Hulp bij belastingaangifte aan huis

Hulp bij belastingaangifte aan huis

0 beoordelingen

Na de laatste maatregelen vanuit het kabinet in verband met het coronavirus zal de hulp bij belastingaangifte tot en met 3 juni geen bezoeken aan huis meer afleggen. Om die reden zij er ook andere tarieven voor de belastingaangifte. Onze partner kan voor u een machtiging aanvragen bij de belastingdienst om zo de meeste gegevens te verzamelen. Telefonisch nemen zij dan de laatste zaken door, zoals ziektekosten en giften en dienen op basis daarvan de aangifte in. De kosten voor deze belastingaangifte voor Kruiswerk leden zijn:


Enkele (1 persoon)  Dubbele (met partner) 
Belastingaangifte  € 70,-  € 80,- 


Aanvragen hulp bij belastingaangifteVia Kruiswerk schakelt u betrouwbare en voordelige hulp in bij uw belastingaangifte. De belastingadviseur helpt u met uw digitale aangifte, bij u thuis of via de post. Zij kunnen u ook helpen met het aanvragen van zorg- en huurtoeslag.

Belastingaangifte

U dient jaarlijks aangifte te doen van uw inkomstenbelasting, premie volksverzekeringen en/of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Meestal ontvangt u hierover persoonlijk bericht van de Belastingdienst, maar ook als dat niet het geval is, kan het zijn dat u aangifte moet doen. De belastinghulp van Kruiswerk Achterhoek en Liemers verzorgt voordelig uw belastingaangifte, zodat u precies weet hoeveel belasting u moet betalen of hoeveel geld u terug krijgt. 

Toeslagen aanvragen

Als u een huurhuis, zorgverzekering of kinderen heeft, kunt u in aanmerking komen voor een extra bijdrage in de vorm van toeslagen. Afhankelijk van uw situatie, inkomen en vermogen kunt u aanspraak maken op een kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag en zorg- en huurtoeslag. Onze belastinghulp kan bepalen of u recht heeft op één van deze tegemoetkomingen en deze voordelig voor u aanvragen.  

Werkwijze hulp bij belastingaangifte

U kunt kiezen uit belastinghulp aan huis of via de enveloppenservice.

Enveloppenservice

Met de enveloppenservice verzamelt u alle documenten die nodig zijn om een aangifte of aanvraag te kunnen indienen. Deze stuurt u vervolgens samen met uw gegevens per post naar onze belastinghulp. Zodra de documenten binnen zijn, worden de aangiftes en/of aanvragen voorbereid en klaargezet. De belastinghulp neemt dan telefonisch contact met u op om de aangifte door te nemen en te controleren. Zodra de aangiftes en/of aanvragen ingediend zijn, ontvangt u de opgestuurde documenten met een kopie van de aangiftes/aanvragen weer retour.

Belastinghulp aan huis

Als u liever heeft dat onze adviseur bij u thuis komt om te helpen met uw aangifte inkomstenbelasting, kunt u ook kiezen voor een bezoek aan huis. Indien nodig kan onze belastinghulp dan ook assisteren bij het verzamelen van de juiste papieren.

Ledenvoordeel belastingaangifte

In verband met de maatregelen die worden genomen, 

 Geen voorrijkosten bij een bezoek aan huis van 1 februari t/m 30 april (van 1 mei t/m 31 januari: € 15,-).
 Gratis een digitale kopie van de ingediende aangiftes/aanvragen. Tegen een extra betaling van € 5,- ontvangt u de kopie ook per post. ✓ Gemiddeld € 25,- korting per aangifte.

Enkele (1 persoon)  Dubbele (met partner) 
Enveloppenservice  Leden: € 50,-
Niet-leden: € 75,-
Leden: € 60,-
Niet-leden: € 85,-
Aangifte aan huis  Leden: € 85,-
Niet-leden: € 110,- 
Leden: € 95,-
Niet-leden: € 125,- 
Voorlopige teruggaaf Leden: € 40,-
Niet-leden: € 50,- 

Voorlopige aanslag Leden: € 40,-
Niet-leden: € 50,- 
 
Aanvragen van toeslagen  Leden: € 50,-
Niet-leden: € 60,- 

Overige dienstverlening Leden: € 100,- p/u
Niet-leden: € 120,- p/u