iStock-1277659182

Tips voor deze kerst

22 December 2020

Tip 1: Samen eten

Heerlijk samen eten, iets wat we graag doen tijdens de feestdagen. Alleen dit jaar gaat het allemaal net iets anders dan normaal. In het artikel ‘Samen genieten van een heerlijke kerst’ geven we u tips hoe u toch kunt genieten van een heerlijk feestmaal tijdens de feestdagen. 

Tip 2: Ga de natuur in

Blijf in beweging en ga lekker de natuur in. Ook al is het maar voor een boodschap of kleine wandeling. U kunt ervoor kiezen om paden in het bos te bewandelen: neem eens een kijkje op www.kruiswerkmagazine.nl/routes voor de mooiste routes in de Achterhoek en Liemers. 

Tip 3: Binnen blijven en genieten

Rond de feestdagen is het buiten vaak behoorlijk koud en regenachtig. U kunt er ook voor kiezen om heerlijk thuis te blijven. In december komen er heel vaak nieuwe films, muziek en boeken uit. Ook worden er heel veel films en concerten uitgezonden op de televisie rondom Kerstmis. 

Tip 4: Maak uw huis heerlijk knus deze dagen

Thuis kunt u er ook van alles aan doen om het zo gezellig mogelijk te maken. Hang sfeervolle lichtjes op, zet uw favoriete klassieke kerstnummer op of ga voor groen en plaats een mooie kerstboom vol versieringen.

Tip 5: Stuur eens een kaart

Een klein gebaar doet al veel. Kijk in uw omgeving naar ouderen die eenzaam zijn. Maak eens een praatje met ze, bel ze op, of stuur een kaartje! Via Kruiswerk kunt u nu gratis een kaartje versturen naar je opa of oma, beste vriendin of iemand anders die u graag wilt verrassen met een kaartje. Hoe? Dat leest u hier

Tip 6: Wilt u ook iets voor een ander betekenen?

Wilt u ook tijdens de feestdagen en daarbuiten iets betekenen voor een ander? Samen met jongeren en leden, die zich willen inzetten om met name ouderen en zieken te ondersteunen, bieden wij met Kruiswerk Helpt een oplossing voor hulp bij praktische zaken. Denk hierbij aan het ophalen van medicijnen, maar ook even een luisterend oor. 

Heeft u tijd en zin om een ander te helpen? Meld u dan aan op www.kruiswerkhelpt.nl. Andere leden kunnen uw hulp juist nu goed gebruiken. Ook als u wel een helpende hand kunt gebruiken: laat het ons weten via www.kruiswerkhelpt.nl.