Direct door naar content

Mantelzorgcursussen van Livis

Zorg voor wie je lief is

Als je zorgt voor een ander, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Met liefde kom je een heel eind, maar het is niet genoeg. Je hebt ook de juiste kennis nodig. Daarom biedt Livis een online cursusreeks aan onder de noemer 'Zorg voor wie je lief is '. Zo leer jij hoe je op een veilige manier kunt zorgen voor een ander.

Heb je een vraag? 

Wij staan voor je klaar. Neem contact op met onze ledenservice op 0314 - 357 430 (ma. t/m vrij. van 9:00 - 13:00 uur) of mail naar info@kruiswerk.nl

Bekijk hier het cursusaanbod:

 

Mantelzorgcursus Medicijngebruik

Veel mensen gebruiken medicijnen. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de belangrijkste informatie. Welke soorten zijn er en wat is de beste manier om ze te bewaren? Hoe kun je iemand op een veilige manier helpen met het slikken van medicijnen? In deze cursus van Livis krijg je het antwoord op al deze vragen.

Meer informatie over Mantelzorgcursus Medicijngebruik

Mantelzorgcursus Mobiliteit

Mobiliteit is de mogelijkheid om je te kunnen verplaatsen binnen en buiten het huis. Dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Wat zijn de gevolgen als iemand zichzelf niet makkelijk kan verplaatsen? Welke hulpmiddelen zijn er en wat kun je doen om iemand te ondersteunen? In deze cursus van Livis leer je hoe je op een veilige manier iemand kan helpen die minder mobiel is.

Meer informatie over Mantelzorgcursus Mobiliteit

Mantelzorgcursus Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging gaat het om de verzorging van jezelf. Niet iedereen kan dit zelfstandig. Soms heeft iemand hier hulp bij nodig. Wil je weten waar je op moet letten als je iemand helpt met douchen? In deze cursus van Livis leer je meer over de veelvoorkomende zorgzaken rondom de persoonlijke verzorging van een ander.

Meer informatie over Mantelzorgcursus Persoonlijke verzorging

Mantelzorgcursus Vergoedingen

Wetten en regels over vergoedingen zijn niet altijd makkelijk. Welke vergoedingen zijn er voor de zorgvrager en welke vergoedingen zijn er eigenlijk voor jou? In deze cursus van Livis leer je met welke financiële gevolgen je te maken kunt krijgen en waar je aanspraak op kunt maken.

Meer informatie over Mantelzorgcursus Vergoedingen

Mantelzorgcursus Voeding en vocht

Gezonde voeding en voldoende vocht is belangrijk. Maar waarom eigenlijk? Wat doe je als iemand die je lief is niet meer goed kan of wil eten of drinken? Hoe kun je iemand helpen om toch gezonde voeding en voldoende vocht binnen te krijgen? Welke hulpmiddelen zorgen ervoor dat iemand makkelijker kan eten en drinken? In deze cursus van Livis leer je meer over het belang van de juiste voeding en genoeg drinken.

Meer informatie over Mantelzorgcursus Voeding en vocht