Gratis krukken lenen

Gratis krukken lenen

0 beoordelingen

Met een lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek en Liemers kunt u gratis krukken lenen voor het hele gezin.  

Gratis krukken huren of lenen

Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals krukken, zitten niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Als u of iemand uit uw gezin krukken nodig heeft, moet u deze dus zelf kopen, lenen of huren bij bijvoorbeeld een thuiszorgwinkel. Als lid van Kruiswerk huurt u hier altijd gratis krukken. En het mooie is: een lidmaatschap geldt voor het hele gezin, dus zowel uw partner als thuiswonende kinderen profiteren automatisch mee van de vele voordelen. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kan dus ook uw zoon of dochter gratis krukken lenen als dat nodig is.

Afhaalpunt krukken

Voor de uitleen van krukken werken we samen met Medipoint. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u bij alle Sensire | Medipoint thuiszorgwinkels gratis loophulpmiddelen lenen. Medipoint heeft voldoende op voorraad, dus u hoeft deze van tevoren niet te reserveren of te bestellen. U vindt de thuiszorgwinkels in Doetinchem, Vorden, Winterswijk en Zutphen. Naast de thuiszorgwinkels, zijn er nog twee extra afhaalpunten in Borculo (Betulaen in Gorssel (Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge). Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u hier ook terecht voor de gratis uitleen van krukken en andere loophulpmiddelen.

Krukken lenen op vakantie

Als u op vakantie bent, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor u krukken of een ander loophulpmiddel nodig heeft. In dat geval kunt u met uw ledenpas bij alle vestigingen van Medipoint in Nederland terecht om gratis krukken te lenen. Heeft u de krukken ook na de vakantieperiode nog nodig? Dan kunt u deze na maximaal 26 weken terugbrengen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt. Bekijk hier een overzicht van Medipoint thuiszorgwinkels in Nederland.       

Soorten uitleen krukken

Er zijn verschillende soorten krukken beschikbaar om te lenen: elleboogkrukken, onderarmschaalkrukken, okselkrukken en de Eiffelkruk. Elleboogkrukken worden het meest gebruikt, maar afhankelijk van de klacht zullen de medewerkers van de thuiszorgwinkel u adviseren welke kruk de beste ondersteuning biedt. 

Ledenvoordeel krukken

Leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers lenen tot 26 weken gratis loophulpmiddelen, waaronder verschillende soorten krukken. 

Voorwaarden

De gratis uitleentermijn is een half jaar (26 weken) per kalenderjaar. In principe geldt het uitleentermijn van 26 weken voor een aangesloten periode. Als er sprake is van een andere operatie (nieuwe indicatie) kunnen de krukken weer geleend worden. In dit geval kunt u weer gebruikmaken van de regeling, indien de 26 weken met de eerste indicatie nog niet volledig benut waren. Daarna kunt u de krukken eventueel kopen met een korting van 10%.

De gratis uitleen is van toepassing op elleboogkrukken, onderarmschaalkrukken, okselkrukken, eiffelkrukken, looprekken en rollators.