Direct door naar content
Terug naar diensten

Hulp & Adviesgesprek

Iedereen die lid is van Kruiswerk kan kosteloos het Hulp & Adviesgesprek aanvragen. Een fijn gesprek met onze expert bij je thuis over welke hulp je wanneer in kunt zetten. Kruiswerk expert Inger draagt oplossingen aan en zet jou als zorgvrager of mantelzorger op het juiste pad.

Deze dienst is alleen beschikbaar in de Achterhoek en Liemers. Telefonisch advies is in heel Nederland mogelijk.

Meer lezen

Heb je een vraag over
Hulp & Adviesgesprek?

Bel ons op 0314 - 357 430 ma. t/m vr. van 9:00 - 13:00 uur
Inger Ledenservice

info@kruiswerk.nl

Vraag het Hulp & Adviesgesprek aan

Kruiswerk helpt bij het krijgen van de juiste informatie, zodat je zelf hulp kunt vinden en beslissingen kunt nemen.

 

Hulp & Adviesgesprek

Onze Kruiswerk-experts geven informatie en advies over beschikbare zorgdiensten, financiële regelingen en andere relevante onderwerpen. Kruiswerk helpt bij het krijgen van de juiste informatie, zodat je zelf hulp kan vinden en beslissingen kunt nemen.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Voor veel mensen is het fijn als er iemand meedenkt over hulp en oplossingen om lang en veilig thuis te wonen. Voor jezelf of een ander. We praten met Inger, die als expert bij Kruiswerk bij leden thuis ondersteuning biedt.We hebben veel verschillende loketten en financiële regelingen in Nederland. Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid of het netwerk om daarin zijn weg te vinden. Of je nu praktische of emotionele hulp zoekt, bij Google verdwaal je al snel in een oerwoud van informatie en instanties. Soms is informatie verouderd en is per gemeente ondersteuning verschillend geregeld. Regelingen kunnen ingewikkeld zijn.” Klik op button voor het volledige artikel en ontdek nog beter wat het Hulp & Adviesgesprek voor je kan betekenen.

Kruiswerk expert Inger over het Hulp & Adviesgesprek

Praktische ondersteuning

Praktische hulp bij dagelijkse taken biedt verlichting. Dit kan variëren van hulp bij boodschappen doen, het bereiden van maaltijden tot onder meer huishoudelijke taken.

Training en educatie

Als je voor iemand zorgt zijn er tal van (online) trainingen beschikbaar die je kennis en vaardigheden geven om effectief voor de zorgvrager te zorgen. Zo is er informatie over bijvoorbeeld het omgaan met specifieke medische aandoeningen, het begrijpen van medicatiebeheer of het leren van verpleegtechnieken.

Emotionele steun

Hulp nodig hebben of mantelzorger zijn is niet altijd makkelijk, zowel in fysieke, als emotionele zin. Je kan behoefte hebben aan een luisterend oor.

Respijtzorg (vervangende zorg)

Mantelzorgers hebben ook rust en vrije tijd nodig. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid om tijdelijk de zorgtaken over te dragen aan een professional of vrijwilliger, zodat ze zelf even kunnen ontspannen en opladen. Onze experts vertellen je hoe je deze hulp aanvraagt.

Over thuis gesproken: is jouw woning alles wat je wenst?

Overweeg jij woningaanpassingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Zlimthuis en vraag naar de mogelijkheden op het gebied van WoonverZlimmers en aanpassingen in huis.

“We willen voorkomen dat je straks niet meer veilig en/of zelfredzaam thuis kunt wonen. Daarom nemen wij de tijd voor jou en jouw vragen. Vervolgens brengen we jouw persoonlijke situatie en behoeftes in kaart. Dit doen we bijvoorbeeld met onze Woontest, de telefonische advieslijn en onze Thuisscan*. Hiermee geven wij jou een advies op maat. En als je wilt, helpen wij jou met het realiseren hiervan.”

Neem contact op met Zlimthuis

*Ben je langer dan een jaar lid van Kruiswerk, dan is de Thuisscan gratis. Nog geen lid? Dan betaal je € 159,- voor de Thuisscan. Je wordt dan automatisch gratis lid van Kruiswerk voor het lopende kalenderjaar.

Meer informatie voordat je een Hulp & Adviesgesprek aanvraagt? Dat kan, wij staan altijd voor je klaar! Dit kan via het aanmeldformulier of door te bellen naar de Kruiswerk ledenservice op telefoonnummer 0314 – 357 430  (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur).