Direct door naar content

Met deze tips haal jij de lente in huis

Wil je jouw interieur ook graag afstemmen op de lente maar ben je op zoek naar inspiratie? Er zijn zoveel mogelijkheden dat het maken van een keuze lastig kan zijn. Lees onze tips om de lente in huis te halen!


Opruimen

Als allereerst gaan we opruimen. Niet onze favoriete bezigheid, dat begrijp je wel. Toch krijgen we een hoop energie van het zonnige weer en de vrolijke kleuren om ons heen. Wie slim is gebruikt dat nu. Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust – rust in huis én rust in je hoofd. Zo kan je daarna in alle gemak lekker genieten van de lente!

Heb je bepaalde klussen die je wil uitvoeren maar kom je er niet aan toe? Misschien lukt het je niet alleen? Dan hebben we de klusser aan huis. Van kleine tot grote klussen: Maarten, van Maartens Klussenservice helpt je graag. 


Maak je huis lente klaar

Nu is het perfecte moment om je interieur een welverdiende lente-boost te geven. Denk aan lichte kleuren, heldere pastels en leuke gezellige printjes. Dit zijn enkele tips voor een vrolijke lente:

 1. Bloemen. Een vrolijke bos bloemen op tafel bezorgt je ook een vrolijk gevoel – elke keer als je er langs loopt. Denk eens aan een bosje tulpen. Niks schreeuwt harder “het is weer lente!”, dan een prachtig bosje gele tulpen op tafel.
 2. Haal de geur van de lente in huis. Haal de lentegeur in huis met geurkaarsen, geurstokjes of een frisse geurspray. Kies voor geuren zoals lichte en frisse bloemen, katoen, of gras.
 3. Huis inrichting en decoratie. Deze tip is misschien iets heftiger, maar niet minder leuk. Speel eens met je decor. Breng een nieuw kleurtje aan op de muren. Het voelt direct als een compleet ander huis. Denk aan kleuren zoals wit, beige, aardetinten en pasteltinten. Maar beperk het tot maximaal drie verschillende tinten. Deze kleuren stralen rust uit. Het voordeel? Zo past elke accentkleur bij je nieuwe interieur.
  Dat brengt ons bij het volgende punt: Zoek je een iets minder ingrijpend alternatief? Denk dan eens aan de kleur van jouw decoratie. Speel eens met verschillende kleuren kaarsen, sierkussens op de bank, dekens en bloempotten. Zo kan je zelfs elk seizoen een eigen kleur geven.
 4. Bereid heerlijke lente recepten. Denk bij het maken van een boodschappenlijstje eens aan (seizoen producten zoals groene asperges) echte (lichte en frisse) lente gerechten. Zoals deze heerlijke pestopasta met groene asperges.
 5. Vergeet ook de bloemen in de tuin niet! Begin april is een optimale tijd om weer eens aan de slag te gaan met jouw tuin. We hebben er zelfs een compleet artikel over geschreven. Maak een ritje langs de Welkoop, haal de tuinlaarzen en tuinhandschoenen maar weer uit de schuur en ga aan de slag! 
 6. Begin een moestuin. Het starten van een moestuin is helemaal niet moeilijk. De groenmakers schreven er een compleet artikel over. Heb je hier hulp bij nodig? Dan komen ze graag bij je langs. Wist je dat je niet eens per se een tuin nodig hebt voor een moestuin? Een moestuin kan ook gewoon in kweekbakjes in de vensterbank of in grote potten op het balkon.


Inspiratie opdoen

Bekijk interieurblogs, ga eens langs bij woonwinkels (zoals de IKEA of de Intratuin) en kijk eens rond op social media (zoals Pinterest of Instagram). Doe jij je inspiratie liever op vanaf jouw favoriete plekje in huis (lees: de bank) kijk dan eens naar onze top 3 (interieur)series op Netflix.

 1. Instant Dream Home
 2. Dream Home Makeover
 3. Interior Design Masters


Wil je meer leren over decoratie en design? Dan is de Netflix serie Abstract: The Art Of Design erg interessant.


We hopen dat jij aan de hand van deze tips ontzettend veel inspiratie hebt opgedaan. Dus... wat ga jij aanpakken om de lente in jouw huis te halen?


 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Huishoudelijke hulp Krant gemist? Lees online!