wandelen bossen

Tips voor een gezond 2021

08 January 2021

Heeft u het goede voornemen om gezonder te leven? Gewoon om iets fitter te worden. Of misschien wel om een goede weerstand op te bouwen? Kruiswerk helpt u graag een handje.  

Een gezonde leefstijl begint met een goede maaltijd 

Op www.kruiswerkmagazine.nl/recepten vindt u een aantal heerlijke gezonde maaltijden. Ook kunt u uw eigen recepten delen via www.kruiswerkmagazine.nl/recept-delen. Gewoon om een ander te inspireren. Of om uw lekkers te delen. Heeft u zelf geen tijd, of bent u niet in de mogelijkheid om een maaltijd klaar te maken? Geen probleem. Tegenwoordig zijn maaltijden ook snel en gemakkelijk aan huis te bezorgen. Via Food Connect en apetito heeft u in een mum van tijd uw maaltijden besteld.  

Geïnteresseerd? Maar wilt u liever eerst proeven? Kruiswerk biedt u graag de mogelijkheid om eerst een proefpakket aan te vragen. Food Connect biedt leden van Kruiswerk een proefpakket van 3 maaltijden voor € 15,- of 5 maaltijden voor € 20,-. Kijk voor meer informatie op www.kruiswerk.nl/food-connect. Of ga voor het proefpakket van apetito. Dan ontvangt u 5 maaltijden voor 19,95. Bestel uw proefpakket van apetito gemakkelijk via www.kruiswerk.nl/apetito.

Sporten met hulp van Polly 

Wist u dat beweging niet alleen uw lichaam gezond houdt, maar ook uw hoofd? Beweging zorgt namelijk voor een betere concentratie en mentale gezondheid. Zorg dus goed voor uw lichaam en beweeg regelmatig. Paul Zeeders, eigenaar van sportschool Pollys Gym, helpt u graag op weg. Speciaal voor u deelt hij twee beweegschema’s. Paul Zeeders legt hierbij uit: “Ook wanneer u niet naar de sportschool kunt, zijn er simpele oefeningen die u vanuit huis (zonder professionele apparatuur) kunt doen. Deze oefeningen kunt u achter elkaar blijven uitvoeren in een rustig tempo, tot u moe begint te worden", vertelt Paul.

Bekijk de oefeningen van Paul hier.  

Fit met Fitavie 

Fitavie is een beweegprogramma dat u kan helpen met bewegen op een leuke en gerichte manier. U geeft zelf aan welke dagelijkse activiteiten u belangrijk vindt om te doen én te blijven doen. Aan de hand van deze gegevens maakt Fitavie een uitdagend en leuk programma. U oordeelt zelf over de oefeningen. Zijn oefeningen te zwaar, dan past Fitavie uw programma automatisch aan. Op deze manier heeft u zelf de touwtjes in handen als het om uw beweging gaat. En met één groot voordeel: u hoeft de deur niet uit. 

Als lid van Kruiswerk ontvangt u 50% korting op een jaarabonnement van Fitavie. U betaalt dan geen € 49,99 per jaar, maar slechts € 24,99.  Geïnteresseerd in Fitavie? Ga naar www.kruiswerk.nl/fitavie voor meer informatie en om u te abonneren. 

Heerlijke fiets- en wandelroutes 

Bent u niet zo van de oefeningen? En wilt u wel blijven bewegen? Op www.kruiswerkmagazine.nl/routes vindt u de mooiste routes door heel de Achterhoek en Liemers verspreidt. Even de natuur in is een van de beste oplossingen tegen stress en vermoeidheid. Meer natuur is natuurlijk altijd beter. Maar de hele dag in het bos wandelen hoeft ook weer niet. Bij 20 tot 30 minuten wandelen heeft u het beste resultaat, blijkt uit onderzoek.  

Met de app ‘Ommetje’ heeft u altijd een stok achter de deur en zorgt u ervoor dat u dagelijks aan uw portie frisse lucht komt. Download de app hier.