Direct door naar content

Zo weer je inbrekers

Let op: het is vakantietijd!

Het aantal woninginbraken is in de maanden april, mei, juni 2023 op één hand te tellen in gemeenten Aalten, Oude IJsselstreek en Berkelland. Helaas biedt dit geen garantie voor de toekomst. Inbrekers grijpen graag vakantietijd aan om hun slag te slaan. In dit artikel vind je naast tips van de politie, ook tips van Marcel Nijhof, Zlimthuis expert. Hij weet hoe je je woning er zo bewoond mogelijk uit laat zien. 

Zo ziet je woning er bewoond uit

Tips van de Zlimthuis expert om je huis er bewoond uit te laten zien.

Tip 1: Zorg voor verlichting die aanspringt bij beweging

Een inbreker staat niet graag in de schijnwerpers. Zorg voor verlichting met bewegingsschakelaar bij toegangspaden en buitendeuren van je woning zodat er direct verlichting aanspringt als iemand je woning in het donker nadert.

Tip 2: Weet wie voor je deur staat

Maak jouw huis veiliger met een videodeurbel. Daarmee zie en praat je met degene die bij je aanbelt. Ook als je niet thuis bent.

Tip 3: Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Hoe groter de weerstand is om een deur te forceren, hoe sneller een inbreker jouw deur voorbij zal gaan. Aan de hand van het SKG-keurmerk wordt aangeduid in welke mate het hang- en sluitwerk inbraakvertragend werkt.

Tip 4: Melders op de deuren

Mocht een inbreker dan toch een poging wagen, je schrikt hem of haar af met slimme melders. Bijvoorbeeld door verlichting die automatisch aanspringt, een sirene die veel geluid maakt of een melding op je telefoon dat er iets aan de hand is.

Tip 5: Zorg voor het politiekeurmerk Veilig Wonen

Gelukkig neemt de kans op een geslaagde inbraak af tot wel 80 procent met een politiekeurmerk Veilig Wonen. Om dit keurmerk voor uw woning te krijgen, moet uw woning voldoen aan de actuele PKVW-eisen. Schakel hiervoor een erkende slotenmaker (PKVW-bedrijf) in bij u in de buurt. U vindt een overzicht van erkende slotenmakers op de site van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de beheerder van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Tip 6: Doe de woontest

Tom de Zlimthuis Expert helpt jouw huis veilig te maken. Doe de woontest en bekijk jouw woonscore. Je krijgt direct persoonlijk advies met tips en slimme oplossingen.

De voordelen van het Politiekeurmerk

Redenen om het Politiekeurmerk te krijgen:

 • de kans op een geslaagde inbraak neemt af tot wel 80%
 • de complete beveiliging van uw woning wordt nagelopen, ook brandveiligheid en verlichting in en om de woning
 • korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars
 • een erkende en betrouwbare PKVW-expert adviseert en voert de beveiligingsmaatregelen uit

7 Anti-inbraak-tips van de politie

Naast het keurmerk verkrijgen, heeft de politie het volgende advies tegen inbraak.

 1. Geef je woning een bewoonde indruk. Gebruik tijdschakelaars en bewegingssensoren.
 2. Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Ook als je alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten.
 3. Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten.
 4. Leg waardevolle spullen uit het zicht.
 5. Start een buurtpreventiegroep in je buurt, bijvoorbeeld via Whatsapp.
 6. Weekendje weg? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.
 7. Bel direct 112 bij verdachte situaties. De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Ledenvoordeel

In de webshop van Zlimthuis koop je online slimme anti-inbraakoplossingen. Natuurlijk met ledenvoordeel. Een selectie:

Video deurbel + extra deurbel

Met een video deurbel zie je vanaf elke locatie wie er bij jouw voordeur staat. Daarvoor hoef je niet eens thuis te zijn. Je ontvangt een melding op je telefoon en/of tablet wanneer er iemand aanbelt. Via je telefoon of tablet kan je de bezoeker te woord staan. Wel zo veilig. Deze bundel wordt geleverd met een extra deurbel om in jouw woning te plaatsen. Wanneer dan iemand aanbelt hoor je dit niet alleen op je telefoon of tablet, maar ook via de fysieke deurbel in jouw woning.Je kunt ook nog een extra deurbel toevoegen in jouw woning. Zodat je wanneer iemand aanbelt je dit niet alleen op jouw telefoon en/of tablet hoort, maar ook middels een fysieke deurbel in jouw woning.

