kijk eens kritisch naar uw zorgverzekering

Goed voornemen: kijk eens kritisch naar uw zorgverzekering

03 December 2019

Meneer Polman is een goed voorbeeld van waarom u uw zorgverzekering onder de loep zou moeten nemen. Hij bespaart dankzij Willem Veenendaal, adviseur zorgverzekeringen bij Kruiswerk, volgend jaar €1.800,- op zijn zorgverzekering. “Ik wilde eigenlijk al 3 jaar mijn zorgverzekering onder de loep nemen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen”, aldus Meneer Polman. Toen hij las in de Kruiswerk-krant over de adviesgesprekken meldde hij zich direct aan.

 

Het Kruiswerk Zorgcollectief is opgericht om de belangen te behartigen van de leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers op het gebied van zorgverzekeringen. Dit gaat verder dan korting op uw premie. Willem neemt u graag aan de hand mee in de volgende vijf stappen waarmee u gemakkelijk kunt beoordelen of uw zorgverzekering aansluit bij uw behoeften.

 

 1. Kies de juiste basisverzekering.

  De basisverzekering wordt aangeboden als naturapolis en restitutiepolis. Bij een naturapolis gaat u, wanneer u zorg nodig heeft, naar een zorgaanbieder waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Wanneer u dit niet doet moet u een gedeelte van de rekening zelf betalen. Bij een restitutiepolis heeft u meer vrijheid om zelf te kiezen waar u naartoe wilt, zolang deze zorgaanbieder maar een redelijk tarief in rekening brengt voor de zorg die zij levert. Wanneer u op dit moment geen specifieke zorg nodige heeft van een aanbieder die geen contract heeft met een zorgverzekeraar, adviseert het zorgcollectief u te kiezen voor een naturapolis. Hiermee kunt u een hoop besparen.

   

 2. Kies uw eigen risico.

  Het verplichte eigen risico is €385,-. Dit betaalt u wanneer u gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering, zoals een ziekenhuisbezoek of medicijngebruik. Zelf kiest u voor een vrijwillig eigen risico (variërend van €0,- tot en met €500,-). Met een hoger vrijwillig eigen risico, gaat u maandelijks minder premie betalen. Wanneer u regelmatig zorg ontvangt of wanneer de kans bestaat dat dit gaat gebeuren, kunt u er beter niet voor kiezen om een vrijwillig eigen risico te nemen.

   

 3. Kies uw aanvullende verzekering.

  Stel uzelf de vraag: welke zorg heb ik volgend jaar nu écht nodig. Het kan zo zijn dat u het ene jaar andere zorg nodig heeft als het andere; pas daar dan ook uw aanvullende verzekering op aan. Hiermee kunt u honderden euro’s besparen op jaarbasis.

   

 4. Kies uw tandartsverzekering.

  Voor de tandarts moet u een aparte verzekering afsluiten. De meeste tandartsverzekeringen vergoeden een maximaal bedrag per jaar. Meestal wordt er voor een te ruime dekking gekozen, uit angst dat er iets mis kan gaan met het gebit. Kijk daarom kritisch naar welke kosten u volgend jaar denkt te gaan maken bij de tandarts, dit kunt u ook navragen bij uw tandarts. En pas daarop uw dekking aan.

   

 5. Kies uw collectiviteit.
  Collectiviteit is vroeger ontstaan om een specifieke groep goed voor te kunnen lichten en de kosten van zorg te kunnen verlagen. De laatste jaren bieden collectieven voornamelijk en alleen korting. Het is zeer verstandig om eens te kijken of en hoe u collectief verzekerd bent. Een collectiviteit kan u namelijk meer bieden dan alleen korting.

 

Zo heeft het Kruiswerk Zorgcollectief bij Zilveren Kruis, VGZ en Menzis niet alleen een korting op de basisverzekering en aanvullende (tandarts) verzekering bedongen, maar ook extra vergoedingen en ruime dekkingen.

 

Ga voor meer informatie over het aanbod van het Kruiswerk Zorgcollectief naar www.kruiswerkzorgcollectief.nl.