Direct door naar content

‘Ik heb veel beter naar mijn lijf leren luisteren dankzij de Mindful Run’

Marie* volgde de cursus Mindful Run, bij Maaike Willems van Sense in Action. Erg blij en verrast was ze met de hoeveelheid aan positieve effecten die dit heeft gehad.

Verlagen van de bloeddruk 

“Ik wilde graag mijn bloeddruk verlagen. Voordat ik de cursus volgde wist ik al dat een goede ademhaling veel invloed kan hebben op je bloeddruk. Daarom ben ik begonnen met sporten. Ik heb veel gefietst en wilde eigenlijk ook graag weer hardlopen. Vroeger vond ik dit erg leuk, maar ik dacht dat het nu te zwaar was voor mijn gewrichten.” Marie kwam erachter dat het tempo van Mindful Run laag ligt en hierdoor kon zij het lichamelijk ook goed volhouden. “Ik vond het heerlijk om sinds jaren weer hard te kunnen lopen zonder ergens last van te krijgen. Daarnaast heb ik diverse ademhalingstechnieken geleerd, die mij weer konden helpen om mijn bloeddruk omlaag te krijgen.”  

Bewust van het hier en nu 

Marie vervolgd: “Bovendien heb ik veel beter naar mijn lijf leren luisteren. Ik heb eerder veel gemediteerd en aan yoga gedaan. Ik wilde heel graag een manier vinden om deze manier van mindful zijn in mijn dagelijks leven te slijten”, vertelt Marie. “Met behulp van de cursus is dat gelukt. Ik merk dat ik automatisch op sommige momenten mijn ademhaling ga volgen. Hierdoor ben ik me even bewust van het hier en nu, worden al mijn zintuigen weer open gezeten en neem ik de omgeving heel bewust in me op.”    

Ook geïnteresseerd? 

Lees hier alles over de Mindful Run cursus. En doe ook lekker mee!  

Mindful Walk en Mindful Zwanger 

Naast Mindful Run heeft Martijn ook de cursussen Mindful Walk en Mindful Zwanger ontwikkeld. Deze cursussen zijn gebaseerd op dezelfde principes als Mindful Run. Mindful Zwanger is specifiek bedoeld voor moeders in spé, die willen leren ontspannen en genieten van hun zwangerschap.  


*In verband met privacyredenen is de naam gefingeerd. 

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen en twijfels over gezondheid

Bel met de Gezondheidslijn

088 – 17 17 345

24/7 bereikbaar

Gratis voor leden

Gerelateerd artikel Mindful bewegen: lichamelijk en mentaal in balans Krant gemist? Lees online!