Wat kan het Kruiswerk voor senioren, mantelzorgers en de kwetsbare doelgroepen concreet betekenen?

Dit betekent Kruiswerk Achterhoek en Liemers juist nu voor u!

18 March 2020

Het coronavirus (COVID-19) houdt de Nederlandse samenleving de laatste weken in zijn ban. Vanuit Kruiswerk kunnen we ons goed voorstellen dat u inmiddels met heel wat vragen of onzekerheden zit. Bent u nu op zoek naar praktische hulp? Of naar initiatieven bij u in de buurt? Heeft u een vraag waarop u een antwoord zoekt? Of heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunnen senioren, kwetsbare ouderen en mantelzorgers in de Achterhoek contact opnemen met het Kruiswerk via de telefoon 0314 – 357 430 of de e-mail info@kruiswerk.nl. Het telefoonnummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00-13:00 uur en de e-mail wordt tot en met 17:00 uur gelezen gedurende de werkweek.

Wat kan het Kruiswerk voor senioren, mantelzorgers en de kwetsbare doelgroepen concreet betekenen? 

Binnen de mogelijkheden die we hebben doen we er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen met praktische oplossingen. Dit betekent dat u in principe elke praktische vraag aan ons kunt stellen. Samen met organisaties, leveranciers en lokale initiatieven in de regio kijken we hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Daarbij kunt u denken aan de maaltijdservice aan huis, een buurtinitiatief, de voorleesservice of onze handige hulpen die graag een boodschap doen, medicijnen halen of huishoudelijk werk verlichten. 

 

Wat voor een invloed heeft het coronavirus op de diensten die u afneemt bij Kruiswerk Achterhoek en Liemers

Indien u momenteel diensten (aan huis) afneemt bij Kruiswerk Achterhoek en Liemers hoeft u zich geen zorgen te maken. De diensten aan huis gaan gewoon door. Het enige verschil is dat we werken met extra veiligheidsmaatregelen. Vragen over een specifieke dienstverlening? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 0314 – 357 430, tussen 9:00-13:00 uur of via de mail info@kruiswerk.nl.

 

Ook biedt het Kruiswerk de Gezondheidslijn, deze is dag en nacht bereikbaar op telefoon 088 1717 345. Hier kunt u dringende gezondheidsvragen stellen aan verpleegkundigen of advies en informatie krijgen over gezondheid. 

 

Heeft u andere behoeften? Laat het ons weten, we gaan graag voor u op zoek naar een oplossing dicht bij u in de buurt. 

 

Over Vereniging Kruiswerk Achterhoek en Liemers

Kruiswerk is dé onafhankelijke ledenvereniging van de Achterhoek en Liemers waarbij meer dan 125.000 Achterhoekers zijn aangesloten. Wij richten ons primair op aanvullende zorg en diensten om onze leden, jong en oud, te ondersteunen in zelfregie thuis. Wij zijn de onafhankelijke gids in de zoektocht naar de best passende zorg en ondersteuning in uw regio. Met als belangrijkste doel: uw belangen te behartigen. Kruiswerk Achterhoek en Liemers is werkzaam in de volgende gemeentes: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Doesburg, Duiven, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Voorst, Westervoort, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen.