Direct door naar content

Toerist in eigen Achterhoek

De "Bronckhorster landleven" route is 33,5 km genieten. Deze bijzondere fietsroute voert je langs een eeuwenoude handelsroute binnen de gemeente Bronckhorst. Verder is de route omringd door bossen, weilanden en akkers.

 

De "Bronckhorster landleven" route

Afstand: 33.50 Km | Duur: 02:16 uur


Startpunt Camping Jena

Camping Jena ligt aan de rand van de bossen van landgoed Enghuizen in Hummelo. De groene camping is een ideaal startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes en daarom geschikt voor de wandel- en fietsliefhebber.

Hotspot 1: Camping Jena

Toldijk

In de gemeente Bronckhorst ligt het dorp Toldijk. Vroeger konden handelslieden die deze weg volgden in deze omgeving rust vinden en aan hun dagelijkse behoeften voldoen. Ze hadden hier cafés, een bakker, een kleermaker, enz.

Hotspot 2: De Kruisbrink, Toldijk

Aardappelrassen, groente, fruit, en streekproducten-pakketten van eigen bodem. In deze sfeervol ingerichte Achterhoekse Boerderijwinkel kun je terecht voor een uitgebreid assortiment. Zij zijn in de wijde omgeving bekend om hun puur en (h)eerlijk vers geperst appelsap: puur sap zonder enige toevoegingen.

De Hessenweg

Handelsroute De Hessenweg werd in de zeventiende en achttiende eeuw veel gebruikt door trekarbeiders op zoek naar inkomsten. 

Hotspot 3: Galerie 1880/Kunst of Art

Vanuit twee prachtige locaties vervult Kunst of Art de wensen van kunstliefhebbers uit de Achterhoek en verre omgeving. In Laag-Keppel en Zutphen vind je een groot aantal werken van gerenommeerde kunstenaars.

Midden in kunstenaarsdorp Laag-Keppel staat een neogotisch kerkje, dat rond 1880 werd gebouwd als kerkelijke voorziening bij het nabijgelegen kasteel. Sinds 1987 is Galerie 1880 hierin gevestigd. De galerie presenteert hier een grote collectie moderne kunst.

Hengelo Gelderland - Keijenborg

Hengelo (Gld) is het centrum van de gemeente Bronckhorst en staat van oudsher bekend om de paardenmarkten, -keuringen en motorevenementen. De directe omgeving leent zich uitstekend om mooie wandelingen en fietstochten te maken.

Routebeschrijving

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst Kruiswerk Pechpas Krant gemist? Lees online!