Direct door naar content
Terug naar diensten

Kruiswerk Zorgcollectief

Collectief verzekeren: het heeft veel voordelen! Zo verzeker jij je bij dezelfde zorgverzekeraar, maar voor een betere prijs en met fijne extra’s. Ook helpen wij je graag bij het overstappen en bieden wij het hele jaar door ondersteuning bij vragen over je verzekering. Dat is pas goed geregeld!

Meer lezen

Heb je een vraag over
Kruiswerk Zorgcollectief?

Bel ons op 088 - 17 17 310 ma. t/m vr. van 9:00 - 17:00 uur
Willem Veenendaal Expert zorgverzekeringen

info@kruiswerkzorgcollectief.nl

Kies bewust en bespaar.

De collectieve zorgverzekering met korting, extra vergoedingen en persoonlijk advies

Collectief verzekeren blijft!

Sinds 1 januari 2023 heeft iedereen dezelfde premie voor dezelfde basisverzekering. Er wordt geen korting meer gegeven op de basisverzekeringen van de overheid. Maar natuurlijk zijn er ook andere voordelen aan een zorgverzekering via een collectief. Zoals allerlei extra aanvullende vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ondersteuning bij mantelzorg en preventieve zorg.

Waarom een collectieve verzekering?

Het Kruiswerk Zorgcollectief blijft je ook in 2024 voordelen bieden. Ons collectief bied je nog altijd korting en extra zorg. De enige verandering is dat de korting op een collectieve basisverzekering is verdwenen.

Voordelen van een collectieve zorgverzekering

 • Aanvullende vergoedingen gericht op jouw persoonlijke situatie
 • Ook voor jouw partner en kinderen
 • Een interessante collectiviteitskorting op de aanvullende- en tandartsverzekering

Zoek jouw collectiviteit 

Ons aanbod

Wil je een zorgverzekering afsluiten bij Kruiswerk Zorgcollectief?
Hier vind je ons aanbod van Menzis, Zilveren Kruis en VGZ: basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.
Hulp nodig bij het kiezen of overstappen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bereken eenvoudig jouw premie en sluit jouw zorgverzekering direct af.

Selecteer uw zorgverzekeraar

Informatiebijeenkomsten

Bewust jouw zorgverzekering samenstellen, hoe doe je dat? Welke aanvullende verzekering past bij jouw situatie? Zorgcollectief expert Willem Veenendaal informeert en adviseert je graag over onder andere vergoedingen, wisselen van pakket of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je je voor aankomend jaar oriënteren op een zorgverzekering die zowel financieel, als inhoudelijk goed bij je past? Maak dan net als zoveel andere leden gebruik van onze kosteloze informatiebijeenkomsten.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Persoonlijk adviesgesprek

Aan het einde van het jaar, zodra de nieuwe tarieven bekend zijn, kan je gebruik maken van een persoonlijk adviesgesprek. Samen met Willem Veenendaal, expert zorgverzekeringen, kijk je kritisch naar jouw individuele situatie waarnaar hij je een vrijblijvend advies geeft.

Aanmelden voor een persoonlijk adviesgesprek is niet meer mogelijk.

 

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2024


12 november 2023 - Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars de premie voor 2024 bekend. 

31 december 2023 - Wil jij overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Dit kan tot en met 31 december.

Dit wijzigt er in 2024 in de basisverzekering

Wat de Basisverzekering wel of niet vergoedt, wordt bepaald door de overheid. In 2024 worden er een paar behandelingen toegevoegd, gewijzigd en uitgebreid.

Per 1 januari valt de volgende zorg binnen het basispakket

 • Oefentherapie om valongelukken bij ouderen te voorkomen
 • Kraamzorg voor langere periode (tot 6 weken na de geboorte)
 • Hulp bij het herstel van Long Covid. Dit is verlengd tot januari 2025

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Dit valt bijvoorbeeld binnen het basispakket:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Ambulancevervoer
 • Ziekenhuiszorg
 • Medicijnen
 • Tandartskosten t/m 18 jaar
 • Kraamzorg en verloskundige hulp
 • Fysiotherapie: tot 18 jaar en voor chronische aandoeningen
 • Psychologische hulp
 • Wijkverpleging
 • Kosten voor de apotheek

Zorg voor het herstel van Long Covid zat al in het basispakket. De pandemie is voorbij, maar in 2023 krijgen mensen nog altijd te maken met Long Covid. Om hen te helpen, wordt deze herstelzorg verlengd tot 1 januari 2025.

Deze veelvoorkomende zorgbehoeftes zitten niet in de basisverzekering:

 • Tandartskosten voor 18 jaar en ouder
 • Fysiotherapie voor niet-chronische aandoeningen
 • Orthodontie
 • Brillen en lenzen
 • Kraampakket
 • Alternatieve geneeswijzen

Wil je een uitgebreidere zorgverzekering die bijvoorbeeld ook fysiotherapie en tandartskosten vergoedt? Sluit dan, naast de basisverzekering, ook een aanvullende verzekering af. 

Vergoeding van kraamzorg zat al in de basisverzekering. Van minimaal 24 tot maximaal 80 uur en tot maximaal 10 dagen na de geboorte. Die periode van 10 dagen wordt per 1 januari 2024 verlengd naar zes weken. Na de verruiming van zes weken blijft de eigen bijdrage per uur bestaan zoals dat nu is.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 088 - 17 17 310 of stuur een e-mail naar info@kruiswerkzorgcollectief.nl.

Je kunt je op drie manieren laten informeren. Het Kruiswerk Zorgcollectief organiseert webinars, informatiebijeenkomsten en persoonlijk adviesgesprekken.

Je kunt je digitaal aanmelden via de website of telefonisch via 088 – 17 17 310.

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering voor een grote groep mensen. In het geval van het Kruiswerk Zorgcollectief, zijn dit de leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers die hieraan kunnen deelnemen. Vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief worden de belangen van deelnemers behartigd.

Een collectieve zorgverzekering kan jou vele extra’s bieden. Je kunt hierbij denken aan korting op jouw aanvullende- en tandartsverzekering. Het is daarom altijd verstandig om je collectief te verzekeren.

Het Kruiswerk Zorgcollectief gaat verder dan alleen korting. Wij hebben afspraken gemaakt over extra dekkingen, daarnaast ondersteunen wij jou het hele jaar door bij al jouw vragen over je zorgverzekering.

Zorgcollectief

 • Korting op jouw aanvullende- en tandartsverzekering
 • Uitgebreide dekkingen
 • Ondersteuning bij jouw zorgvragen

Lidmaatschap Kruiswerk Achterhoek en Liemers

 • Gratis uitleen hulpmiddelen
 • Acute zorg
 • Ondersteuning bij mantelzorg
 • Gratis advies langer veilig thuis

Nee. Op het moment dat je al verzekerd bent bij Menzis, Zilveren Kruis of VGZ en wilt deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief, dan blijft jouw huidige zorgverzekering gewoon doorlopen. Je krijgt echter wel de korting op aanvullende- en tandartsverzekering en eventueel aanvullende vergoedingen vanuit het Kruiswerk Zorgcollectief.

Wanneer je nog niet verzekerd bent bij Menzis, Zilveren Kruis of VGZ , is overstappen heel makkelijk. Je kunt dit telefonisch doen met de overstapcoach of direct online. Zij zorgen er tevens voor dat jouw huidige zorgverzekering opgezegd wordt.

Nee, je wordt altijd geaccepteerd en zal nooit meer premie betalen als je nu al zorg gebruikt. Wanneer er nu al een machtiging is voor zorg uit de basisverzekering, zal de nieuwe verzekeraar deze machtiging gewoon overnemen.

Je kunt maar een collectiviteit actief hebben op jouw zorgverzekering. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wie de hoogste korting geeft en wie de ruimste dekking biedt.

Je kunt tot en met 31 december 2022 overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Je kunt het hele jaar deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief. Het is wel aan te raden om je voor 31 december 2021 aan te melden. Wanneer je al een collectieve zorgverzekering hebt, loopt deze een heel kalenderjaar. Het is in veel gevallen niet mogelijk om tussentijds te wisselen.

Aanmelden voor een lidmaatschap is zo gedaan. Je kunt dit doen tijdens het aanmelden voor het Kruiswerk Zorgcollectief. Kies hier de verzekeraar waar jij je collectief via wilt verzekeren, in de vervolgstappen sluit je het lidmaatschap voor Kruiswerk Achterhoek en Liemers af. Wil je je alleen aanmelden voor een lidmaatschap, ga dan direct naar www.kruiswerk.nl/aanmelden.

Het is niet eenvoudig om in het brede aanbod van zorgverzekeraars en dekkingen de juiste keuze te maken. Je kunt je opgeven voor informatiebijeenkomsten of een persoonlijk adviesgesprek. Je kunt ook belangrijke aandachtspunten lezen in het artikel: een passende zorgverzekering in 5 stappen.

Stuur een bericht via info@kruiswerkzorgcollectief.nl of bel ons op 088 – 17 17 310 (ma. t/m vr. 09:00- 17:00 uur).

Kruiswerk Zorgcollectief ontvangt een vergoeding voor bemiddeling.

Meld je aan voor de Zorgcollectief nieuwsbrief

* verplichte velden

Kies alle manieren waarop je wilt horen van Kruiswerk Zorgcollectief:

Je kunt jezelf op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie wordt overgedragen aan Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacy policy van Mailchimp