Direct door naar content

Nieuw: Mantelzorghulplijn Kruiswerk

Zorgen voor iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft, psychische problemen heeft of anders hulpbehoevend is. Dat is (meestal) fijn om te kunnen doen. Altijd over rozen gaat het niet per se. Je kunt tegen dingen aanlopen, vragen hebben. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende loketten en financiële regelingen in Nederland. Het is niet vreemd dat je niet de mogelijkheid of het netwerk hebt, om daarin je weg te vinden. Of je nu praktische of emotionele hulp zoekt, bij Google verdwaal je al snel in een oerwoud van informatie en instanties. Soms is informatie verouderd en is per gemeente ondersteuning verschillend geregeld. Regelingen kunnen ingewikkeld zijn. Bij wie moet je dan wél zijn voor welke hulp en wie helpt jou? De Mantelzorghulplijn Kruiswerk is er voor jou. Iedereen die lid is van Kruiswerk, maakt kosteloos gebruik van deze hulplijn. De Mantelzorghulplijn Kruiswerk bel je op 088 1717317 en is bereikbaar van 9.00 tot 17:00 uur.

De Kruiswerk-expert helpt je op weg. Met praktische informatie, diensten aan huis of een verwijzing naar precies die organisatie waar jij wat aan hebt.


Vragen over zorgen voor je naaste én jezelf?

Verleen jij mantelzorg? Om te voorkomen dat de druk op jou te groot wordt, biedt Kruiswerk verschillende oplossingen, zoals handige diensten aan huis. Denk aan maaltijdservice, huishoudelijke hulp, kapper aan huis, pedicure aan huis, het KER Alarmhorloge of een Hulp & Adviesgesprek. Livis biedt daarnaast een complete cursusreeks aan voor mantelzorgers onder de noemer ‘Zorg voor wie je lief is’. Op kruiswerk.nl/mantelzorg zie je meer mantelzorgondersteuning.

Heb je andere ondersteuning nodig? Laat weten waar we jou mee kunnen helpen. Bel de ledenservice op 0314 - 357 430 (lokaal tarief). Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Mailen kan ook: info@kruiswerk.nl

Terug naar overzicht