Direct door naar content

'Nu doe ik weer wat ik wil'

Datgene waar de 83-jarige Ria van Erp uit Vorden zo bang voor was gebeurde: ze gleed uit in de tuin en lag een tijd lang hulpeloos op de grond. "Dat wilde ik nooit meer meemaken. Leefsamen was precies wat ik zocht." Een half uur lang lag de 83-jarige Ria van Erp na een val afgelopen winter hulpeloos in de tuin. “Ik ben nog redelijk goed ter been, maar als ik val kan ik niet zelfstandig opstaan. Ik wilde afval in de container gooien die achter in de tuin staat. Ik gleed uit en kon me vervolgens nergens aan optrekken. Ik heb om hulp geroepen, maar het eerste half uur hoorde niemand me. Uiteindelijk was er een voorbijganger die mij hoorde en me heeft geholpen. Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken.” De angst om te vallen zorgde ervoor dat Ria niet meer zoveel ondernam als voor de val.  

‘Precies wat ik zocht’  

Twee maanden later ontving Ria een brief waarin het project ‘Leefsamen Achterhoek’ uitgelegd werd. “Dat was precies wat ik zocht! Ik vond het een fantastisch idee.” Ze besloot zich aan te melden en werd uitgekozen voor de pilot van het project. Ria werd een van de 1.000 personen binnen de testgroep van Leefsamen Achterhoek. In mei 2019 kreeg zij een deur/raamalarm, paniekknop, inactiviteitsmelder en twee rookmelders bij haar thuis geïnstalleerd. De melders zijn via wifi verbonden met het internet.  

Oogje in het zeil 

Ria’s eigen kinderen houden via de Leefsamen app een oogje in het zeil. Zij worden ook gealarmeerd wanneer de paniekknop ingedrukt wordt, er te lang geen beweging is gedetecteerd of wanneer de deur opengaat binnen de speciaal voor Ria ingestelde tijden. Dat geeft haar een gerust gevoel: “Ik weet dat als er iets gebeurt, mijn eigen kinderen daar melding van krijgen.”  

In overleg met haar drie kinderen werd haar schoonzoon Wim Draaisma beheerder van het systeem. “De installatie van de melders door de monteur was zo gepiept en de app is gebruiksvriendelijk”, vertelt Wim. Sindsdien heeft Ria in en om het huis altijd de alarmknop om. “Ik onderneem veel: ik schilder regelmatig, ga vaak naar mijn buurvrouw een ben graag in mijn tuin aan het werk. Ik ben niet iemand die achter de geraniums gaat zitten. En dat hoeft dus ook niet! Het geeft me zo’n veilig gevoel, dat ik altijd op de knop kan drukken als er iets aan de hand is.”  

Bewezen effectief  

Leefsamen geeft ook de kinderen zekerheid. “Mijn schoonmoeder heeft de alarmknop al twee keer gebruikt” vertelt Wim. “Een keer voelde ze zich niet lekker en de tweede keer was ze gevallen. We kregen daar melding van en een van ons was er binnen 5 minuten. Het stelt ons gerust en het heeft veel angst bij mijn schoonmoeder weggenomen. Nu onderneemt ze weer wat ze wil en blijft ze actiever. Dat is ontzettend veel waard.”  

Volgens Marcel Nijhof, Zlimthuis expert, is Leefsamen dé nieuwe vorm van personenalarmering: “Leefsamen is een proactief systeem. Waar traditionele persoonsalarmsystemen vaak alleen een paniekknop hebben, kunnen de extra beweeg-, rook- en deurmelders van Leefsamen op cruciale momenten het verschil maken. Bovendien zijn veel mensen die het systeem ervaren in onze Belevingswoning, verbaasd over de prijs.” 

Wil jij ook gebruik maken van een alarmsysteem zoals Leefsamen??  

Neem dan eens een kijkje bij de mogelijkheden van alarmering bij Zlimthuis of bel met Marcel op 088 – 17 17 330

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht