Waar vind ik een geschikte huishoudelijke hulp?

06 March 2020

Een hulp in de huishouding, voor de één is het noodzakelijk en voor de ander meer gemak. Maar waar vindt u nu een goede hulp? Welke keuzes zijn er en waar moet u op letten?

Huishoudelijke hulp Wmo

Op welke manier de huishoudelijke hulp gefinancierd wordt, hangt van uw situatie af. Als u bijvoorbeeld wegens lichamelijke klachten hulp in de huishouding nodig heeft, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding uit de Wmo via de gemeente. De gemeente stelt een maximaal aantal uren vast waar u aanspraak op mag maken. U heeft dan de keuze uit ‘zorg in natura’ en pgb. Met een pgb bent u vrij om uw eigen zorgverleners te kiezen en afspraken te maken, zolang de totale kosten maar binnen uw budget passen.

Particuliere hulp in huis

Komt u niet in aanmerking voor een indicatie, dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om de hulp particulier te regelen. U kunt hiervoor iemand uit uw eigen netwerk benaderen, maar u kunt uiteraard ook terecht bij Kruiswerk Achterhoek. Eén van de voordelen van een huishoudelijke hulp via Kruiswerk is dat u, op de dag die u wilt, één vaste hulp krijgt toegewezen. Vooraf heeft u met deze hulp een kennismaking. Daarnaast krijgt u bij ziekte of vakantie van uw eigen hulp desgewenst een vervang(st)er.

Voordelen huishoudelijke hulp via Kruiswerk

Een particuliere hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo kunt u zelf aangeven wat u gedaan wilt hebben in huis. Naast schoonmaken kan de hulp u ook helpen met andere praktische taken in huis. Denk hierbij aan het bed verschonen, wassen, strijken, boodschappen doen, koken, medicijnen ophalen en het wegbrengen van vuilnis. U bepaalt zelf hoeveel uur huishoudelijke hulp u wilt afnemen (minimaal 2 uur per 2 weken). Daarnaast bent u niet gebonden aan langdurige contracten. Ook als u voor een kortere periode (minimaal 6 weken) een huishoudelijke hulp nodig heeft, kunt u informeren naar de mogelijkheden. 

Ledenvoordeel huishoudelijke hulp

Voor een hulp via Kruiswerk betaalt u de eerste 12 weken het voordelige tarief van slechts € 15,40 per gewerkt uur (niet-leden € 16,95). Dat is € 1,55 korting per uur! Na 12 weken gaat u het standaard ledentarief van € 15,95 per uur betalen. 

Huishoudelijke hulp aanvragen

Kunt u wel wat hulp in huis gebruiken? Vul dan het aanvraagformulier in om huishoudelijke hulp aan te vragen. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.