Direct door naar content

'Hoe staan we er eigenlijk voor?'

Meneer en mevrouw Sietsma (66 en 67 jaar) lieten begin dit jaar hun huis voorzien van slimme apparaten om zo hun veiligheid en woongemak te vergroten. Zlimthuis expert Marcel adviseerde het stel. 

‘Het is erg donker hier’  

“We hadden het er al vaker over gehad: we wilden in huis iets met domotica. Ook omdat de bel het niet meer deed, een goed moment om deze te vervangen voor een slimme deurbel”, vertelt meneer Sietsma. “En een tijdje geleden werd er in de buurt ingebroken. We wonen op een prachtige plek buitenaf, maar in de winter is het erg donker hier”, vertelt mevrouw Sietsma. “Daarom wilden we sowieso graag wat met verlichting in en om het huis.” Ze bespraken het met hun kinderen, die de mogelijkheden bekeken. “Maar de doe-het-zelf pakketten zijn voor ons veel te ingewikkeld.”  

Check: hoe staat u ervoor?  

“We kwamen met Zlimthuis in aanraking via de Kruiswerk krant.” Het stel bezocht het Beleefhuis in Doetinchem, waar ze in gesprek raakten met Zlimthuis expert Marcel. “We hadden in de krant gelezen over de sociale alarmering ‘Leefsamen’. Marcel was heel behulpzaam en vroeg goed door op onze situatie”, vertelt mevrouw Sietsma. In overleg bezocht Marcel het stel in Aalten voor een Thuisscan. “Dat was een goede check: hoe staan we ervoor, en ook: wat zijn de mogelijkheden? Leefsamen bleek voor ons niet de meest passende oplossing te zijn, maar Marcel kwam met hele goede alternatieven”, vertelt meneer Sietsma. “Hij kwam met verschillende ideeën en suggesties. Van veel producten wisten we niet eens dat ze bestonden. Er is zo veel mogelijk tegenwoordig!”  

Vrijblijvend adviesrapport 

Tijdens de Thuisscan loopt de expert samen met je door de woning om deze te checken op belangrijke aandachtspunten, op het gebied van veiligheid en comfort. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op verlichting en inbraakveiligheid en ook op valpreventie en indeling van de ruimtes. Aan de hand van jouw antwoorden werkt de Zlimthuis expert de Thuisscan uit tot een persoonlijk en vrijblijvend adviesrapport. Hierin staan standaardoplossingen en oplossingen op maat.  

‘Zij zijn de experts’  

“De checklist die Marcel gebruikte bij de Thuisscan was heel uitgebreid. Op een hele gestructureerde manier liep hij alle punten in het huis na. Hij nam veel tijd voor uitleg. Vervolgens kwam hij terug om het adviesrapport inclusief offerte te bespreken”, vertelt meneer Sietsma. “Het systeem dat wij hebben is ook toekomstbestendig. Mocht onze gezondheid ooit achteruitgaan, dan kunnen we het aanpassen aan onze situatie. We hebben besloten om alles uit te laten voeren door Zlimthuis. Zij zijn de experts en zo hebben wij er zelf geen werk mee. We vertrouwen volledig op de kennis en ervaring van Marcel. Hij begrijpt ook heel goed dat het systeem makkelijk in gebruik moet zijn en neemt de tijd om dit uit te leggen. Afspraken worden nagekomen en alles wordt voor ons geregeld. En alles wat ze doen, doen ze goed”, sluit meneer Sietsma af. 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Thuisscan Krant gemist? Lees online!