Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

0 beoordelingen

Huishoudelijke werkzaamheden zijn de basis. Via Kruiswerk Achterhoek en Liemers krijgt u korting op huishoudelijke hulp.

Hulp in de huishouding

Huishoudelijke hulp: voor de een is het bittere noodzaak, voor de ander meer gemak. Als u niet in aanmerking komt voor een indicatie voor huishoudelijke hulp via de Wmo, kunt u als particulier voordelig huishoudelijke hulp inschakelen via Kruiswerk. Het voordeel daarvan is dat de hulp u, naast schoonmaken, ook met andere huishoudelijke taken kan ondersteunen als u dit wilt. Denk bijvoorbeeld aan wassen, strijken, boodschappen doen, koken en medicijnen ophalen. En heeft u behoefte aan wat meer persoonlijk contact? De huishoudelijke hulp zou ook samen met u een wandelingetje kunnen maken of een spelletje kunnen spelen. 

Voordelen huishoudelijke hulp

Het inschakelen van een huishoudelijke hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo is een helpende hand niet alleen welkom als u te druk bent of bepaalde dingen in huis niet meer zelf kunt, maar ook als u bijvoorbeeld pas bevallen bent en geen recht meer heeft op kraamverzorging. Via Kruiswerk kunt u namelijk ook tijdelijk hulp inschakelen. Hieronder hebben we enkele voordelen voor u op een rijtje gezet: 

✓ Naast schoonmaken ook andere huishoudelijke taken mogelijk;
✓ Persoonlijke intake (telefonisch of huisbezoek);
✓ Keuze uit een tijdelijke (minimaal 8 weken) of vaste hulp (bij een vaste hulp bent u verzekerd van vervanging bij ziekte en vakantie);
✓ Betaling via automatisch incasso;
✓ Geen ingewikkelde administratie;
✓ De eerste maand betaalt u € 15,40 per uur, daarna € 15,95 (niet-leden € 16,95).

Kosten op huishoudelijke hulp

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek en Liemers krijgt u korting op huishoudelijke hulp en betaalt u de eerste maand € 15,40 per uur. Daarna betaalt u het ledentarief van € 15,95 per uur (niet-leden: € 16,95). Hieronder een overzicht van de kosten voor leden en niet-leden. 

Tarieven 2020

Niet-leden           € 16,95 p/u
Leden eerste maand           € 15,40 p/u
Leden na één maand           € 15,95 p/u

 

Huishoudelijke hulp aanvragen

Leden kunnen via Kruiswerk huishoudelijke hulp* aanvragen in Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Voorst, Winterswijk en Zutphen.** Klik hier om een huishoudelijke hulp aan te vragen of bel met onze ledenservice 0314 357 430 (ma. t/m vrij. van 09:00 tot 13:00, lokaal tarief).   


* Huishoudelijke hulp is nog niet overal in de Liemers mogelijk.
** Niet ter vervanging van hulpen die zwart worden uitbetaald.