Direct door naar content
Terug naar diensten

Mantelzorgers zijn onmisbaar 

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Niet alleen omdat steeds meer mensen hulpbehoevend zijn, ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg. Momenteel verlenen ruim vier miljoen Nederlanders onbetaalde zorg en hulp aan familie of vrienden. Verleen jij ook mantelzorg? Het is heel fijn als je dag en nacht klaar kunt staan voor een naaste, maar als de zorg intensiever wordt, kan het ook zwaar zijn. Om te voorkomen dat de druk op jou te groot wordt, biedt Kruiswerk verschillende diensten aan huis om jou te ontlasten in de zorgtaken. 

Meer lezen

Heb je een vraag over
Mantelzorgondersteuning?

Bel ons op 0314 - 357 430 ma. t/m vr. van 9:00 - 13:00 uur
Elise Roth Ledenservice

info@kruiswerk.nl

Kan jij als mantelzorger wel wat ondersteuning gebruiken?

Wij hebben diverse diensten die jou helpen!

Wij zijn er voor jou 

  • Praktische diensten die jouw zorgen uit handen nemen;
  • Informatieve ondersteuning;
  • Advies en hulp.

Zorg uit handen 

Kruiswerk zet zich in voor jou als mantelzorger in de regio met diverse diensten aan huis, mantelzorgbijeenkomsten, informatie en advies. Als Kruiswerk lid ontvang je gratis advies, informatie en praktische ondersteuning. Ook krijg je korting op diensten of ontvang je extra service. Nuttige diensten voor mantelzorgers zijn: 

Heb je ondersteuning nodig?

Laat ons weten waar we jou mee kunnen helpen.

Vraag Mantelzorgondersteuning aan

Steunkousenservice Betsy

Werkgebied: Duiven, Doesburg, Doetinchem, Elst, Hummelo, Rheden, Zevenaar.
Een Betsy biedt de onmisbare hulp bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Dat doet ze op een professionele manier, met zorg voor de steunkousdrager. Alle Betsy's zijn getraind op de Betsy Academy. Daar leren ze op de juiste uniformere manier om (therapeutische) steunkousen aan- en uit te trekken.

De steunkousenservice van Betsy wordt vergoed in de basisverzekering van jouw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie en om een Betsy aan te vragen op www.mijnbetsy.nl.

 

Informatieve ondersteuning 

Voor informatieve ondersteuning in een mantelzorgsituatie zijn er diverse organisaties actief. Hieronder lichten wij er twee voor je uit.  

VIT-hulp bij mantelzorg 
Werkgebied: gemeente Aalten, Doesburg, Doetinchem, Oost-Gelre en Winterswijk. 
VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de Achterhoek. Dit doen zij onder andere door zorgvrijwilligers op te leiden die de zorg voor jouw naaste af en toe kunnen overnemen. Daarnaast organiseert VIT regelmatig mantelzorgbijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en contact met de mantelzorgconsulent van jouw gemeente kunt maken. De bijeenkomsten van VIT zijn altijd gratis en je hebt geen indicatie nodig om deel te nemen. Lees hier meer informatie over VIT-hulp bij mantelzorg.  
 
Welzijnsorganisatie Welcom 
Werkgebied: gemeente Montferland. 
Welcom is een welzijns- en cultuurorganisatie voor alle leeftijden waar je als (jonge) mantelzorger terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Welcom biedt een steunpunt voor mantelzorgers met een breed ondersteuningsaanbod, waaronder hulp in huis, lotgenotencontact, activiteiten en mantelzorgmaatjes. Lees meer over mantelzorgondersteuning door Welcom.