Direct door naar content

Op adem komen als mantelzorger

Als je voor een ander zorgt, kan dat soms zwaar zijn. Je voelt je verantwoordelijk en wilt graag helpen. Om te voorkomen dat de druk op jou te groot wordt, biedt Kruiswerk verschillende diensten om je te ontlasten in zorgtaken. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Ontdek de mogelijkheden hieronder of bel de Mantelzorghulplijn Kruiswerk op 088 1717317, bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Financieel adviseur

Neem je veel zorg af? Door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Dan brengt dit extra zorgkosten met zich mee. Je komt wellicht in aanmerking voor verschillende tegemoetkomingen. De adviseurs van Rowen Advies informeren je graag over de mogelijkheden van bijvoorbeeld persoongebonden budget (pgb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Vraag de financieel adviseur aan

Mantelzorgmakelaar

Hoe vind je de weg in het doolhof van organisaties en regelingen? Voor welke zorg kom je in aanmerking? Een mantelzorgmakelaar helpt met het regelen en vinden van de beste zorg en ondersteuning op maat.

Een mantelzorgmakelaar helpt met:

  • Krijgen van overzicht;
  • Vinden van de juiste zorg;
  • Onderzoeken en informeren van beschikbare mogelijkheden;
  • Aanvragen vergoedingen;
  • Regelen belangrijke taken;
  • Hulp bij complexe situaties;
  • Persoonlijke aandacht.

Neem contact op

Gezondheidslijn

Als je (regelmatig) zorgt, is het een rustgevend idee om even iemand te kunnen raadplegen. Huisartsen hebben vaak volle agenda's, misschien twijfel je of je zorg wel terecht is. Het team van de Gezondheidslijn van Kruiswerk is er dan voor je met een luisterend oor en helpt je een beslissing te nemen.

Bel 088 - 17 17 345 (24/7 bereikbaar)

Acute Hulplijn

Een ander geruststellend idee is de Acute Hulplijn. Deze Acute Hulplijn is er als er iets onverwachts gebeurt in je thuissituatie waardoor de hele boel ineens is ontregeld.

Bel 088 - 17 17 345 (24/7 bereikbaar).

Ledenservice

Wat je vraag ook is, de medewerkers van onze ledenservice staan voor je klaar.

0314 - 357 430 (lokaal tarief)
Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur
E-mail: info@kruiswerk.nl

Maaltijdservice

Met onze maaltijdservice zet je in een handomdraai een heerlijk verse en gezonde maaltijd op tafel. Zonder boodschappen te doen of te koken!

Onze twee maaltijdleveranciers (Maaltijd Thuis en apetito) leveren koelverse of vriesverse maaltijden persoonlijk bij je thuis.

Meer informatie en aanvragen

Huishoudelijke hulp

Door omstandigheden kan het zijn dat jij minder of geen tijd hebt voor het huishouden. Of het lukt fysiek niet. Schakel dan via Kruiswerk een professionele hulp in van Alfasens. Onze hulp helpt je met schoonmaken en andere huishoudelijke taken.

Vraag huishoudelijke hulp aan

Kapper aan huis

Een kapper bij jou thuis, wanneer het jou uitkomt. Dus ook ‘s avonds of in het weekend. Ideaal! De thuiskappers van Mobella staan voor je klaar. Zij zijn namelijk niet gebonden aan kantoortijden. Kleuren, permanenten of watergolven? Ook dat doen de kappers bij jou thuis!

Vraag de kapper aan huis aan

Opticien aan huis

De opticiens van Nederlandse Huisopticiens komen bij je thuis! De opticien test je ogen en heeft zelf zo’n 250 monturen bij zich. Als daar niet een montuur voor jou tussen zit!

Vraag de opticien aan huis aan

Pedicure aan huis

De pedicures van Mobella komen bij jou thuis, wanneer jou het uitkomt. Dus ook ‘s avonds of in het weekend. Zowel voor medische verzorging als een basisbehandeling. 

Vraag de pedicure aan huis aan

Tuinman

Schakel gemakkelijk en met ledenvoordeel via Kruiswerk de hulp in van een tuinman van De Groenmakers. Of je nou een nieuwe schutting, bestrating, gazon of border wilt: de tuinman kan je overal bij helpen. 

Neem contact met me op

Klusser aan huis

Voor alle kleine klussen in en om het huis, schakel je vanaf nu voordelig een klusser aan huis in. Een lamp ophangen, een IKEA-meubel monteren, behangen, schilderen of de woning in oorspronkelijke staat opleveren: de klusser pakt het aan!

Vraag de klusser aan huis aan

Thuisgelukgesprek

Vragen over hoe je bijvoorbeeld hulp(middelen) moet regelen? Kruiswerk biedt iedereen die lid is kosteloos het Thuisgelukgesprek aan. Een fijn gesprek met onze expert bij je thuis over welke hulp je wanneer in kunt zetten. Inger zet jou als mantelzorger op het juiste pad.

Vraag het Thuisgelukgesprek aan

Ondersteuning keukentafelgesprek

Heb jij behoefte aan extra zorg? Dan komt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) al snel om de hoek kijken. De gemeente voert de Wmo uit. Samen met jou kijken ze naar jouw zorgvraag en een bijbehorende oplossing in een keukentafelgesprek. Ga goed voorbereid het gesprek in en kies voor gratis onafhankelijk ondersteuning via Kruiswerk!

