Huishoudelijke hulp Doetinchem

Uw huis op orde is de basis van fijn thuis wonen. Via Kruiswerk Achterhoek en Liemers krijgt u korting op huishoudelijke hulp in Doetinchem en andere plaatsen in de Achterhoek en Liemers.

Huishoudelijk hulp Doetinchem

Hulp in de huishouding hulp is voor de een bittere noodzaak, voor de ander meer gemak, om een schoon huis te krijgen. Als u niet in aanmerking komt voor een indicatie voor huishoudelijke hulp via de WMO, kunt u als particulier voordelig huishoudelijke hulp inschakelen via Kruiswerk. Het voordeel daarvan is dat de huishoudelijke hulp u, naast schoonmaken, ook met andere huishoudelijke taken kan ondersteunen als u dit wilt. Denk bijvoorbeeld aan wassen, strijken, boodschappen doen, koken en medicijnen ophalen.

En heeft u behoefte aan wat meer persoonlijk contact? De huishoudelijke hulp Doetinchem zou ook samen met u een wandelingetje kunnen maken of een spelletje kunnen spelen. 

Huishoudelijke hulp doetinchem gezocht

Voordelen betrouwbare huishoudelijke hulp Doetinchem

Het inschakelen van een betrouwbare huishoudelijke hulp via Kruiswerk heeft veel voordelen. Zo is een helpende hand niet alleen welkom als u te druk bent of bepaalde dingen in huis niet meer zelf kunt, maar ook als u bijvoorbeeld pas bevallen bent en geen recht meer heeft op kraamverzorging. Via Kruiswerk in Doetinchem kunt u namelijk ook tijdelijk een nieuwe betrouwbare ervaren huishoudelijke hulp  in de wijk inschakelen, die huishoudelijke taken van u overneemt.

Hieronder hebben we enkele voordelen voor u op een rijtje gezet: 

 • Naast schoonmaken ook andere huishoudelijke taken mogelijk;
 • Persoonlijke intake (telefonisch of huisbezoek);
 • Keuze uit een tijdelijke (minimaal 6 weken) of vaste hulp (bij een vaste hulp bent u verzekerd van vervanging bij ziekte en vakantie);
 • Betaling via automatisch incasso;
 • Geen ingewikkelde administratie;
 • De eerste maand betaalt u € 16,25 per uur, daarna € 16,75 (niet-leden € 17,95).
Betrouwbare huishoudelijke hulp in Doetinchem

Een huishoudelijke hulp van onze partner Alfasens is niet te vergelijken met een werkster of schoonmaakster. Een huishoudelijke hulp van Alfasens biedt u namelijk, naast hulp in het huishouden, ook steun en een luisterend oor. Zo let de hulp ook op uw welzijn en houdt indien gewenst contact met uw naasten of hulpverleners. Mede dankzij deze gecombineerde hulp zorgen wij ervoor dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Korting op huishoudelijke hulp Doetinchem

Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek en Liemers in Doetinchem krijgt u korting op een huishoudelijke hulp bij u uit de buurt of wijk, en betaalt u de eerste maand € 16,25 per uur. Daarna betaalt u het ledentarief van € 16,75 per uur (niet-leden: € 17,95). Hieronder een overzicht van de kosten voor leden en niet-leden.  

Tarieven huishoudelijke hulp 2020
  
Leden eerste maand          € 16,25 p/u
Leden na één maand          € 16,75 p/u
Niet-leden          € 17,95 p/u

 

Huishoudelijke hulp in uw wijk? Hulp in het huishouden in Doetinchem? Nu aanvragen:

Heeft u hulp in de huishouding in Doetinchem nodig? Leden kunnen via Kruiswerk huishoudelijke hulp aanvragen in:

 • Aalten
 • Angerlo
 • Bergh
 • Berkelland
 • Bronckhorst
 • Didam
 • Doetinchem
 • Duiven
 • Lochem
 • Montferland
 • Oost Gelre
 • Oude IJsselstreek
 • Rijnwaarden
 • Voorst
 • Wehl
 • Westervoort
 • Winterswijk
 • Zevenaar
 • Zutphen

