Direct door naar content

5 redenen om samen te sporten

Heb je het voornemen fit te worden en te blijven? Zoek een sportmaatje! Samen sporten motiveert en is simpelweg gezelliger waardoor je jouw voornemen eerder waarmaakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig groepslessen voor alle soorten sport, voor elke leeftijd en op alle mogelijke niveaus. Zelfs training-apps zoals Fitavie geven je de mogelijkheid om een sportmaatje toe te voegen.

5 bewezen redenen waarom het goed is om samen te sporten: 

1. Motivatie  

Een motiverende instructeur en medesporters zorgen ervoor dat je nét even dat stapje extra maakt. Daarnaast zijn er momenten waarop je eigen motivatie ver te zoeken is. Sportmaatjes kunnen je dan misschien net over de streep trekken!  

2. Stok achter de deur  

Als je met anderen afspreekt om te gaan sporten, is het veel waarschijnlijker dat je ook echt gaat. Je wilt jouw sportmaatjes natuurlijk niet teleurstellen. En neem van ons aan: achteraf ben je blij dat je gegaan bent. 

3. Veiligheid  

Vooral in de wintermaanden is het veiliger om samen te trainen, helemaal als je buiten sport. Sporten in het donker en in de regen of sneeuw: jullie kunnen elkaar in de gaten houden en helpen waar nodig. Ook binnen is het goed om elkaar bij het sporten in de gaten te houden, bijvoorbeeld om elkaar te attenderen op een verkeerde houding om blessures te voorkomen.  

4. Minder onzeker  

De een is onzeker over zijn buik, de ander over zijn gewicht en weer iemand anders vindt dat hij te veel zweet. Wanneer je samen sport zal je merken dat jouw maatje deze onzekerheden ook heeft. Hierdoor is het makkelijker om er samen over te praten en kun je er misschien zelfs om lachen.  

5. Gezelligheid  

Waar het bij sporten natuurlijk altijd om zou moeten gaan is plezier. Je hebt een gezellige tijd samen en deelt de resultaten en voorruitgang. Dit geeft natuurlijk een motivatieboost! Samen sporten is gewoon veel gezelliger.  

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen en twijfels over gezondheid

Bel met de Gezondheidslijn

088 – 17 17 345

24/7 bereikbaar

Gratis voor leden

Gerelateerd artikel Werken aan je gezondheid? Ga eens een dagje naar de sauna Krant gemist? Lees online!