doetinchem-belevingswoning

Vacature: Belevingsgids Doetinchem

27 August 2020

Wilt u van betekenis zijn voor de maatschappij en met name voor de ouderen onder ons? Houdt u ervan om mensen verder te helpen, ze te informeren over mogelijke oplossingen en rond te leiden? En doet u dat ook nog eens graag op vrijwillige basis? Dan zijn wij voor de bezoeken aan onze Belevingswoning op zoek naar u!

Beleef de Belevingswoning in Doetinchem; een woning met betaalbare voorzieningen/hulpmiddelen, waardoor ouderen langer zelfstandig in hun woning kunnen wonen. Wel zo comfortabel én veilig!

Als Belevingsgids…

  • ✓ Heet u onze bezoekers van harte welkom en zorgt u ervoor dat zij zich op hun gemak voelen.
    ✓ Voert u een goed gesprek met mensen over hun persoonlijke behoefte in het langer veilig en comfortabel thuis wonen.
    ✓ Informeert u hen over mogelijke oplossingen in de woning die passen bij hun behoefte en die de zelfredzaamheid ondersteunen.
    ✓ Verwijst u daar waar mogelijk en gewenst de bewoner pro-actief door naar instanties in de gemeente Doetinchem of regionale instanties die hen verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij specifieke vragen over wonen, zorg en welzijn. Of wanneer mensen behoefte hebben aan ondersteuning bij het uitvoeren van oplossingen.

Het heeft de voorkeur als u zelf tot de primaire doelgroep behoort (65+) en kan praten vanuit eigen ervaringen.

Kennis en vaardigheden

  • ✓ U bent in staat om goed en met empathie te luisteren naar het verhaal van de bezoeker en op basis daarvan samen met de bezoeker zijn persoonlijke behoefte onder woorden te brengen.
    ✓ U heeft affiniteit met technologie en u bent geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen in thuistechnologie/ domotica, oftewel slimme technologie oplossingen in huis die het langer zelfstandig thuis wonen ondersteunen.

Geïnteresseerd?

Heeft u nog vragen, of bent u geïnteresseerd in de functie? Neem dan contact op met Sabina Verkoost via s.verkroost@zlimthuis.nl.