Sarina en mevrouw Duffelen

‘Er was bij de eerste ontmoeting meteen al een klik’

17 March 2021

De hond uitlaten, boodschappen doen, medicijnen ophalen, even een praatje maken of een korte wandeling. Het zijn dagelijkse dingen die ons bezighouden, maar niet meer voor iedereen vanzelfsprekend zijn om te doen. Wilt u ook iets betekenen voor een ander die het even niet meer lukt, of er de puf niet meer voor heeft? Meld uw hulp dan aan op www.kruiswerkhelpt.nl.

Hulp bij praktische zaken

Samen met jongeren en leden, die zich willen inzetten om met name ouderen en zieken te ondersteunen, bieden wij met Kruiswerk Helpt een oplossing voor hulp bij praktische zaken. Denk hierbij aan het ophalen van medicijnen, maar ook even een luisterend oor. “Sinds de uitbraak van het coronavirus breng ik wekelijks een bezoek aan mevrouw Duffelen uit Doetinchem”, vertelt Sarina van Um (26 jaar). “Samen drinken we - op gepaste afstand - een kopje koffie of maken we een wandeling. Er was bij de eerste ontmoeting meteen al een klik. Het is voor mij een kleine moeite en ik kan er iemand zo’n groot plezier mee doen.” Ze raadt het vrijwilligerswerk dan ook iedereen aan.

Plaats nu uw hulpaanbod of -vraag

Heeft u tijd en zin om een ander te helpen? Meld u dan aan op www.kruiswerkhelpt.nl. U kunt hier gemakkelijk een account aanmaken en uw hulpaanbod plaatsen. Ook als u zelf wel een helpende hand kunt gebruiken bent u bij Kruiswerk Helpt aan het goede adres.

Lukt het niet om een hulpaanbod of -vraag te plaatsen?

Onze ledenservice staat graag voor u klaar. Zij zijn telefonisch te bereiken via 0314 - 357 430, op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.