Direct door naar content

Maak je tuin winterklaar met hulp van De Groenmakers

Is het onderhouden van je tuin zwaar of tijdrovend geworden? De Groenmakers is een maatschappelijk bewuste onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft om hun passie uit te voeren: tuinieren. Zij helpen je graag met de werkzaamheden in jouw tuin, ook in het najaar.

Herontwerpen of opnieuw aanleggen? Doe het in het najaar!

“Afgelopen zomer is alles in jouw tuin gaan groeien, je weet hoe groot de planten zijn en wat ze doen. Daarom is dit een geschikte periode om te kijken waar je beplanting wilt, of anders wilt inrichten. Dat kan met bestaande, of aanvullende beplanting”, vertelt Jos van Zuilen, directeur De Groenmakers. “Het najaar is de beste periode om te verplanten. Planten gaan rusten en hebben minder energie nodig. Er is minder risico dat de plant doodgaat.”

Wist je dat: Het najaar de beste tijd is om bloembollen te planten? Zo heb je in het voorjaar snel kleur in de tuin.

‘Tip: werk met de natuur mee en niet tegen de natuur in’

“Het najaar is een ideale periode voor het renoveren van je gazon. Voordeel is dat de temperatuur voor het ontkiemen van graszaad dan het gunstigst is. Doordat het graszaad sneller groeit, wordt onkruid onderdrukt”, legt Jos uit. “Een ander voordeel is de vochtige grond. Waardoor je jouw tuin niet continu hoeft te bewateren.”

Doordat planten in de rust gaan, hebben ze over het algemeen minder energie nodig. Dus dit is de ideale tijd om een plant te verplanten. Je hebt minder risico dat hij doodgaat.

Ga voor een prachtige wintersilhouet

“Mensen hebben altijd het idee bij het winterklaar maken van hun tuin, dat het glad en kort moet zijn. Laat je uitgebloeide planten die eigenlijk al ‘dood’ zijn eens staan. En zie wat voor mooi beeld het geeft bij sneeuwval en rijp bij vorst”, vertelt Jos. “Ondanks dat de kleur weg is, behoud je nog wel een mooie structuur. Dit geeft een prachtig plaatje, wij noemen dat ook wel een wintersilhouet.”

Ledenvoordeel

Als lid ontvang je korting op het uurtarief van een tuinmannen-duo van De Groenmakers. Ga voor meer informate en aanvragen naar www.kruiswerk.nl/tuinman of bel 0314 - 357 430 (ma. t/m vrij. van 9:00 – 13:00 uur).

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht