Direct door naar content

Hotel Thuis: Als de ‘gewone’ dingen ineens heel lastig zijn

Stel: je bent alleenstaand en je wordt geopereerd. Je komt na een korte ziekenhuisopname thuis en krijgt twee keer per dag thuiszorg. Wie helpt je dan in de huishouding, met de boodschappen of bij het koken? Dit zijn momenten waarop de ‘gewone’ dingen ineens heel moeilijk zijn.  

‘Je wilt niet altijd een beroep op je familie doen’  

Het overkwam mevrouw Driesen (61 jaar) uit Doetinchem. Eind december kreeg mevrouw een nieuwe heup; een flinke operatie. Ook de herstelperiode is niet mis: zeker zes weken liep mevrouw nog met een rollator. “Ik ben alleenstaand en moet veel dingen alleen regelen. Normaal zou ik de thuiszorg of familie vragen om de boodschappen te doen, maar je wilt niet altijd een beroep op je familie doen. En het hoort eigenlijk niet bij de taken van de thuiszorg”, vertelt mevrouw Driesen. “Je familieleden hebben ook hun eigen leven, daar kan je niet altijd van verwachten dat ze tijd vrij maken om je te helpen. Als je alleen bent, sta je er uiteindelijk vaak alleen voor. Als je getrouwd bent kan je samen dingen opvangen.”  

‘Voor mij de ideale oplossing’  

“Hotel Thuis was voor mij de ideale oplossing.” De vrijdag voor de kerstdagen kwam mevrouw thuis na een korte ziekenhuisopname. Die zondag stond Hotel Thuis consulente Marianne al op de stoep. “Fijn dat ze al zo snel kon komen. Na zo’n operatie ben je compleet afhankelijk van anderen. Je bent een stuk minder mobiel. Marianne heeft mij geholpen met de was, ze heeft de boodschappen gedaan en de planten verzorgd. Elke dag hebben we uitgebreid koffiegedronken, dat vond ik ook erg fijn. Ook mijn dagelijkse wandelingetje maakte ik samen met Marianne.” 

Hotel Thuis is een flexibele oplossing 

  • Onze Hotel Thuis inventariseert samen met jou de behoefte; 
  • Zij kan voor jou de boodschappen verzorgen, licht huishoudelijk werk doen en eenmaal een was en strijk uitvoeren;  
  • Indien je wenst kan zij de maaltijd klaarmaken of een maaltijd-aan-huis voor jou aanvragen;  
  • Overige vormen van ondersteuning worden in overleg met jou persoonlijk afgestemd, passend binnen de beschikbare uren.  

Passend voor jouw situatie 

Hotel Thuis is een flexibele oplossing, die naar wens ingevuld kan worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld enkele uren gezelschap waarin je samen een wandeling maakt, samen eet, de hond uitlaat, etc. Maar ook kan er tijd zijn voor een kop koffie, vervoer naar de arts of kan de consulent helpen om de regie over de dag weer terug te krijgen. Kortom: er is veel mogelijk! Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Hotel Thuis voor iemand waar je voor zorgt  

Zorg je voor iemand en ga je zelf op vakantie? Of word je zelf onverwachts ziek? Ook dan is Hotel Thuis een mooie oplossing voor jou. Wij nemen een aantal mantelzorgtaken over zodat je met een gerust hart op vakantie kunt of alle tijd kunt nemen om uit te zieken. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de beste oplossing.  

Ben je geïnteresseerd?  

Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw behoeften en de mogelijkheden. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie en wat wij daarin voor jou kunnen betekenen. Hotel Thuis is alleen af te nemen door leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers. Ben je geen lid van Kruiswerk dan kun je voor € 19,50 per jaar per huishouden het lidmaatschap afsluiten. Klik hier voor meer informatie over Hotel Thuis op of bel op werkdagen tussen 9:00 en 13:00 uur naar de ledenservice van Kruiswerk, op 0314 - 357 430

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Als je vastloopt in ‘zorgland’

Bel met de Zorgadvieslijn

088 – 17 17 333

Bereikbaar op werkdagen
9.00 – 17.00 uur

Gratis voor leden

Gerelateerde dienst Hotel Thuis Krant gemist? Lees online!