Direct door naar content

Veilig op pad met een rijbewijskeuring

Als je ouder bent wil je graag mobiel blijven. Een auto kan hierbij helpen. Wanneer je 75 of ouder bent en je rijbewijs wilt verlengen moet je je medisch laten keuren. Op die manier kan het CBR beoordelen of je lichamelijk en geestelijk nog gezond genoeg bent om auto te kunnen rijden.

Hoe werkt een rijbewijskeuring?

Voordat je gekeurd kunt worden, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring kun je kopen bij het CBR of jouw gemeente. De ingevulde verklaring stuur je op naar het CBR of dien je online in. “Afhankelijk van de ingestuurde gezondheidsverklaring krijg je één of meerdere keuringsverslagen. De keuringsverslagen en de brief van het CBR neem je mee naar je afspraak. “Tijdens de afspraak worden de keuringsverslagen en vragen besproken,” vertelt Sjahreen Schulte-Sadiek, onderdirecteur en bedrijfsjurist bij RijbewijskeuringsArts. “Sommige cliënten hebben meer gezondheidsproblemen. Dan moeten er extra vragen worden gesteld. Gebruiken ze bijvoorbeeld medicatie? Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. De arts controleert alle lichaamsdelen die gebruikt worden bij het rijden. Daarnaast wordt er gekeken naar de bloeddruk, de ogen en indien nodig volgt er een urineonderzoek. We kijken ook naar de psychische toestand van de cliënt. Hoe staat het met de oriëntatie, het geheugen en de praktische vaardigheden?” Op basis hiervan schrijft de keuringsarts een advies. Het CBR bepaalt vervolgens of iemand goedgekeurd wordt.

Waarom een keuring bij RijbewijskeuringsArts?

RijbewijskeuringsArts werkt met tientallen artsen door het hele land. De organisatie werd opgericht door Sjahreens broer, dokter Robert Sadiek. Hij was jarenlang medisch adviseur bij het CBR. De BIG-geregistreerde artsen die bij het bedrijf werken worden met deze specifieke CBR-expertise getraind. Verder heeft dokter Sadiek echt hart voor ouderen. “Maatwerk is hierin belangrijk,” benadrukt Sjahreen. “Hij neemt ruim de tijd voor iedereen. Kwaliteit leveren en extra uitleg over de keuring zijn belangrijke uitganspunten voor hem. Dat vinden veel senioren erg prettig. Hierin onderscheidt RijbewijskeuringsArts zich van andere keuringsbedrijven.”

Altijd in de buurt

Met meer dan 100 locaties in het hele land is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. In de Achterhoek en Liemers kun je een rijbewijskeuring laten doen in Doetinchem, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen.

Ledenvoordeel

Als lid van Kruiswerk krijg je € 10,- korting als je gekeurd wordt via RijbewijskeuringsArts. Je betaalt dan € 45,- in plaats van € 57,50,-. Maak je jouw afspraak online? Dan krijg je nog eens 5% extra korting. Vraag hier direct jouw rijbewijskeuring aan.

 

Benieuwd naar de ervaring van onze leden?

Meneer Van de Poel heeft Kruiswerk jaren geleden via zijn schoonmoeder leren kennen. Uiteindelijk is hij zelf ook lid geworden. Dat is inmiddels 44 jaar geleden. Onlangs heeft hij via Kruiswerk een rijbewijskeuring gehad bij RijbewijskeuringsArts en dat was toch een beetje spannend. “Bij binnenkomst ben je wat gespannen, want je bent toch op leeftijd, maar de sfeer is er heel relaxt,” vertelt hij. “De dokter is rustig en kalm en doet wat hij moet doen.” Hij is dan ook erg tevreden over de service die hij zeker zou aanraden. De prijzen spelen hierin een belangrijke rol. “De keuring kostte maar € 45,-. Op andere plekken ben je een stuk duurder uit.” Het maken van een afspraak was ook erg makkelijk. “De communicatie is heel duidelijk. Precies zoals het hoort.”


Ga voor meer informatie naar www.kruiswerk.nl/diensten/rijbewijskeuring-voor-ouderen

Terug naar overzicht