Inbraak

Houd inbrekers op afstand

14 March 2021

Van 1 mei t/m 30 juni zijn het de Nationale Inbraak Preventieweken. In deze weken staat het bewust maken van woningbezitters van de risico’s op (en nasleep van) woninginbraak centraal. Marcel Nijhof, Zlimthuis-expert, vertelt u meer over wat u kunt doen om uw huis veilig te maken.

Gevoelens van veiligheid

“Een gevoel van veiligheid. Dat is voor iedereen prettig. Dit gevoel willen we graag behouden en niet laten verdwijnen door de kans op een inbraak. Ook al voelt u zich veilig, het is goed om bewust te zijn van mogelijke inbrekers technieken. Uw huis hoeft geen bunker te worden, maar een leefbare omgeving. Om dit te creëren zijn er eenvoudige

en voordelige oplossingen te verkrijgen, die multifunctioneel ingezet kunnen worden”, vertelt Marcel. “Denk aan een intercom die laat zien wie er voor de deur staat als er een pakketje wordt bezorgd als u niet thuis bent. Deze intercom detecteert bij beweging ook mogelijk ongewenst bezoek. Dit bezoek weet bij het zien van de intercom dat ze in de

gaten gehouden worden en schrikt daardoor af. Ook hang- en sluitwerk is vaak eenvoudig te forceren en oplossingen zijn veelal voordelig en eenvoudig zelf op te lossen. Daarnaast zijn er tal van middelen die verder bijdragen aan veiligheid. Wij gaan graag vrijblijvend hierover met u in gesprek om een goed inzicht te geven in de mogelijkheden.”

Deze mensen gingen u al voor:

Veiligheid met domotica in huis

“We hadden het er al vaker over gehad: we wilden in huis iets met domotica. Ook omdat de bel het niet meer deed. Een goed moment om deze te vervangen voor een slimme deurbel. En een tijdje geleden werd er in de buurt ingebroken. We wonen op een prachtige plek buitenaf, maar in de winter is het erg donker hier. Daarom wilden we sowieso graag wat met verlichting in en om ons huis. De aanpassingen die we hebben gekozen zijn ook toekomstbestendig. Mocht onze gezondheid ooit achteruitgaan, dan kunnen we het aanpassen aan onze situatie.”

Meneer en mevrouw Sietsma kozen onder andere voor buitenverlichting met schemerschakeling en bewegingssensor (€ 44,95). Om zo ongewenst bezoek in het licht te zetten.

‘Extra oplossingen geven ons een veiliger gevoel’

“Ik ben ziek. Als mijn vrouw hier alleen blijft, mag het allemaal wel wat veiliger”, vertelt meneer de Vries, 83 jaar. Samen met zijn vrouw woont hij al 40 jaar in de Achterhoek. Ze kozen ervoor om de hulp van Marcel in te schakelen. “Hang en sluitwerk is voor ons niet voldoende. We wilden weten hoe we het moeilijk kunnen maken voor mensen die de verkeerde bedoelingen hebben.” Marcel adviseerde onder andere de Ring Video deurbel en diverse sensoren voor de ramen en deuren. Ook ontvangt het stel stickers, zodat aan de buitenkant direct duidelijk zichtbaar is dat hun woning beveiligd is. Iets dat een heel veilig gevoel geeft. “Marcel is heel duidelijk, ook is hij erg reëel. Hij pleit niet voor oplossingen die niet het gewenste effect zouden opleveren.”

Meneer en mevrouw de Vries kozen o.a. voor de Video Deurbel van Ring (€ 119,95). Om ongewenst bezoek van een afstand aan te zien komen.

‘Hoe goed hebben wij het eigenlijk?’

Mevrouw Hieltjes (56 jaar) heeft afgelopen zomer een huischeck uit laten voeren door Zlimthuis-expert Marcel. “Ik ben al jaren lid van Kruiswerk en las afgelopen zomer over de huischeck. En toen dacht ik ‘Ja verhip, hoe goed hebben

wij het eigenlijk?’. In de buurt is ingebroken. Dan ga je denken ‘Wij wonen ook op een hoek, ze kunnen eigenlijk hier zo weglopen’. Dan laat ik graag een onpartijdig iemand komen. Die met frisse blik naar je huis kijkt. Vooral als je aanpassingen wil doen na verloop van jaren, ‘doe ik dat meteen of ga ik dat later doen?’. We wonen hier al meer dan 30 jaar. Die sloten hebben we er 30 jaar geleden in gedaan, is dit nog relevant?”, vertelt mevrouw Hieltjes.

Ze koos o.a. voor de cilinder SKG3 (vanaf € 24,95), om haar deur beter te beveiligen tegen inbraak en de Ring Video Deurbel, voor extra veiligheid.

Veilig Thuis stappenplan

Stap 1: Lees de tips en gebruikservaringen van andere leden op deze pagina.
Stap 2: Heeft u vragen naar aanleiding van d e producten? Neem dan contact op met de Zlimthuis expert Marcel op 088 – 17 17 370, of via e-mail info@zlimthuis.nl.
Stap 3: Indien nodig komt de Zlimthuis-expert graag bij u langs om te kijken wat u kunt doen om inbraak te voorkomen.