Direct door naar content

Fit met Fitavie

Regen, sneeuw, gladde trottoirs of kou: waarschijnlijk blijf je dan het liefste binnen. Maar hoe kom je dan aan de nodige beweging? In een sportschool voel je je niet op je gemak. Fitavie kan voor jou weleens het antwoord zijn; een app speciaal ontwikkeld om ouderen gemakkelijk en op hun eigen niveau te laten trainen. Waar je maar wilt. Lees het verhaal van Joke; zij ging je voor.  

‘Het gaat allemaal wat moeizamer’ 

Ze is een bezige bij; Joke Kaal-Van der Heijden schildert, tuiniert en speelt graag met haar kleinkinderen. Maar haar lichaam sputtert steeds vaker tegen. “De ouderdomskwaaltjes sluipen er stiekem in. Het gaat allemaal wat moeizamer.” Een val eind september 2018 op haar stoep zette Joke aan het denken. “Ik wist dat ik beter moest leren bewegen, mijn balans en coördinatie moest trainen. Maar hoe?”  

Fitavie, jouw persoonlijke trainer  

Door haar ledenvereniging leerde ze Fitavie kennen: een beweegprogramma voor senioren die vitaal willen blijven. Fitavie was één van de winnaars in de landelijke innovatiecompetitie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn, Sport en Economische zaken in 2018. Joke: “Ik heb de app geprobeerd en gebruik hem nu, dik een jaar later, nog steeds. Je moet in de app eerst wat vragen doorlopen, over wat je graag doet of wil doen. Je krijgt daarna automatisch een programma op maat, met allerlei oefeningen die mij helpen mijn balans, spierkracht en oog-handcoördinatie te trainen. Heel handig en leuk!” 

Fit ongeacht het weer  

Een groot voordeel vindt Joke dat ze de deur niet uit hoeft. “Weer of geen weer: drie keer per dag doe ik thuis met mijn tablet verschillende oefeningen van zes á zeven minuten.” Deze oefeningen kiest Fitavie speciaal voor haar; passend bij wat zij aangeeft te willen en kunnen.  

Bijvoorbeeld zachtjes opdrukken tegen de muur. Of een balletje gooien van de ene naar de andere hand. De training helpt me echt; ik sta nu steviger op mijn benen. En zo kan ik straks in het voorjaar direct weer de deur uit met mijn kleinkinderen!
- Joke

Voeg jouw mantelzorger of buurman toe aan de app en je hebt meteen een sportmaatje. Zo heb je een stok achter de deur en blijf je gemotiveerd. Je hoeft per dag maar 3 x 10 minuten te bewegen om je veel energieker voelen.   

Lees meer over Fitavie.

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen en twijfels over gezondheid

Bel met de Gezondheidslijn

088 – 17 17 345

24/7 bereikbaar

Gratis voor leden

Gerelateerd artikel Mindful bewegen: lichamelijk en mentaal in balans Krant gemist? Lees online!