 • Ledenvoordeel: € 135,00 Incl. BTW
 • Niet leden:€ 149,50

Videodeurbel + extra deurbel kopen in de webshop van Zlimthuis 


Buitenlamp op zonne-energie met schemerschakelaar

Deze buitenlamp is voorzien van een schemerschakelaar. Hierdoor gaat de lamp automatisch aan wanneer het gaat schemeren. In de ochtend gaat deze automatisch weer uit. Deze buitenlamp werkt volledig op zonne-energie, waardoor deze niet aangesloten hoeft te worden op stroom. Deze buitenlamp wordt geleverd inclusief stickerveld met huisnummers.

 • Ledenvoordeel:€ 105,00 Incl. BTW
 • Niet leden:€ 115,00

Buitenlamp kopen in de webshop van Zlimthuis 


Oplaadbare sensor zaklamp

Deze oplaadbare sensor zaklamp is de ideale oplossing voor niet verlichte ruimtes. Doordat de zaklamp voorzien is van nachtverlichting, geeft deze automatisch licht wanneer het donker is. Wanneer er beweging gedecteerd wordt, gaat de nachtverlichting van de zaklamp feller schijnen.

 • Ledenvoordeel:€ 14,95 Incl. BTW
 • Niet leden:€ 15,95

Oplaadbare sensor zaklamp kopen in de webshop van Zlimthuis 


Veilig thuis pakket

Het pakket Veilig Thuis stelt jou in staat om in een panieksituatie jouw sociale kring hiervan op de hoogte te stellen. Wanneer je gevallen bent, kan je dan met één druk op de paniekknop alarm slaan. Daarnaast heb je ook een bewegingsmelder, deze genereert automatisch een alarm als er enige tijd geen beweging is gedetecteerd. In deze beide gevallen krijgen jouw naasten een melding dat er iets mis is, zodat zij direct in actie kunnen komen. Hiernaast worden jij en jouw naasten ook op de hoogte gesteld bij brand, inbraak en/of dwalen. Het pakket veilig thuis bestaat uit een centrale, 2 rookmelders, 2 deur- raamcontacten, een bewegingsmelder en een slimme armband. Binnen het pakket Veilig Thuis kies je uit één van de twee abonnementsvormen. Het basis abonnement kost € 7,50 per maand. Je kunt dan jouw sociale kring toevoegen, zodat zij een alarmmelding ontvangen. Het basis plus abonnement kost € 15,- per maand, hiermee wordt naast jouw sociale kring ook een lokaal beveiligingsbedrijf op de hoogte gesteld, in geval van een noodsituatie. Het pakket Veilig Thuis is inclusief de kosten van installatie aan huis.

 • Prijs:€ 230,00 Incl. BTW
 • Ledenvoordeel: Eerste 6 maanden geen abonnementskosten

Veilig thuis pakket kopen in de webshop van Zlimthuis 


Alert thuis pakket

Het pakket Alert Thuis stelt jou in staat om in een panieksituatie jouw sociale kring hiervan op de hoogte te stellen. Wanneer je gevallen bent, kan je dan met één druk op de paniekknop alarm slaan. Daarnaast heb je ook een bewegingsmelder, deze genereert automatisch een alarm als er enige tijd geen beweging is gedetecteerd. In deze beide gevallen krijgen jouw naasten een melding dat er iets mis is, zodat zij direct in actie kunnen komen. Het pakket Alert thuis bestaat uit een centrale, bewegingsmelder en een slimme armband. Binnen het pakket Alert Thuis kies je uit één van de twee abonnementsvormen. Het basis abonnement kost € 7,50 per maand. Je kunt dan jouw sociale kring toevoegen, zodat zij een alarmmelding ontvangen. Het basis plus abonnement kost € 15,- per maand, hiermee wordt naast jouw sociale kring ook een lokaal beveiligingsbedrijf op de hoogte gesteld, ingeval van een noodsituatie. Het pakket Alert Thuis is inclusief de kosten van installatie aan huis.

 • Prijs:€ 140,00 Incl. BTW
 • Ledenvoordeel: Eerste 6 maanden geen abonnementskosten

Alert thuis pakket kopen in de webshop van Zlimthuis 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen over woonoplossingen bij jou thuis

Bel met de Zlimthuis advieslijn

088 – 17 17 370

Bereikbaar op werkdagen
9:00 – 17:00 uur

Gerelateerde dienst Thuisscan Krant gemist? Lees online!