Direct door naar content

Waar vind ik een geschikte huishoudelijke hulp?

Een hulp in de huishouding, voor de één is het noodzakelijk en voor de ander meer gemak. Maar waar vind je nu een goede hulp? Welke keuzes zijn er en waar moet je op letten? 

Huishoudelijke hulp Wmo

Op welke manier de huishoudelijke hulp gefinancierd wordt, hangt van jouw situatie af. Als je bijvoorbeeld wegens lichamelijke klachten hulp in de huishouding nodig hebt, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit de Wmo via de gemeente. De gemeente stelt een maximaal aantal uren vast waar je aanspraak op mag maken. Je hebt dan de keuze uit ‘zorg in natura’ en pgb. Met een pgb ben je vrij om jouw eigen zorgverleners te kiezen en afspraken te maken, zolang de totale kosten maar binnen jouw budget passen. 

Particuliere hulp in huis

Kom je niet in aanmerking voor een indicatie, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de hulp particulier te regelen. Je kunt hiervoor iemand uit jouw eigen netwerk benaderen, of je kunt terecht bij Kruiswerk. Eén van de voordelen van een huishoudelijke hulp via Kruiswerk is dat je, op de dag die je wilt, één vaste hulp krijgt toegewezen. Vooraf heb je met deze hulp een kennismaking. Daarnaast krijg je bij ziekte of vakantie van jouw eigen hulp desgewenst een vervang(st)er. 

Voordelen huishoudelijke hulp via Kruiswerk

Een particuliere hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo kun je zelf aangeven wat je gedaan wilt hebben in huis. Naast schoonmaken kan de hulp je ook helpen met andere praktische taken in huis. Denk hierbij aan het bed verschonen, wassen, strijken, boodschappen doen, koken, medicijnen ophalen en het wegbrengen van vuilnis. Je bepaalt zelf hoeveel uur huishoudelijke hulp je wilt afnemen. Daarnaast ben je niet gebonden aan langdurige contracten. Ook als je voor een kortere periode (minimaal 6 weken) een huishoudelijke hulp nodig hebt, kun je informeren naar de mogelijkheden.  

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Als je vastloopt in ‘zorgland’

Bel met de Zorgadvieslijn

088 – 17 17 333

Bereikbaar op werkdagen
9:00 – 17:00 uur

Gratis voor leden

Gerelateerde dienst Huishoudelijke hulp Gerelateerd artikel Op wie kun je terugvallen als je zorg of hulp nodig hebt? Krant gemist? Lees online!