Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

0 beoordelingen

Kruiswerk zet zich in voor mantelzorgers in de regio met diverse diensten aan huis, mantelzorgbijeenkomsten, informatie en advies. Als Kruiswerk lid ontvangt u gratis advies: informatie en praktische ondersteuning.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Niet alleen omdat steeds meer mensen hulpbehoevend zijn, maar ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg. Momenteel verlenen ruim vier miljoen Nederlanders onbetaalde zorg en hulp aan familie of vrienden. Het is heel fijn als iemand dag en nacht klaarstaat, maar als de zorg intensiever wordt, kan het ook zwaar zijn. Om te voorkomen dat de druk op mantelzorgers te groot wordt, biedt Kruiswerk verschillende diensten aan huis om zichzelf te ontlasten in de zorgtaken.

Diensten aan huis

Om mantelzorgers een aantal dagelijkse dingen uit handen te nemen, biedt Kruiswerk een aantal handige diensten aan huis. Als de persoon die gebruikt maakt van de dienst(en) lid is van Kruiswerk, kunnen deze diensten met korting worden afgenomen en/of ontvangt u extra service. Zo kunt u maaltijd- en boodschappenservice of huishoudelijke hulp aanvragen. Daarnaast kunt u via Kruiswerk ook voordelig een thuiskapper of pedicure aan huis inschakelen.

Mantelzorgorganisaties

Voor de informele ondersteuning in een mantelzorgsituatie zijn er diverse organisaties actief. Hieronder lichten wij er twee voor u uit. 

VIT-hulp bij mantelzorg
Werkgebied: gemeente Aalten, Doesburg, Doetinchem, Oost Gelre, en Winterswijk
VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de Achterhoek. Dit doen zij onder andere door zorgvrijwilligers op te leiden die de zorg voor uw naaste af en toe kunnen overnemen. Daarnaast organiseert VIT regelmatig mantelzorgbijeenkomsten waar u lotgenoten ontmoet en contact met de mantelzorgconsulent van uw gemeente kunt maken. De bijeenkomsten van VIT zijn altijd gratis en u heeft geen indicatie nodig om deel te nemen. Lees hier meer informatie over VIT-hulp bij mantelzorg

Welzijnsorganisatie Welcom
Werkgebied: gemeente Montferland
Welcom is een welzijns- en cultuurorganisatie voor alle leeftijden waar u als (jonge) mantelzorger terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Welcom biedt een steunpunt voor mantelzorgers met een breed ondersteuningsaanbod, waaronder hulp in huis, lotgenotencontact, activiteiten en mantelzorgmaatjes. Lees meer over mantelzorgondersteuning door Welcom