Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

0 beoordelingen

Huishoudelijke werkzaamheden zijn de basis. Via Kruiswerk Achterhoek en Liemers krijgt u korting op huishoudelijke hulp.

Hulp in de huishouding

Huishoudelijke hulp is voor de een bittere noodzaak, voor de ander meer gemak, om een schoon huis te krijgen. Als u niet in aanmerking komt voor een indicatie voor huishoudelijke hulp via de WMO, kunt u als particulier voordelig hulp in de huishouding inschakelen via Kruiswerk. Het voordeel daarvan is dat de hulp u, naast schoonmaken, ook met andere huishoudelijke taken kan ondersteunen als u dit wilt. Denk bijvoorbeeld aan wassen, strijken, boodschappen doen, koken en medicijnen ophalen. En heeft u behoefte aan wat meer persoonlijk contact? De huishoudelijke hulp zou ook samen met u een wandelingetje kunnen maken of een spelletje kunnen spelen. 

Huishoudelijke hulp,hulp in de huishouding

Voordelen betrouwbare particuliere huishoudelijke hulp

Het inschakelen van een betrouwbare huishoudelijke hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo is een helpende hand niet alleen welkom als u te druk bent of bepaalde dingen in huis niet meer zelf kunt, maar ook als u bijvoorbeeld pas bevallen bent en geen recht meer heeft op kraamverzorging. Via Kruiswerk kunt u namelijk ook tijdelijk een nieuwe betrouwbare hulp in de huishouding inschakelen, die huishoudelijke taken van u overneemt.

Hieronder hebben we enkele voordelen voor u op een rijtje gezet: 

 • ✓ Naast schoonmaken ook andere huishoudelijke taken mogelijk;
  ✓ Persoonlijke intake (telefonisch of huisbezoek);
  ✓ Keuze uit een tijdelijke (minimaal 6 weken) of vaste hulp (bij een vaste hulp bent u verzekerd van vervanging bij ziekte en vakantie);
  ✓ Betaling via automatisch incasso;
  ✓ Geen ingewikkelde administratie;
  ✓ De eerste maand betaalt u € 16,25 per uur, daarna € 16,75 (niet-leden € 17,95).

Betrouwbare huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp van Alfasens is niet te vergelijken met een werkster of schoonmaakster. Een huishoudelijke hulp van Alfasens biedt u namelijk, naast hulp in het huishouden, ook steun en een luisterend oor. Zo let de hulp ook op uw welzijn en houdt indien gewenst contact met uw naasten of hulpverleners. Mede dankzij deze gecombineerde hulp zorgen wij ervoor dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Korting op huishoudelijke hulp

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek en Liemers krijgt u korting op een huishoudelijke hulp bij u uit de buurt, en betaalt u de eerste maand € 16,25 per uur. Daarna betaalt u het ledentarief van € 16,75 per uur (niet-leden: € 17,95). Hieronder een overzicht van de kosten voor leden en niet-leden.  

Tarieven huishoudelijke hulp 2020
   
Leden eerste maand           € 16,25 p/u
Leden na één maand           € 16,75 p/u
Niet-leden           € 17,95 p/u

 

Huishoudelijke hulp aanvragen

Heeft u hulp in de huishouding nodig? Leden kunnen via Kruiswerk huishoudelijke hulp aanvragen in o.a.:

 • ✓ Aalten
  ✓ Berkelland
  ✓ Bronckhorst
  ✓ Doesburg
  ✓ Doetinchem
  ✓ Duiven
  ✓ Lochem
  ✓ Montferland
  ✓ Oost Gelre
  ✓ Oude IJsselstreek
  ✓ Rijnwaarden
  ✓ Voorst
  ✓ Westervoort
  ✓ Winterswijk
  ✓ Zevenaar
  ✓ Zutphen

Op zoek naar hulp in de huishouding? Bel met onze ledenservice 0314 - 357 430 bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur (lokaal tarief)*. 

Of vul het aanvraagformulier in:

Aanvraagformulier Huishoudelijke hulp 

*Niet ter vervanging van hulpen die zwart worden uitbetaald.
**Het kan voorkomen dat er tijdelijk geen huishoudelijke hulp beschikbaar is in een gemeente of regio. Informeer bij onze ledenservice naar de actuele situatie.


Veelgestelde vragen Huishoudelijke hulp

Voor de dienstverlening van huishoudelijke hulp werkt Kruiswerk samen met Alfasens. Via Kruiswerk kunt u een huishoudelijk hulp van Alfasens met korting inschakelen. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen mét antwoord voor de huishoudelijke hulp van Alfasens.

Hoe vraag ik een huishoudelijke hulp in huis aan? U kunt hulp aanvragen door te bellen met de ledenservice van Kruiswerk Achterhoek en Liemers via 0314 356 430, bereikbaar op van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kunt u een huishoudelijke hulp aanvragen via het inschrijfformulier op www.kruiswerk.nl/aanvraag-huishoudelijke-hulp/. De ledenservice neemt daarna contact op met Alfasens en geeft uw wensen door. De medewerkers van Alfasens nemen vervolgens binnen 2 werkdagen contact met u op om alles te bespreken.

