Direct door naar content

Maak kennis met onze klussers!

Die ene kamer die nog behangen moet worden of de schutting die eigenlijk al heel lang aan vervanging toe is. Klaar die klus! Via Kruiswerk schakel jij gemakkelijk een klusser aan huis in. Maak kennis met onze klussers Rianda en Maarten.

Rianda Ros: `Klussen als een rode draad door mijn leven’

“Ik kwam op een gegeven moment zonder werk. Ik wilde iets voor mezelf doen. Via allerlei omwegen ben ik bij klussen terechtgekomen”, vertelt Rianda van klus- en tuinservice Rosvast. “Ik ben ermee opgegroeid. Inmiddels heb ik cursussen gedaan om bij te spijkeren, zoals houtbewerkingen en schilderwerkzaamheden. Ik heb verschillende achtergronden. Zo ben ik fysiotherapeut geweest. Hierdoor kan ik een stapje verder kijken van wat iemand nodig heeft. Daarnaast ben ik revalidatiemiddelen adviseur geweest en orthopedische instrumentmaker. Hier komt mijn technische inzicht vandaan.”

‘Dankbaar en fijn om te doen’

“Ik heb geen voorkeur voor een klus. Het gaat mij er meer om dat een klant er blij mee is. En de waardering die daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld als een partner is overleden die altijd de klusjes in huis deed, ben ik heel blij dat ik nu echt iets voor iemand kan betekenen. Dat is heel dankbaar en fijn.”

Rianda is een allesklusser. Ze kan alles en doet alles. Geen vraag is te gek. Ze denkt met je mee en is heel creatief.
– Mevrouw Schuurmans

Luisteren en overleggen

“Ik heb altijd eerst telefonisch contact en bespreek de mogelijkheden. Dan leg ik de werkwijze uit en wat de kosten zijn. Ik denk altijd: ik ga hier de deur weer uit, maar de klant moet tevreden zijn. Ik wil graag dat de klant van tevoren weet hoe het gaat worden. Indien nodig kom ik eerst kijken.”

Hiermee kan Rianda jou helpen*

  • Nieuwe kasten en meubels in elkaar zetten;
  • Reparatie en onderhoud binnen en buiten;
  • Monteren van planken, lampen, gordijnrails, e.d.;
  • Muur sausen, behangen en verven;
  • Tuinonderhoud.

Maarten Obbink: ‘Als kind was ik altijd al aan het timmeren en schilderen’

“Ik ben opgegroeid in Aalten. Ik heb als kind heel veel geleerd van mijn vader. Zo had ik een modeltreinbaan waar ik alles zelf omheen bouwde. De elektra sloot ik aan en ik maakte bergen van kippengaas”, vertelt Maarten, sinds één jaar eigenaar van Maartens klussenservice. “Ik werkte jaren als leerkracht op een basisschool. Hierin kon ik mijn creativiteit goed kwijt. Toch ben ik me gaan afvragen of ik dit altijd wilde blijven doen. Uiteindelijk nam ik de beslissing om mijn eigen bedrijf te starten. Zo ontstond Maartens klussenservice."

Luisteren, meedenken, adviseren en een goed beeld schetsen

“Ik heb oog voor de mens en neem daar ook de tijd voor. Ik ben erg creatief. Als ik in een bouwmarkt loop, dan zie ik tussen de spullen door de oplossing in de materialen. Ik hoor vaak dat ik netjes werk, betrouwbaar ben en correct naar de mensen toe. Mensen laten me rustig alleen in huis.”

‘Ik luister eerst goed naar de behoefte’

“Ik denk graag mee. Als iets niet reëel is, dan zeg ik dat ook. En ik vind het ook belangrijk dat niet altijd alles nieuw hoeft te zijn. Ik vind het ook mooi om van oude spullen weer iets te maken. Zo probeer ik ook inventief om te gaan met oud materiaal. Dat bespaart vaak ook nog behoorlijk op de kosten.”

Wat ben ik blij met Maartens praktische hulp en zijn ‘gouden handjes’. Of het nu was voor het ophangen van een kapstok, laminaat leggen, of het netjes recht hangen van een schilderij. Altijd met een goed humeur en inzichtelijk advies!
– Ivar van der Sterre

Hiermee kan Maarten jou helpen*

  • Vernieuwing/opknappen van het interieur;
  • Reparatie en onderhoud binnen en buiten;
  • Kleine verhuizingen;
  • Schoonmaakwerkzaamheden;
  • Tuinonderhoud.

Ledenvoordeel

Als lid van Kruiswerk krijg je korting op het uurtarief. Kijk voor jouw voordeel en om een klusser aan huis aan te vragen op www.kruiswerk.nl/klusser-aan-huis, of bel met de ledenservice op 0314 – 357 430 (ma. t/m vrij. van 9:00 tot 13:00 uur).

*Kijk voor alle werkzaamheden op www.kruiswerk.nl/klusser-aan-huis.
**Om privacyredenen is de naam gefingeerd.

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen en twijfels over gezondheid

Bel met de Gezondheidslijn

088 – 17 17 345

24/7 bereikbaar

Gratis voor leden

Gerelateerde dienst Klusser aan huis Krant gemist? Lees online!