Direct door naar content

Heb je te maken met (beginnende) dementie? Kruiswerk helpt.

Vergeetachtig, problemen met koffiezetten in de goede volgorde, even niet weten hoe je op de plek bent gekomen waar je bent, je sleutels in de koelkast, langer of (meer) overdag slapen. Het kan horen bij het ouder worden, het kan ook beginnende dementie zijn. Als je je zorgen maakt, is het de eerste stap om naar de huisarts te gaan. Wat volgt zijn onderzoeken en mogelijk een verwijzing naar een specialist bij een geheugenpoli of de afdeling neurologie van een ziekenhuis. Het is onzeker en vraagt geduld. Weet dat Kruiswerk er voor je is.

Ledenservice: wegwijzer bij dementie

Onze ledenconsulent weet de weg. Ze is op de hoogte van de instanties, organisaties en activiteiten waar jij wat aan hebt.  Ze beantwoordt graag je vragen en verwijst je waar nodig.

Contact

Thuisgelukgesprek: juist bij dementie

Juist bij dementie, kan een gesprek bij jou thuis helpen. Tijdens het gesprek nemen we de mogelijkheden en te nemen routes met je door. Samen inventariseren we of en welke vergoedingen je kunt krijgen, bijvoorbeeld voor respijtzorg vanuit je zorgverzekering. We informeren je over de mogelijkheden in je buurt voor bijvoorbeeld dagbesteding of koppelen je aan een relevante (vrijwilligers)organisatie of casemanager dementie.

Thuisgelukgesprek

Zlimthuis: veilig thuis wonen met beginnende dementie

Onze experts van Zlimthuis helpen je graag met aanpassingen in huis. Ze weten goed welke hulpmiddelen er zijn en hebben praktische oplossingen voor leven met (iemand met) dementie.

Zlimthuis

Diensten: praktisch, emotioneel, financieel

Terug naar overzicht