Moeder en dochter bakken

6 tips voor de voorjaarsvakantie

16 February 2021

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Door de maatregelen ziet deze vakantie er iets anders uit dan normaal. Ondanks dat de wintersport en carnaval niet doorgaan, zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen met het hele gezin. Laat u inspireren voor activiteiten met onze tips.

1.    Trek de verkleedkist uit de kast

In de voorjaarsvakantie staat voor velen carnaval centraal. Misschien wordt er bij u in de buurt nog wel iets georganiseerd door de carnavalscommissie. Als dat niet het geval is, kunt u carnaval ook heel gemakkelijk zelf in huis halen. Trek de verkleedkist uit de kast en kies de gekste outfits uit. Zet een carnavalskraker op en loop met zijn allen de polonaise door uw huis, tuin, of zelfs de hele buurt!

2.    Ga lekker naar buiten

Uitwaaien langs het strand of een wandeling in de buitenlucht: buiten kan en mag bijna alles. Denk aan het Kabouterpad in de Achterhoek. Met een puntmutsje op hun hoofd krijgen uw kinderen tijdens deze route allemaal leuke opdrachten.

Of neem eens een kijkje tussen onze uitgelichte routes in de Achterhoek en Liemers op www.kruiswerkmagazine.nl/routes.

3.    Aan de slag in de tuin

In het voorjaar zijn mensen graag erg druk in de tuin. Sla alvast de eerste slag en leg samen met uw (klein)kind alvast de eerste hand aan uw tuin. Misschien niet altijd even functioneel, maar wel gezellig en leuk voor een middagvulling. En als u dan toch in de tuin staat, download dan eens de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming en spot samen welke vogels in uw tuin voorkomen.

4.    Zet een speurtocht uit

Zet een (foto)speurtocht uit. Maak foto’s van onderdelen in uw huis of buurt, of laat uw kinderen op pad gaan met een mobiele telefoon om onderwerpen te vinden. In de natuur of in huis. Voor een leuk aspect kunt u een tijdslimiet op de speurtocht zetten.

5.    Organiseer een spelletjesmiddag

Doordat we allemaal wat meer thuis hebben gezeten met corona, zijn er de afgelopen veel spelletjes gespeeld. Kijk eens in uw spelletjeskast en houdt met het hele gezin een gezellige spelletjesmiddag. Wie wordt de grote winnaar?

6.    Samen koken of bakken

Bestel of kook een chic driegangendiner. De kinderen knutselen ondertussen de menukaart voor op tafel. Laat u alvast een beetje inspireren voor heerlijke gerechten op www.kruiswerkmagazine.nl/recepten. Bakken slaat vaak nog meer aan bij de kids. Bak samen cupcakes en breng ze langs bij oudere buurtbewoners om ze een hart onder de riem te steken.

Fijne voorjaarsvakantie!