Kan iedereen een huishoudelijke hulp aanvragen? Ook als ik niets mankeer?

Jazeker, huishoudelijk hulp via Alfasens is er voor iedereen. Ongeacht of u iets mankeert of niet.


Zijn er wachtlijsten voor huishoudelijke hulp aan huis?

In beginsel hanteert Alfasens geen wachtlijsten. Wel kan het zo zijn dat er in een bepaalde regio in een bepaalde periode minder of geen hulpen beschikbaar zijn. Of dat uw eisen over de hulp zo specifiek zijn dat Alfasens per direct niemand beschikbaar heeft. Dan kan het voorkomen dat u langer moet wachten voordat Alfasens een hulp kan voorstellen. Dat kan soms tot een maand of 2 duren. Maar normaalgesproken kan Alfasens binnen een week een match maken.


Komt er wel hulp bij mij tijdens de coronatijd?

De hulpen van Alfasens zijn geïnstrueerd over de richtlijnen van het RIVM. Zo lang deze richtlijnen aangeven dat er hulp geleverd kan worden, wordt er geleverd. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen waaronder het houden 1,5 meter afstand.


Krijg ik een vaste hulp?

Ja, u krijgt een vaste hulp vanuit Alfasens. Natuurlijk kunt u te allen tijde een andere hulp aanvragen bij Alfasens als er bijvoorbeeld geen klik (meer) is met de huidige hulp.


Komt mijn hulp op een vast moment?

Ja, uw hulp komt op een vast moment, tenzij u samen andere afspraken maakt.


Hoe lang moet ik hulp afnemen?

De minimale periode waarin u hulp moet afnemen is 6 weken, voor minimaal 2 uur per week. Blijkt u achteraf minder uren afgenomen te hebben, dan heeft dat gevolgen voor uw tarief. Zie: “Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp aan huis?”.


Krijg ik vervanging als mijn hulp met vakantie of ziek is?

Indien uw hulp via Alfasens komt en u wilt vervanging dan kunt u dit bij Alfasens aangeven. Dan regelen zij vervanging voor u. Hierbij moet u eraan denken dat het kan zijn dat de vervangende hulp niet altijd op het vaste moment kan langskomen, omdat de vervangende hulp dan wellicht niet beschikbaar is. Alfasens probeert hier wel zoveel mogelijk rekening mee te houden en streeft ernaar om de vervangende hulp op hetzelfde vaste moment langs te laten komen.


Ik heb een eigen hulp die niet via Alfasens werkt. Kan ik tijdelijk via Alfasens een hulp krijgen als zij bijvoorbeeld met vakantie is?

Nee, als u geen hulp heeft die ingeschreven staat bij Alfasens, kunt u ook geen gebruik maken van een ‘tijdelijke’ hulp van Alfasens.


Komt de hulp bij mij in dienst?

Ja, de hulp werkt volgens de Regeling Dienstverlening aan huis. Daarmee wordt u als klant formeel de werkgever. Alfasens neemt echter de administratieve lasten van u over.


Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp aan huis?

U betaalt als niet-Kruiswerk lid € 17,95 per gewerkt uur. Dit is inclusief het loon van de hulp, de bemiddelingskosten en BTW. Als Kruiswerk lid ontvangt u ledenkorting en betaalt u geen € 17,95, maar € 16,75 per gewerkt uur. Ter introductie, als nieuwe klant, betaalt u de eerste maand slechts € 16,25 per gewerkt uur. Als achteraf blijkt dat u niet aan de urennorm of afnameduur bent gekomen, wordt het tarief met terugwerkende kracht verhoogd tot € 20,95 per gewerkt uur.


Hoe dien ik te betalen voor mijn huishoudelijke hulp?

De hulp voert in het systeem van Alfasens de gewerkte uren in. U krijgt vervolgens van Alfasens een factuur en die kunt u controleren met de aftekenlijst die in uw bezit is. Met een automatische incasso incasseert Alfasens dan de kosten en betaalt de hulp namens u uit.


Als mijn hulp een keer niet geweest is, moet ik die uren dan wel betalen?

Nee, u betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.


Moet ik ziekengeld betalen als mijn hulp ziek is?

Nee, Alfasens betaalt het ziekengeld aan uw hulp uit.


Wilt u lid worden van Kruiswerk en profiteren van de korting?

Een lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek is heel aantrekkelijk voor iedereen, ook als u niet direct een zorgbehoefte heeft. Voor slechts € 19,50 per kalenderjaar bent u lid en profiteren uw gezinsleden automatisch mee van de vele voordelen. Leden van Kruiswerk maken gratis of met korting gebruik van onze diensten en/of ontvangen extra service.

Lees hier meer over de voordelen van het lidmaatschap.