Direct door naar content
Terug naar diensten

Mantelzorgmakelaar

Zorg organiseren voor een ander is soms een ingewikkelde klus. Hoe vind je de weg in het doolhof van organisaties en regelingen? Voor welke zorg kom je in aanmerking? Een mantelzorgmakelaar helpt met het regelen en vinden van de beste zorg en ondersteuning op maat.

Deze dienst is alleen beschikbaar in de Achterhoek en Liemers. Telefonisch advies is in heel Nederland mogelijk.

Meer lezen

Heb je een vraag over
Mantelzorgmakelaar?

Bel ons op 0314 - 357 430 ma. t/m vr. van 9:00 - 13:00 uur
Inger Ledenservice

info@kruiswerk.nl

Op zoek naar extra ondersteuning of hulp?

Wij kijken graag met je mee of een mantelzorgmakelaar hulp kan bieden.

Een mantelzorgmakelaar helpt met:

  • Krijgen van overzicht;
  • Vinden van de juiste zorg;
  • Onderzoeken en informeren van beschikbare mogelijkheden;
  • Aanvragen vergoedingen;
  • Regelen belangrijke taken;
  • Hulp bij complexe situaties;
  • Persoonlijke aandacht.

Hoe gaat de mantelzorgmakelaar te werk? 

Wanneer de hulp van een mantelzorgmakelaar ingeschakeld wordt start dit met een uitgebreid gesprek. Tijdens dit gesprek kun je als mantelzorger eerst jouw verhaal vertellen. Vervolgens wordt er gesproken over zorg, wonen, hulpmiddelen, financiën en welzijn. Na dit gesprek ontvang je een verslag met een overzicht van alle onderwerpen. In dit verslag is aangegeven wat mogelijke oplossingen kunnen zijn. Samen bepaal je welke beslissingen er genomen worden. Een mantelzorgmakelaar kan vervolgens lastige en tijdrovende regeltaken overnemen, zoals een aanvraag voor ondersteuning bij de gemeente of zorgverzekeraar. 

Ledenvoordeel

  • Telefonische kennismaking/intake van 30 minuten gratis
  • 25% Korting op het eerste uur
  • Leden van het Kruiswerk die geen aanvullende verzekering hebben krijgen nog eens 10% korting per uur over maximaal 3 uur

Wil je zelf de regie houden en voorkomen dat er gedwongen keuzes gemaakt moeten worden? Of merk je dat de zorg voor een ander wat (te) veel wordt? Dan kijken wij graag met je mee of een mantelzorgmakelaar steun kan bieden. Bel daarvoor naar onze ledenservice. Zij luisteren graag naar jouw verhaal, denken mee en verwijzen je, indien nodig, door naar een mantelzorgmakelaar. Neem contact op met 0314 – 357 430 (ma. t/m vrij. van 9:00 tot 13:00 uur) of klik op de button hieronder voor een terugbelverzoek. 

Vergoeding van jouw zorgverzekeraar

Als je gebruik wilt maken van de mantelzorgmakelaar, dan vergoed je zorgverzekeraar dit uit het aanvullende pakket. Dit is per verzekeraar verschillend. Hier vind je actuele informatie over de vergoeding van de mantelzorgmakelaar van jouw zorgverzekeraar.