Vraag ondersteuning keukentafelgesprek aan

Mantelzorgcursus Medicijngebruik

Veel mensen gebruiken medicijnen. Sommige medicijnen krijg je alleen op voorschrift van een arts. Andere medicatie kun je zelf bij de drogist of apotheek kopen. Voor het gebruik geldt dat je er voorzichtig mee om gaat. Wat voor soorten medicijnen zijn er? Hoe help je iemand met het innemen en bewaren van medicijnen? Hoe geef je medicijnen veilig aan de zorgvrager? Wil jij ook meer weten over hoe je veilig en goed medicatie toe kan dienen? Het kan met de online cursus 'Zorg voor wie je lief is | Medicijngebruik' van Livis.

Als lid van Kruiswerk ontvang je € 5,- korting op de cursusprijs. Je betaalt dus geen € 12,50 voor de cursus, maar € 7,50.

Meer info en aanmelden

Mantelzorgcursus Mobiliteit

Mobiliteit is de mogelijkheid om je te kunnen verplaatsen. Dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wat betekent het voor iemand als hij zich niet kan verplaatsen? Welke hulpmiddelen zijn er om de mobiliteit te vergroten? Hoe kun jij iemand helpen die niet zo mobiel is? In de cursus 'Zorg voor wie je lief is | Mobiliteit' van Livis leer je er alles over.

Als lid van Kruiswerk ontvang je € 5,- korting op de cursusprijs. Je betaalt dus geen € 12,50 voor de cursus, maar € 7,50.

Meer info en aanmelden

Mantelzorgcursus Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is de verzorging van jezelf. Niet iedereen kan zichzelf goed verzorgen. Soms heeft iemand hulp nodig. Hoe kun je de zorgvrager helpen met zijn persoonlijke verzorging? Wat valt er allemaal onder persoonlijke verzorging en waar moet je op letten als je iemand helpt met zijn persoonlijke verzorging? Wil jij ook leren hoe je iemand anders wast, aan- en uitkleed en helpt bij het douchen? Het kan met de online cursus 'Zorg voor wie je lief is | Persoonlijke verzorging' van Livis.

Als lid van Kruiswerk ontvang je € 5,- korting op de cursusprijs. Je betaalt dus geen € 12,50 voor de cursus, maar € 7,50.

Meer info en aanmelden

Mantelzorgcursus Vergoedingen

Wetten en regels over vergoedingen zijn niet altijd makkelijk. Welke vergoedingen zijn er voor de zorgvrager en welke vergoedingen zijn er eigenlijk voor jou? Met de cursus 'Zorg voor wie je lief is | Vergoedingen' leer je meer over financiering van zorg en vergoeding van hulpmiddelen. Zo weet je met welke financiële gevolgen je te maken (kunt) krijgen en waar je aanspraak op kunt maken.

Als lid van Kruiswerk ontvang je € 5,- korting op de cursusprijs. Je betaalt dus geen € 12,50 voor de cursus, maar € 7,50.

Meer info en aanmelden

Mantelzorgcursus Voeding en vocht

Gezonde voeding en voldoende vocht is belangrijk. Maar waarom eigenlijk? Wat doe je als iemand niet meer goed kan of wil eten of drinken? Hoe kun je iemand helpen om toch gezonde voeding en voldoende vocht binnen te krijgen? Welke hulpmiddelen zorgen ervoor dat iemand makkelijker kan eten en drinken? Wil jij ook weten wat het belang is van gezonde voeding en voldoende vocht binnenkrijgen? Het kan met de online cursus 'Zorg voor wie je lief is | Voeding en vocht' van Livis.

Als lid van Kruiswerk ontvang je € 5,- korting op de cursusprijs. Je betaalt dus geen € 12,50 voor de cursus, maar € 7,50.

Meer info en aanmelden

Ontspanning

Dagtochten

Ga je graag op pad maar ga je liever niet alleen? Wil jij nieuwe plekken ontdekken en andere mensen ontmoeten? Ga dan mee met een van onze dagtochten! We nemen je mee naar de mooiste plekjes en leukste evenementen in ons land én vlak over de grens. 

Bekijk de agenda

Agenda

Wellness voordeel voor Kruiswerk leden

Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul heeft het volgende aanbod voor onze leden. Als lid van Kruiswerk heb je al een dagkaart voor € 30,- in plaats van € 49,50. Je hebt dus € 19,50 voordeel.

Meer info

De Bronsbergen

Je bent meer dan welkom bij Wellness Center de Bronsbergen in Zutphen. Ben je  lid van Kruiswerk? Dan mag de tweede persoon gratis met je mee. Zo kun je samen genieten van een gezellig dagje uit. Je betaalt dan € 37,50* voor twee personen.

Reserveren kan door te bellen naar De Bronsbergen op het telefoonnummer 0575 - 820 250. Je vindt Wellness Center de Bronsbergen in Zutphen aan de Bronsbergen 27.

*Vanaf 1 januari 2023 is De Bronsbergen helaas genoodzaakt om een energietoeslag te rekenen van € 3,00 per persoon, per dag.