iStock-1080412702

Elk geluid is onbetaalbaar

21 January 2021

Welk geluid wilt u niet verliezen? Gelach, een gesprek of het gefluister van uw kleindochter? Alleen met een goed gehoor geniet u van deze mooie momenten. Gehoorverlies vraagt om alle aandacht en deskundigheid. Van Boxtel hoorwinkels loopt al jaren voorop als het gaat om deskundigheid, service en aandacht. Omdat zij weten hoe waardevol een goed gehoor is. Het draagt immers bij aan een mooi en gelukkig leven.

Oorzaken gehoorproblemen

Gehoorverlies kan verschillende oorzaken hebben. Aan de hand van de hoortest en de hoorproblemen waar u in het dagelijks leven tegen aanloopt, kan een audicien u persoonlijk adviseren over de mogelijke oplossingen. Zo zijn er hoortoestellen die bepaalde geluiden onderdrukken of de richting van het geluid bepalen, zodat u ook in een rumoerig gezelschap een gesprek kunt volgen. Als u bijvoorbeeld moeite heeft met televisiekijken, kan een tv-versterker uitkomst bieden. 

Ieder hoortoestel € 99,-

Met het nieuwe prijsaanbod van Van Boxtel hoeft uw hoortoestel voortaan niet meer te kosten dan € 99,-*. Hoe? Kijk voor meer informatie op www.vanboxtelhoorwinkels.nl/ieder-toestel-99-euro.

Vergoeding gehoorapparaat

Bij aanschaf van een hoortoestel krijgt u 75% vergoed vanuit de basisverzekering en betaalt u 25% eigen bijdrage. Maar dit geldt alleen als uw audicien en zorgverzekeraar contractafspraken met elkaar hebben gemaakt. Als dit niet het geval is, betaalt u het hoortoestel zelf en kunt u de gemaakte kosten gedeeltelijk vergoed krijgen. Neem van tevoren dus altijd contact op met uw zorgverzekeraar om uitleg te krijgen over de voorwaarden en hoogte van de vergoeding. Van Boxtel hoorwinkels heeft onder andere een contract met Menzis.

Ledenvoordeel Van Boxtel hoorwinkels

Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas ontvangt u bij de Van Boxtel hoorwinkels 15% korting op gehoorbeschadiging-op-maat. Daarnaast kunt u ook kiezen bij de aankoop van twee hoortoestellen voor 1 jaar lang gratis batterijen OF 50% korting op pakket ‘Goed’. Indien een ander pakket de voorkeur heeft, kunt u kiezen voor een ander pakket met € 47,50 korting.


*Ieder hoortoestel voor € 99,-, hoe werkt dat? Van Boxtel legt het u uit:

 • 1. U maakt een afspraak voor een gratis gehoortest in één van de Van Boxtel hoorwinkels.
  2. U heeft een ruime keuze uit het assortiment Audika en Bernafon toestellen. Indien u in aanmerking komt voor een vergoeding, krijgt u vanuit uw basisverzekering 75% van de hoortoestellen vergoedt. Deze vergoeding geldt bij een gehoorverlies van minimaal 35dB, ook moet het toestel binnen de wettelijke categorieën (1-5) vallen. Zorgverzekeraars vergoeden één keer per vijf jaar nieuwe hoortoestellen.
  3. Wanneer u recht heeft op vergoeding betaalt u normaal gesproken uw eigen bijdrage (tot 25%). Omdat ze bij Van Boxtel hoorwinkels met een vaste prijs werken, bedraagt uw eigen bijdrage maximaal € 99,-.
  4. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoedt uw zorgverzekering de gehele of een deel van uw eigen bijdrage. U betaalt dan in de winkel de eigen bijdrage, de vergoeding die u hiervoor nog krijgt haalt u zelf op bij uw zorgverzekeraar, de zorgverzekeraar verrekent dit vervolgens met u. Bent u klant bij CZ? Dan haalt Van Boxtel hoorwinkels de vergoeding wel rechtstreeks op bij CZ.
  5. Uw eigen risico is altijd van toepassing op zorgaanvragen, dus ook bij de aanschaf van hoortoestellen. Hoe hoog het eigen risico is, hangt af van een aantal zaken. Het verplicht eigen risico in 2021 is € 385,-. Wat u betaalt aan eigen risico is afhankelijk van een eventueel vrijwillig eigen risico en wat u al gebruikt heeft in 2021. Bent u klant bij een zorgverzekeraar van de Achmea groep? Dan is er geen sprake van een eigen risico.
  6. Bent u verzekerd bij Salland of ENO? Met deze twee zorgverzekeraars heeft Van Boxtel geen contract, dit betekent dat zij niet de volledige 75% vergoeden. Ondanks dat u van Van Boxtel dezelfde korting op uw eigen bijdrage ontvangt kunnen de kosten voor uw hoortoestel toch hoger uitkomen dan € 99,-.

Kijk voor meer informatie over deze actie op www.vanboxtelhoorwinkels.nl/ieder-toestel-99-euro.