Direct door naar content

4 Tips voor een gezonde nachtrust

Dick van Rijn is productspecialist bij Medipoint. Dit is zijn advies over het behouden van een gezonde nachtrust.

 1. Wissel van slaaphouding
  Word je in de ochtend wakker met pijn? Probeer dan eens een andere slaaphouding, waarmee druk op de drukpunten vermindert. Ga bijvoorbeeld niet in een hoek van 90 graden op je zij liggen. Maar kies voor een slaaphouding waarbij je met de heupen op 30 graden ligt, ten opzichte van het matras.  
   
 2. Goede ventilatie van matras en beddengoed
  Zo blijft de stevigheid en kwaliteit van de materialen langer behouden.
   
 3. Een eiwitrijk dieet
  Eiwitten zijn hele belangrijke bouwstenen die het lichaam sterker maken. Denk aan zo’n 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Iemand van 70 kilo heeft zeker 56 gram eiwit per dag nodig.
   
 4. Laat je persoonlijk adviseren
  Ben je bijvoorbeeld minder mobiel en heb je daardoor moeite met draaien of uit bed komen? Er zijn ook drukverlagende matrassen met bijvoorbeeld koudschuim, waarop je makkelijker kunt draaien.

Slaapadviesdagen

Ben je benieuwd wat voor matras het beste bij jou past? Kom dan langs bij een slaapadviesdag, en ontvang één-op-één advies van een slaapexpert in een van de Medipoint-winkels. Je kunt proefliggen op verschillende modellen en krijgt vrijblijvend advies over alle matrassen, bedbodems, bedden en kussens. Wil je zeker zijn van advies? Plan je afspraak via de site van Medipoint.

Terug naar overzicht