Direct door naar content

Kruiswerk expert Inger over het Hulp & Adviesgesprek

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Inger van het Kruiswerk weet raad

Voor veel mensen is het fijn als er iemand meedenkt over hulp en oplossingen om lang en veilig thuis te wonen. Voor jezelf of een ander. We praten met Inger, die als expert bij Kruiswerk bij leden thuis ondersteuning biedt.We hebben veel verschillende loketten en financiële regelingen in Nederland. Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid of het netwerk om daarin zijn weg te vinden. Of je nu praktische of emotionele hulp zoekt, bij Google verdwaal je al snel in een oerwoud van informatie en instanties. Soms is informatie verouderd en is per gemeente ondersteuning verschillend geregeld. Regelingen kunnen ingewikkeld zijn.”

Je bent expert bij Kruiswerk. Voor degenen die dit niet weten, wat is Kruiswerk precies?
Inger: “Kruiswerk is de ledenvereniging van de Achterhoek en de Liemers. Als vereniging zorgen we ervoor dat mensen eenvoudig in staat zijn om onder eigen regie thuis te wonen. We bieden als wegwijzer iedereen inzicht en ondersteuning met praktische informatie en oplossingen om zelf een zorgeloos en veilig thuis te realiseren.”

Wat kun jij vanuit Kruiswerk dan precies doen?
“De mensen van Kruiswerk denken mee, we weten de weg. We geven je keuzes en je kiest zelf. Ik kan ook bij je thuis langskomen voor een persoonlijk gesprek. Een Hulp & Adviesgesprek noemen we dat en is kosteloos voor leden,” aldus Inger.

Wat is een Hulp & Adviesgesprek?
“Ik kom bij je thuis en laat je zien welke mogelijkheden en oplossingen er zijn om onder eigen regie thuis te blijven wonen,” vertelt Inger: “afgestemd op jouw persoonlijke situatie of die van degene voor wie je zorgt.  Je kiest zelf wat je hiermee doet. Veel mensen vinden om hulp vragen het moeilijkste wat er is. Je hoeft het niet allemaal zelf te bedenken. Hulp vragen kan juist heel sterk zijn! Ook onze ledenservice staat altijd voor je klaar. Je krijgt professioneel en onafhankelijk advies.”

Wat zeg je tegen iemand die het lastig vindt om hulp te vragen?
Inger: “Geen vraag is te gek. Het lijkt soms of iedereen zijn zaakjes op orde heeft en alles goed geregeld heeft. Of dat iedereen een enorm netwerk van helpende handen om zich heen heeft. Dat is niet altijd zo. Ook anderen hebben de vragen die jij hebt. Je kunt gewoon naar Kruiswerk bellen!”

Je belt met Kruiswerk op 0314 - 357 430 (lokaal tarief), bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Mailen kan ook: info@kruiswerk.nl

Vraag het Hulp & Adviesgeprek aan

 

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Hulp & Adviesgesprek Krant gemist? Lees online!