SKCtraining

Kom in shape op een leuke manier

06 March 2018

Wil jij sterker en fitter worden, maar houd je het sporten - eerlijk is eerlijk - niet altijd zo lang vol? Sporten is nooit meer saai met de SKC-training (Sport, Kracht en Conditie) van onze leefstijlcoach Paul Zeeders. Wij vroegen Paul waarom.

“Ik heb SKC-training opgezet voor mensen die sterker en fitter willen worden, op een hele leuke en speelse manier. En graag nieuwe dingen willen leren, want dat motiveert! Als je in de 20 of in de 30 bent begin je minder snel aan een nieuwe sport en hebben  leeftijdsgenoten misschien al jaren meer ervaring dan jij. Met de SKC-training bouw je voor een variatie aan sporten een mooie basis op om het spel mee te kunnen doen. Van daaruit gaan we steeds verder. Het is dus laagdrempelig, maar ik probeer je natuurlijk wel maximaal uit te dagen.”

Hoe ziet zo’n SKC training er dan uit?

Paul: “Ik wissel krachttraining af met spel. Het kan zijn dat we na de warming up eerst 20 minuten hard gaan trainen, bijvoorbeeld met een oefening in deadlifts, jumping jacks en squats. We trainen hierbij alle spieren. Daarna volgt spel met bijvoorbeeld een potje basketbal, voetbal of volleybal. Maar het kan ook zijn dat ik het combineer. Dan staat misgooien met basketbal bijvoorbeeld voor 10 keer opdrukken. Dat zorgt voor uitdaging, maar ook voor mooie competitie en plezier onderling.

“Je hebt niet door dat je aan het trainen bent”

Dit alles maakt dat je niet door hebt dat je aan het trainen bent. En je wordt er gelukkiger van,” vertelt Paul. Waar komt dat door? “Als je iets nieuws oppakt, en je wordt er steeds beter in, zorgt dat voor een bepaald geluksgevoel. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om met de hele groep uiteindelijk een handstand te kunnen, of een bal hoog te houden terwijl je nog nooit gevoetbald hebt.”

Wat vinden mensen ervan?

“De reacties vanuit de groepen zijn heel positief Het is goed om te zien dat ze er plezier aan beleven. Het concept van het combineren van krachttraining en spel is niet nieuw alleen nog niet zo bekend. En ik gebruik natuurlijk mijn eigen methodiek in krachttraining, waarvan ik weet dat het werkt. Ik hoop dat ik zo veel mensen blij kan maken met
deze training.”

Doe ook mee! Leden ontvangen altijd 10% korting op het maandtarief. Meer informatie en aanmelden via www.kruiswerk.nl/skc