Acute hulp

Acute hulp

0 beoordelingen

Kruiswerk verleent acute hulp in de vorm van huishoudelijke hulp. Voor als er sprake is van een directe verstoring van het huiselijk ritme. Bijvoorbeeld wanneer u of uw partner plots moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Huishoudelijke hulp

Gebeurt er wat onverwachts in uw gezin? Is bijvoorbeeld uw partner tijdelijk hulpbehoevend of wordt één van jullie plotseling opgenomen in het ziekenhuis? Dan kunt u terugvallen op de dienst ‘Acute Hulp’. Leden van Kruiswerk kunnen gratis acht uur acute hulp per jaar aanvragen.* In overleg wordt bepaald welke hulp er nodig is en wanneer deze geleverd kan worden. U kunt daarbij denken aan hulp in de huishouding, boodschappen doen, koken, de kinderen van school halen en medicijnen ophalen; alles wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo zijn u en uw gezinsleden snel verzekerd van de hulp die nodig is. 

Kruiswerk adviseert ook over andere wegen om hulp te ontvangen. Bijvoorbeeld via uw zorgverzekeraar of door zelf voordelig huishoudelijke hulp in te kopen.

Werkwijze acute hulp

Als zich de situatie voordoet dat u acute hulp nodig heeft, kunt u bellen met Kruiswerk op 088 - 17 17 322, te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. In overleg wordt bepaald welke hulp er nodig is en met ingang van wanneer deze geleverd kan worden.

Acute hulp wordt aangeboden in het werkgebied van Kruiswerk Achterhoek en Liemers. Als lid kunt u maximaal acht uur gratis acute hulp per kalenderjaar aanvragen.

Ledenvoordeel acute hulp 

Bent u langer dan één jaar lid? Dan kunt u per kalenderjaar gebruik maken van 8 uur gratis acute hulp. Bent u korter dan één jaar lid, dan betaalt u € 15,- per uur voor maximaal 8 uur acute hulp per kalenderjaar. 

Aanvragen acute hulp

Om acute hulp aan te vragen, neemt u telefonisch contact op met onze ledenservice op
088 - 17 17 322, te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Indien u een wijkverpleegkundige of buurtcoach heeft, kan deze ook een aanvraag voor u indienen. Wij bekijken en beoordelen alle aanvragen individueel en nemen zo spoedig mogelijk contact op met degene die de aanvraag heeft ingediend.

*Indien u langer dan één jaar lid bent van Kruiswerk Achterhoek en Liemers.