Direct door naar content

Op vakantie of dagje weg? Maak het inbrekers niet gemakkelijk

Ieder jaar is het weer raak. Mensen gaan in de vakantie veel op pad, maar hebben niet in de gaten dat hun huis er onbewoond uitziet. Hierdoor zien inbrekers hun kans schoon en slaan toe.  Uit cijfers van verzekeraars blijkt ieder jaar weer dat het aantal inbraken tijdens de vakantieperiode aanzienlijk stijgt.  

‘Het mag allemaal wel wat veiliger’ 

Meneer en mevrouw de Vries* vonden het tijd om de veiligheid van hun huis onder de loep te nemen. Meneer woont al 40 jaar in de Achterhoek. “Ik ben ziek. Als zij hier alleen blijft, mag het allemaal wel wat veiliger”, vertelt meneer de Vries, 83 jaar. En dus schakelden ze de hulp in van Zlimthuis expert Marcel Nijhof. “Hang en sluitwerk is voor ons niet voldoende. We wilden weten hoe we het moeilijk kunnen maken voor mensen die de verkeerde bedoelingen hebben.”  

Marcel adviseerde onder andere de Ring Videodeurbel en diverse sensoren voor de ramen en deuren. Ook ontvangt het stel stickers, zodat aan de buitenkant direct duidelijk zichtbaar is dat hun woning beveiligd is. Iets dat een heel veilig gevoel geeft. “Marcel is heel duidelijk, ook is hij erg reëel. Hij pleit niet voor oplossingen die niet het gewenste effect zouden opleveren.”  

*Om privacyredenen zijn de namen gefingeerd.  

Op vakantie of dagje weg? Veilig thuis met de tips van Marcel  

Marcel Nijhof, Zlimthuis expert, geeft je een aantal tips die je kunt toepassen om jouw woning er zo bewoond mogelijk uit te laten zien. Ook als je niet thuis bent. 

Tip 1: Zorg voor verlichting die aanspringt bij beweging. 

Een inbreker staat niet graag in de schijnwerpers. Zorg voor verlichting met bewegingsschakelaar bij toegangspaden en buitendeuren van uw woning zodat er direct verlichting aanspringt als iemand uw woning in het donker nadert. 

Tip 2: Weet voor wie je de deur opendoet.  

Maak jouw woning veiliger met een intercom of een WiFi Videodeurbel. Daarmee kun je zien en praten met degene die bij jou aanbelt. En dus ook bepalen voor wie je wel en niet de deur opendoet.  

Tip 3: Zorg voor goed hang- en sluitwerk. 

Hoe groter de weerstand is om een deur te forceren, hoe sneller een inbreker jouw deur voorbij zal gaan. Aan de hand van het SKG-keurmerk wordt aangeduid in welke mate het hang- en sluitwerk inbraakvertragend werkt. 

Tip 4: Melders op de deuren. 

Mocht een inbreker dan toch een poging wagen kun je met hedendaagse slimme melders inbrekers afschrikken. Bijvoorbeeld door verlichting die automatisch aanspringt, een sirene die veel geluid maakt of een melding op jouw telefoon dat er iets aan de hand is. 

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen over woonoplossingen bij jou thuis

Bel met de Zlimthuis advieslijn

088 – 17 17 370

Bereikbaar op werkdagen
9:00 – 17:00 uur

Gerelateerde dienst Woontest Gerelateerd artikel Tips om woningbrand te voorkomen Krant gemist? Lees online!