Direct door naar content

Vitaliteitsweek: zo word je vitaler!

Het is deze week Nationale Vitaliteitsweek en dat betekent even wat extra aandacht voor je fysieke en mentale gezondheid. Vitaliteit gaat over de kracht en energie om het leven aan te kunnen, zowel lichamelijk als geestelijk. Niet voor iedereen is dat even vanzelfsprekend.

Niet vanzelfsprekend? Nee, want om maar iets te noemen blijkt uit cijfers van het Trimbos-instituut dat het aantal volwassenen met psychische problemen fors is toegenomen in de afgelopen twaalf jaar. Daarnaast hebben veel Nederlanders een ongezonde leefstijl. Dat terwijl gezond leven tachtig procent van de hart- en vaatziekten kan voorkomen (Bron: NOS).

En hoewel het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk is, kunnen we zelf een hele hoop doen om vitaler te worden. Al is het maar door een gezonde leefstijl en door je gezondheid goed in de gaten te houden.

Hoe word je vitaler?

Hoewel ook erfelijkheid en genen een rol spelen, kan een gezonde leefstijl ontzettend veel verschil maken voor je gezondheid en je gevoel van vitaliteit. Daarbij kun je denken aan niet roken, geen alcohol, gezonde voeding en voldoende beweging.

Gezonde voeding (probeer onze maaltijdservice eens!)

Wat betreft voeding is het goed om te kiezen voor veel groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis. Beperk juist je consumptie van bewerkt voedsel, suikers, zout en verzadigde vetten. Vind je het moeilijk om elke dag gezond te koken? Dan kun je onze maaltijdservice eens proberen! Zo zet je in een oogwenk een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel.

Voldoende beweging (met een wandelmaatje?)

Ook beweging heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Het is goed voor je hart en vaten, spieren, botten, en voor je hersenen! En niet te vergeten voor je mentale gezondheid. Elke dag wandelen doet al wonderen. Vind je het soms lastig de deur uit te komen? Misschien helpt samen wandelen! Op deze pagina lees je hoe je een wandelmaatje kunt vinden.

Gezondheidschecks

Om erachter te komen hoe het ervoor staat met jouw leefstijl, organiseert Kruiswerk Gezondheidschecks in de Achterhoek en Liemers (gratis voor onze leden!). Tijdens deze gezondheidscontrole onderzoekt leefstijlexpert Jeffrey Krayenbrink een aantal aspecten van je gezondheid, waaronder je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI, je bloeddruk en knijpkracht. Deze zaken zijn veelzeggend als het gaat om gezondheid, en aan de hand hiervan ontvang je een persoonlijk leefstijladvies. Zo heb je houvast om jezelf een stuk vitaler te maken!

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Lid worden Krant gemist? Lees online!