Direct door naar content
Terug naar diensten

Huishoudelijke hulp

Een extra helpende hand aan huis

Is jouw huis schoon en leefbaar? Dan voel je je er helemaal veilig en thuis. Door omstandigheden kan het zijn dat jij minder of geen tijd hebt voor het huishouden. Of het lukt fysiek niet. Schakel dan via Kruiswerk een professionele hulp in van Alfasens. Onze hulp helpt je met schoonmaken en andere huishoudelijke taken.

Deze dienst is alleen beschikbaar in de Achterhoek en Liemers. Telefonisch advies is in heel Nederland mogelijk.

Meer lezen

Heb je een vraag over
Huishoudelijke hulp?

Bel ons op 0314 - 357 430 ma. t/m vr. van 9:00 - 13:00 uur
Inger Ledenservice

info@kruiswerk.nl

Kan jij ook wel een helpende hand in huis gebruiken?

Vraag dan nu een huishoudelijke hulp in huis aan. 

Huishoudelijke hulp voor jou

  • Naast schoonmaken ook andere (huishoudelijke) taken;
  • Geen verrassingen, altijd vervanging;
  • Geen gedoe met contant geld, maandelijks een factuur.

Betrouwbaar en een goede persoonlijke match

Uiteraard maak je eerst kennis met je hulp om te kijken of er een klik is. Voelt het goed? Dan is het zo geregeld. Onze huishoudelijke hulp wordt ingehuurd via Alfasens.  

Een vaste hulp op een vast moment

Hoe vaak en wanneer jouw vaste hulp langskomt stem je samen af met de hulp van Alfasens. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.  

Vanuit gemak of noodzaak? We zijn er voor iedereen!

Ben je wat slechter ter been? Net bevallen en geen recht meer op kraamzorg? Of heb je een druk bestaan en geen tijd om het huishouden erbij te doen? Dan is huishoudelijke hulp voor jou de oplossing! In overleg kan je de hulp ook inzetten voor andere werkzaamheden. Denk aan (samen) boodschappen doen of gezellig een spelletje spelen.

Ledenvoordeel

Ben je lid van Kruiswerk? Dan betaal je slechts € 19,95 per uur. Dit uurtarief geldt als je minimaal 6 weken gebruikmaakt van huishoudelijke hulp voor tenminste 2 aaneengesloten uren per week of om de week. Niet leden betalen in dit geval € 20,95 per uur.

Wil je minder dan 6 weken gebruikmaken van een huishoudelijke hulp? Dan betaal je € 25,95 per uur.

De huishoudelijke hulp voert in het systeem van Alfasens de gewerkte uren in. Je krijgt vervolgens van Alfasens een factuur, deze kan je controleren met de aftekenlijst die in jouw bezit is. Met een automatische incasso incasseert Alfasens dan de kosten en betaalt de hulp namens jou uit.

Let op: Het kan zijn dat er in een bepaalde regio en/of periode minder of geen hulpen beschikbaar zijn. Of dat de werkzaamheden voor jou zo specifiek zijn dat Alfasens niet per direct iemand beschikbaar heeft. Dan kan het voorkomen dat je langer moet wachten voordat Alfasens een hulp kan voorstellen. Dat kan soms tot 2 maanden duren.

De huishoudelijke hulp voert in het systeem van Alfasens de gewerkte uren in. Je krijgt vervolgens van Alfasens een factuur. Deze factuur kan je controleren met de aftekenlijst die in jouw bezit is. Met een automatische incasso incasseert Alfasens dan de kosten en betaalt de hulp namens jou uit.

Nee, je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.

Nee, Alfasens betaalt het ziekengeld aan jouw hulp uit.

Je kunt een huishoudelijke hulp aanvragen door te bellen met de ledenservice van Kruiswerk via 0314 357 430, bereikbaar op van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.
Ook kan je een huishoudelijke hulp aanvragen via het aanvraagformulier. De ledenservice neemt daarna contact op met Alfasens en geeft jouw wensen door. De medewerkers van Alfasens nemen vervolgens binnen circa 2 werkdagen contact met je op om alles te bespreken.

Jazeker, huishoudelijk hulp via Alfasens is er voor iedereen. 

Op dit moment zijn er minder hulpen beschikbaar. Het kan daarom enige tijd duren voor we je kunnen helpen. Neem voor vragen gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

In beginsel hanteert Alfasens geen wachtlijsten. Normaliter kan Alfasens binnen een week een match maken. Wel kan het zo zijn dat er in een bepaalde regio in een bepaalde periode minder of geen hulpen beschikbaar zijn. Of dat jouw eisen voor de hulp zo specifiek zijn dat Alfasens niet per direct iemand beschikbaar heeft. Dan kan het voorkomen dat je langer moet wachten voordat Alfasens een hulp kan voorstellen. Dat kan soms tot 2 maanden duren.

De minimale periode waarin je hulp moet afnemen is 6 weken, voor minimaal 2 uur per week. 

Het kan soms zo uitkomen dat jouw vaste hulp op vakantie gaat, dat ze ziek is - of dat ze door omstandigheden even niet kan komen. Als je hulp krijgt vanuit Alfasens en graag vervanging wil in deze periode mag je dit gerust aangeven. Dan regelen zij vervanging.

Het kan zijn dat de vervangende hulp niet altijd op het vaste moment beschikbaar is. Alfasens probeert hier wel zoveel mogelijk rekening mee te houden. Ze zullen proberen om de vervangende hulp op hetzelfde vaste moment langs te laten komen.

Nee, als je geen hulp hebt die ingeschreven staat bij Alfasens, kan je ook geen gebruik maken van een ‘tijdelijke’ hulp van Alfasens.

Ja, de hulp werkt volgens de Regeling Dienstverlening aan huis. Daarmee word je als klant gezien als de werkgever. Alfasens neemt gelukkig wel de administratieve lasten van je over. Dit hoef je dus niet zelf te regelen. 

Ben je lid van Kruiswerk? Dan betaal je slechts € 19,95 per uur. Dit uurtarief geldt als je minimaal 6 weken gebruikmaakt van huishoudelijke hulp voor tenminste 2 aaneengesloten uren per week. Niet leden betalen in dit geval € 20,95 per uur.

Wil je minder dan 6 weken gebruikmaken van een huishoudelijke hulp? Dan betaal je € 25,95 per uur.

De huishoudelijke hulp voert in het systeem van Alfasens de gewerkte uren in. Je krijgt vervolgens van Alfasens een factuur, deze kan je controleren met de aftekenlijst die in jouw bezit is. Met een automatische incasso incasseert Alfasens dan de kosten en betaalt de hulp namens jou uit.