uitgifte Femly

Kruiswerk helpt eenzame ouderen contact te houden met naasten

15 April 2020

Kruiswerk en Zlimthuis nemen het initiatief om een grote groep eenzame ouderen in de Achterhoek 4 maanden lang, gratis te voorzien van een aansluiting op Femly. Het unieke in deze samenwerking is dat Femly volledig gebruiksklaar aan huis wordt geleverd. Iedereen die een stekker in het stopcontact kan steken, kan nu beeldbellen via de Femly met familie, vrienden én ook mantelzorgers. De televisie staat in verbinding met de Femly-app. Deze app kan door naasten worden gedownload en gebruikt om contact te leggen met de gebruiker van de televisie. 

Gratis toegankelijk op een locatie van Sensire

Op vrijdag 10 april werden de eerste schermen voor de gratis aansluitingen afgeleverd bij een locatie van Sensire. Zo konden een aantal bewoners tijdens de Pasen hun naasten toch wat dichterbij hebben! Even een praatje maken in deze tijd; het is een klein gebaar, maar het kan iemands dag opfleuren.

 

Vele mogelijkheden met Femly

Naast beeldbellen is er nog meer mogelijk met Femly. Zo kunnen naasten herinneringen instellen op de televisie voor de gebruiker voor het nemen van medicijnen of een afspraak bij de doktor. Ook kan er een eenvoudige dagstructuur aangebracht worden en kan er naast beeldbellen ook contact worden gezocht door een bericht te sturen met foto's en video's.

Geïnteresseerd in Femly?

Wilt u meer lezen over Femly? Klik dan hier.
Wilt u Femly direct bestellen? Meld u hier aan.