iStock-941328776

5 tips om eropuit te gaan

12 March 2021

Elke dag iets verzinnen om te doen is moeilijk. Al helemaal als er veel dicht zit. Toch zijn er nog genoeg manieren om uzelf, met of zonder kids, bezig te houden in deze tijden. Ga voor een virtuele tour door de mooiste musea. Geniet van een heerlijke wandeling met podcast bij u in de buurt. Of ontsnap uit een escaperoom. We zetten graag een aantal leuke tips voor u op een rijtje.

1.    Haal het museum naar u toe

Binnenkijken bij de mooiste musea zonder de deur uit te hoeven gaan. Hoe ideaal is dat. Veel musea hebben online hun deuren geopend. Ontdek de meesterwerken van beroemde kunstenaars in een huiskamerrondleiding van het Rijksmuseum. Loop virtueel langs de 200 schilderijen in het Van Gogh Museum. Of ga mee terug in de tijd met het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid met heimwee-tv, voor jong én oud. Het kan allemaal in virtuele tours.

Neem ook eens een kijkje op www.kruiswerkmagazine.nl voor een overzicht van de mooiste virtuele tours.

2.    Wandel uzelf gezond en gelukkig

Van iedere dag even een ommetje maken knapt de mens op. Het weer nodigt ook steeds meer uit om lekker naar buiten te gaan. Deze maand begint de lente. Wat betekent dat alles weer mooi in bloei komt te staan, de dagen langer worden en de zon weer heerlijk gaat schijnen. Stap op uw fiets of ontdek de mooiste wandelroutes met de benenwagen. Neem een goedgevulde picknickmand mee en maak er een waar uitje van. Of zet een podcast aan en wandel bijvoorbeeld met de podcast Wandellust van Twan Huys door het Nederlandse landschap.

Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes bij u in de buurt op www.kruiswerkmagazine.nl/routes.

3.    Geniet van heerlijk eten

De komende tijd is het helaas (nog) niet mogelijk om uw favoriete restaurant of café te bezoeken. Het alternatief: maak het thuis extra gezellig. Steeds meer restaurants hebben een afhaal- of bezorgservice. Het is niet alleen gezellig en lekker, maar u support ook nog eens de lokale horeca. Houdt u van koken? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

De lekkerste recepten hebben we voor u op een rijtje gezet op www.kruiswerkmagazine.nl/recepten. Heeft u een gerecht dat u zelf als de beste kan bereiden? Laat het ons dan weten en deel uw gerecht met andere leden via www.kruiswerkmagazine.nl/recept-delen.  

4.    Ontsnap uit een escaperoom

Durft u de uitdaging aan? In uw nieuwe huis vindt u op zolder een prachtige oude kist. Een kist vol herinneringen. Wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunt u het achterhalen? Ontdek het in de escaperoom De Verloren Ring, een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, in elkaar gezet door achttien escaperoomeigenaren in coronatijd. Omdat mensen niet een escaperoom kunnen bezoeken brengen zij de escaperoom naar u.

Het spel is gratis te spelen via www.deverlorenherinnering.nl. Om de escaperooms te ondersteunen kunt u een kleine donatie doen.

5.    Eropuit met Kruiswerk

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) zijn er op dit momenten geen dagtochten van Kruiswerk gepland. Wel nemen we u graag mee in de dagtochten die we in de toekomst willen gaan plannen. Ga aan boort van de Sluizer en geniet van rondvaart De Gouden Ham. Of aanschouw prachtige kastelen en landgoederen met een mooi uitzicht en schuif naderhand aan tafel bij een heerlijke High Tea.

Geïnteresseerd in één van deze tochtjes? Meld u aan voor de wachtlijst, en blijf op de hoogte van een toekomstige datum voor een rondvaart op De Gouden Ham of een heerlijke High Tea met Kastelentocht. Aanmelden kan via www.kruiswerk.nl/dagtochten. Of neem contact op met de ledenservice via 0314 - 357 430 (bereikbaar op ma. t/m vrij. van 9.00 tot 13.00 uur), of e-mail naar info@kruiswerk.nl.