Gratis krukken lenen

Gratis krukken lenen

0 beoordelingen

Met een lidmaatschap van Kruiswerk Achterhoek en Liemers kunt u gratis krukken lenen voor u of voor andere leden van het gezin.  

Gratis krukken huren of lenen

Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals krukken, zitten niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Als u of iemand uit uw gezin krukken nodig heeft, moet u deze dus zelf kopen, lenen of huren bij bijvoorbeeld een thuiszorgwinkel. Als lid van Kruiswerk huurt u hier altijd gratis krukken. En het mooie is: een lidmaatschap geldt voor het hele gezin, dus zowel uw partner als thuiswonende kinderen profiteren automatisch mee van de vele voordelen. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kan dus ook uw zoon of dochter gratis krukken lenen als dat nodig is.

krukken-huren-medipoint 

Afhaalpunt krukken

Voor de uitleen van krukken werken we samen met Medipoint. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u bij alle Sensire | Medipoint thuiszorgwinkels gratis loophulpmiddelen lenen. Medipoint heeft voldoende op voorraad, dus u hoeft deze van tevoren niet te reserveren of te bestellen. U vindt de thuiszorgwinkels in Doetinchem, Vorden, Winterswijk en Zutphen. Naast de thuiszorgwinkels, zijn er nog extra afhaalpunten. Op vertoon van uw Kruiswerk ledenpas kunt u hier ook terecht voor de gratis uitleen van krukken en andere loophulpmiddelen. Bekijk hier een overzicht van de Medipoint thuiszorgwinkels en afhaalpunten.       

krukken-lenen-achterhoek

Krukken lenen op vakantie

Als u op vakantie bent, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor u krukken of een ander loophulpmiddel nodig heeft. In dat geval kunt u met uw ledenpas bij alle vestigingen van Medipoint in Nederland terecht om gratis krukken te lenen. Heeft u de krukken ook na de vakantieperiode nog nodig? Dan kunt u deze na maximaal 26 weken terugbrengen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt. 

Soorten uitleen krukken

Er zijn verschillende soorten krukken beschikbaar, zo kunt u elleboogkrukken lenen maar ook elleboogkrukken voor kinderen, onderarmschaalkrukken, okselkrukken en de Eiffelkruk. Krukken bieden extra steun tijdens het staan en lopen. Meestal worden krukken gebruikt tijdens de revalidatie, ziekte, bij evenwichtsproblemen of bij pijn tijdens het lopen. Elleboogkrukken worden het meest gebruikt, maar afhankelijk van de klacht zullen de medewerkers van de thuiszorgwinkel u adviseren welke kruk de beste ondersteuning biedt. 

Ledenvoordeel krukken

Leden van Kruiswerk Achterhoek en Liemers lenen tot 26 weken gratis loophulpmiddelen, waaronder verschillende soorten krukken. 

Voorwaarden

De gratis uitleentermijn is een half jaar (26 weken) per kalenderjaar. In principe geldt het uitleentermijn van 26 weken voor een aangesloten periode. Als er sprake is van een andere operatie (nieuwe indicatie) kunnen de krukken per paar weer geleend worden. In dit geval kunt u weer gebruikmaken van de regeling, indien de 26 weken met de eerste indicatie nog niet volledig benut waren. Daarna kunt u de krukken eventueel kopen met een korting van 10%.

De gratis uitleen is van toepassing op elleboogkrukken, onderarmschaalkrukken, okselkrukken, eiffelkrukken, looprekken en rollators. Als lid van Kruiswerk Achterhoek en Liemers profiteert u ook van 10% korting* op het volledige koopassortiment van Medipoint.

elleboogkrukken-lenen
Elleboogkrukken
 onderarmschaalkrukken
Onderarmschaalkrukken
eiffelkruk 
Eijffelkruk

 

okselkrukken 
Okselkrukken

 

*Deze korting is niet geldig i.c.m. andere (leden)kortingen, acties of waardebonnen.