Direct door naar content

Even voorstellen | Verbreed jouw online wereld

Foto’s maken, telefoneren met je kinderen of een filmpje bekijken dat je hebt ontvangen. Klinkt makkelijk, maar misschien is dat voor jou helemaal niet zo vanzelfsprekend. Aankomend jaar helpen Berna van Campen en Mathijs Lansink je hier graag mee! Zij gaan trainingen verzorgen in het gebruik van de tablet en smartphone. Wij stellen ze aan je voor!

Opengaan van een nieuwe wereld

“In een training leg ik niet alleen uit waar een bepaald knopje zit. Tijdens de training ga je het ook daadwerkelijk doen. Je krijgt direct feedback. Mensen moeten weggaan met het idee dat ze iets geleerd hebben. Wat ik zo belangrijk vind is dat de communicatiewereld na zo’n training verbreed is. Je wereld wordt zoveel malen groter en gezelliger als je digitaal vaardig bent. Ik vind het leuk dat je mensen zover kan krijgen dat ze er ook echt lol mee hebben. Lekker in je eigen wereld, kijkend naar een filmpje van je kleinkind.”

Luisteren

“Tijdens mijn werkzaamheden bij onder andere Wegener heb ik veel verschillende systemen leren kennen”, vertelt Berna van Campen. “Daardoor blijf je bij de tijd. Ik zeg ook altijd tegen mijn man: ‘Zeg nou hoe je dat doet, want ik wil het zelf regelen’. Ik ben heel praktisch. Ouderen maken het ontdekken van digitale communicatiemiddelen vaak groter en angstiger dan dat het is. Ik vertaal het digitale terug naar eenvoud.” Samen met Mathijs Lansink zet Berna de trainingen voor Kruiswerk in elkaar. Mathijs vertelt: “Ik heb bij Apple trainingen gegeven, van basistraining voor de iPad tot het maken van foto’s. Daarbij heb ik gezien waar ouderen tegenaan lopen. Voor mij is het geven van trainingen echt een hobby. Mensen hebben vooral een goede basis nodig. Alleen al hoe je het scherm moet behandelen. En daar helpen wij graag bij.”

Terug naar overzicht