Ondersteuning bij keukentafelgesprek

Raad & Daad

0 beoordelingen

Bij Kruiswerk kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn en voor gratis onafhankelijke ondersteuning bij het keukentafelgesprek.

Zorgvragen

Met vragen over patiëntenrechten en -procedures kunt u via Kruiswerk gratis terecht bij Adviespunt Zorgbelang. Zij verstrekken informatie en advies ter voorbereiding op een gesprek met een zorgverlener en bij het indienen van klachten rondom zorg. Ook verwijzen zij door als er behoefte is aan bijvoorbeeld een second opinion of specialistische juridische ondersteuning.

Wet maatschappelijke ondersteuning

Mensen met een beperking en/of met behoefte aan extra zorg krijgen te maken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet richt zich erop dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Via de Wmo kunt u bijvoorbeeld een indicatie aanvragen voor huishoudelijke verzorging, een rolstoel of een traplift. Per 1 januari 2015 voert de gemeente de Wmo uit. Uw gemeente kijkt samen met u naar de zorgvraag en de bijbehorende oplossing. Hiervoor maakt u een afspraak voor een keukentafelgesprek.

Ondersteuning bij keukentafelgesprek

In de Wmo staat dat iedere gemeente verplicht is om onderzoek te doen naar uw situatie. Dat gebeurt meestal via een keukentafelgesprek. Op basis van het keukentafelgesprek bepaalt de gemeente welke ondersteuning u krijgt. Samen met de consulent van het Wmo-loket wordt uw situatie in kaart gebracht en bekeken welke (extra) zorg u nodig heeft. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid op dit gesprek en de juiste vragen stelt. Via Kruiswerk kunt u gratis onafhankelijke ondersteuning bij het keukentafelgesprek aanvragen. Het keukentafelgesprek kan zowel bij het Wmo-loket als bij u thuis gevoerd worden. Gemeenten die geen keukentafelgesprekken voeren, zullen op een andere wijze de zorgbehoefte en bijbehorende indicatie bepalen. U kunt bij uw gemeente informeren naar hun werkwijze. 

Ledenvoordeel

Leden profiteren van:

  • ✓ Gratis ondersteuning bij het keukentafelgesprek
    ✓ Gratis telefonisch advies en informatie op het gebied van zorg

Aanvragen

Heeft u binnenkort een keukentafelgesprek met uw gemeente en vindt u het fijn dat er iemand met u meegaat? Vraag dan nu gratis ondersteuning aan door het aanvraagformulier in te vullen of bel onze ledenservice op 0314 - 357 430, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur..