IMG_20190420_111237

Ervaring van de Keukenhof door Valizo-reisadviseur

24 April 2019

Afgelopen zaterdag ben ik (Elise) samen met mijn schoon oma (70+, met gehuurde rolstoel), schoonouders (50+) en vriend (20+) naar de Keukenhof geweest. Mijn schoonmoeder en ik waren er al weleens geweest en voor de rest was het een verrassing. 

'Flower Power'
Het thema van de Keukenhof 2019 is ‘Flower Power’ en dat is te merken. Door de prachtige kleuren zee aan bloemen, paden en groene omgeving wordt men er gewoon meteen al vrolijk en energiek van. Echte ‘Flower Power’ dus!

Niet alleen zorgen al die prachtige kleuren, heerlijke geuren, unieke bloemen en verrassende combinaties voor een glimlach en blij gevoel, het vriendelijke personeel zowel bij de horecagelegenheden als de tuinmannen helpen hier ook zeker aan mee. Hoewel de tuinmannen gewoon hard aan het werk zijn, nemen ze de tijd voor vragen en geven hier met passie antwoord op.

'Extreme drukte'
Ondanks de afgelopen berichten over de extreme drukte, is het park groot genoeg om hier geen hinder door te ervaren. Zelfs met een rolstoel is het prima te doen en zijn vrijwel alle paden prima te begaan. Er zijn zoveel verschillende routes te ontdekken, bij bijna alle paadjes is er aan beide zijdes wat te zien en veel bloemen komen meer dan eens voor in het park, dus men hoeft niet bang te zijn om er een te missen.

Dit jaar zijn er meer dan 7 miljoen bloembollen in de bloei, met wel 800 verschillende soorten tulpen. Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten tulpen bestonden!

Wij zijn uiteindelijk met uitgebreide pauzes, ± 4 uurtjes in het park geweest en dat was voor ons eigenlijk ook wel voldoende. En allemaal zijn we het erover eens, het is een unieke en onvergetelijke belevenis en zeker de moeite waard om minimaal één keer mee te maken.

Bekijk hier onder alle sfeerbeelden van de dag:

IMG_20190420_110034 

IMG_20190424_100308

IMG_20190420_122832

IMG_20190420_111237