Hulp in het huishouden Doetinchem aanvragen

Op zoek naar huishoudelijke hulp met ervaring in Doetinchem of één van de andere plaatsen in de Achterhoek? Bel met onze ledenservice 0314 - 357 430 bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur (lokaal tarief)*.  Of vul het aanvraagformulier in:

Aanvraagformulier Huishoudelijke hulp 

*Niet ter vervanging van werksters, schoonmaaksters of van huishoudelijke hulpen, die zwart worden uitbetaald.


Wilt u lid worden van Kruiswerk en profiteren van de korting op huishoudelijke hulp?

Een lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek is heel aantrekkelijk voor iedereen, ook als u niet direct een zorgbehoefte heeft. Voor slechts € 19,50 per kalenderjaar bent u lid en profiteren uw gezinsleden automatisch mee van de vele voordelen. Leden van Kruiswerk maken gratis of met korting gebruik van onze diensten en/of ontvangen extra service.

Lees hier meer over de voordelen van het lidmaatschap.


Veel gestelde vragen huishoudelijke hulp

Hoe vraag ik een huishoudelijke hulp in huis aan?
Kan iedereen een huishoudelijke hulp aanvragen? Ook als ik niets mankeer?
Zijn er wachtlijsten voor huishoudelijke hulp aan huis?
Komt er wel hulp bij mij tijdens de coronatijd?
Krijg ik een vaste hulp?
Komt mijn hulp op een vast moment?
Hoe lang moet ik hulp afnemen?
Krijg ik vervanging als mijn hulp met vakantie of ziek is?
Ik heb een eigen hulp die niet via Alfasens werkt. Kan ik tijdelijk via Alfasens een hulp krijgen als zij bijvoorbeeld met vakantie is?
Komt de hulp bij mij in dienst?
Wat zijn de kosten voor huishoudelijke hulp aan huis?
Hoe dien ik te betalen voor mijn huishoudelijke hulp?
Als mijn hulp een keer niet geweest is, moet ik die uren dan wel betalen?
Moet ik ziekengeld betalen als mijn hulp ziek is?

Alles uitklappen

Alles inklappen

Lees meer over huishoudelijke hulp via Kruiswerk Achterhoek en Liemers

Waar vind ik een geschikte huishoudelijke hulp?
Een hulp in de huishouding, voor de één is het noodzakelijk en voor de ander meer gemak. Maar waar vindt u nu een goede hulp? Welke keuzes zijn er en waar moet u op letten?

Druk, druk, druk... Over de balans in je leven
De zorg over jonge kinderen, een drukke baan en ook nog een sociaal leven. Als jonge ouders heb je nogal wat ballen in de lucht te houden. Soms een lastige opgave. Erlyn (32) heeft twee jonge kinderen, een meisje en een jongen van drie en zeven jaar. Daarnaast werkt ze vier dagen in de week. We vroegen haar hoe zij de balans in haar drukke, maar leuke leven heeft gevonden.

Ben je mantelzorger? Laat Kruiswerk je ondersteunen.
Je volwassen dochter voeren of dagelijks je vader helpen schoon en rustig naar bed te gaan. Waarschijnlijk zie je jezelf niet als mantelzorger, maar je bent het wel. Wist je dat Kruiswerk verschillende diensten heeft die zijn ontwikkeld om jou te ondersteunen?

Column financieel zorgadviseur
Via Kruiswerk kreeg ik een aanvraag van een mevrouw, laten we haar mevrouw De Vries noemen. Mevrouw De Vries woont in het voorhuis van een oude boerderij en haar woonkamer met originele bedstee en houtsnijwerk zouden niet misstaan in een openluchtmuseum. In de hoek van de kamer staat een groot gietijzeren fornuis met daarnaast mevrouw De Vries in haar lekkere leunstoel.

Kruiswerk Achterhoek en Liemers - De zorg voor elkaar

0:00 / 0:00