Direct door naar content

Leren zonder te betalen, dat wil jij toch ook?

Droom jij ervan om een cursus te volgen, maar ben je bang voor de (hoge) kosten? Niet nodig! Via verschillende sites en apps is het mogelijk om gratis cursussen te volgen. Van een nieuwe taal tot de geheimen van Excel. De mogelijkheden zijn er, dus wat houdt je nog tegen?
 

Lekker leren via de bieb

Wist je dat je als lid van de bibliotheek ook gratis cursussen kunt volgen? Door een samenwerking met de online leerplatformen van Soofos en Goodhabitz heb jij de keuze uit verschillende cursussen. Het aanbod is netjes onderverdeeld in categorieën zoals persoonlijke ontwikkeling, marketing, digitale vaardigheden en het officepakket. Je logt op het de websites van Soofos of Goodhabitz in met je bibliotheekgegevens en kiest vervolgens welke cursus jij wilt volgen. Stapsgewijs ga je de stof door en bereid je je voor op een toets. Na het afronden van de cursussen ontvang je een mooi certificaat als bewijs.

Geen lid van de bibliotheek? Geen probleem. Een deel van het aanbod is ook zonder lidmaatschap gratis te volgen.


Spreek meer talen met Duolingo

Altijd al een andere taal willen leren? Duolingo helpt je daarbij! Taalapp Duolingo is vooral bekend van de groene uil die het als mascotte heeft. Samen met een aantal andere personages word je ondersteund bij het leren van een nieuwe taal. Gebruik je de Nederlandse versie dan kun aan de slag met Duits, Engels en Frans. Spreek je al een redelijk woordje Engels? Dan kun je er ook voor kiezen om vanuit het Engels een andere taal te leren. Het aanbod wordt dan een stuk groter, waardoor het ook mogelijk is om te oefenen met andere talen zoals, Japans, Russisch, Spaans of Zweeds.

Groot voordeel is dat het gaat om korte oefeningen. In een paar minuten tijd kun je al een oefening afronden. Hierdoor is het makkelijk om de app er even bij te pakken, wanneer je tijd over hebt. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook meer lessen volgen. Een cursus begint met makkelijke zinnen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de zinnen worden. Ook kun je lessen altijd herhalen. Een klein nadeel is dat het programma zich vooral focust op woordenschat en er weinig uitleg beschikbaar is over grammatica.

 
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Lid worden Krant gemist? Lees online!