kunt het hele jaar deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief. Het is wel aan te raden om je voor 31 december 2021 aan te melden. Wanneer je al een collectieve zorgverzekering hebt, loopt deze een heel kalenderjaar. Het is in veel gevallen niet mogelijk om tussentijds te wisselen.

Aanmelden voor een lidmaatschap is zo gedaan. Je kunt dit doen tijdens het aanmelden voor het Kruiswerk Zorgcollectief. Kies hier de verzekeraar waar jij je collectief via wilt verzekeren, in de vervolgstappen sluit je het lidmaatschap voor Kruiswerk Achterhoek en Liemers af. Wil je je alleen aanmelden voor een lidmaatschap, ga dan direct naar www.kruiswerk.nl/aanmelden.

Het is niet eenvoudig om in het brede aanbod van zorgverzekeraars en dekkingen de juiste keuze te maken. Je kunt je opgeven voor informatiebijeenkomsten of een persoonlijk adviesgesprek. Je kunt ook belangrijke aandachtspunten lezen in het artikel: een passende zorgverzekering in 5 stappen.

Stuur een bericht via info@kruiswerkzorgcollectief.nl of bel ons op 088 – 17 17 310 (ma. t/m vr. 09:00- 17:00 uur).

Kruiswerk Zorgcollectief ontvangt een vergoeding voor bemiddeling.

Meld je aan voor de Zorgcollectief nieuwsbrief

* verplichte velden

Kies alle manieren waarop je wilt horen van Kruiswerk Zorgcollectief:

Je kunt jezelf op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie wordt overgedragen aan Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacy policy van Mailchimp