Direct door naar content

Blijf gezond met de hulp van jouw zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zijn er voor je. Het hele jaar door. Onder ander met preventie: om te zorgen dat jij gezond blijft en jouw gezondheid blijft bevorderen en beschermen. 

Zo houd je goede voornemens vol 

Wat zou het mooi zijn als je van de ene op de andere dag zou kunnen stoppen met roken, de dagelijkse 350 gram groente haalt of netjes drie keer in de week in de sportschool te vinden bent. Helaas, weinig mensen houden goede voornemens langer dan een paar weken vol. Geldt dat ook voor jou? Lees dan de 4 tips van Zilveren Kruis en pak de draad weer op!   

1. Je kunt iedere dag opnieuw beginnen. 

Heb jij een goed voornemen? Wacht dan niet tot 1 januari, of volgende week maandag. Begin gewoon. En zondig je een keer? Kijk dan vooral hoe goed je het hebt gedaan.   

2. Spreek af wat je doet bij een terugval. 

Stel: je wilt stoppen met drinken, of met (te veel) suiker eten. Je weet dat er moeilijke momenten gaan komen. Spreek vooraf met jezelf af wat je ter compensatie doet als je zondigt. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling of ruim de berging op. En dan húp weer opnieuw beginnen. 

3. Met kleine stapjes kom je verder. 

Stel jezelf doelen, maar leg de lat laag. Stoppen met suiker? Vervang eerst frisdrank door bruisend water. Als je zoiets een maand volhoudt, is de winst al ontzettend groot. Bedenk daarna de volgende stap. 

4. Beloon jezelf. 

Onze hersenen zijn gek op beloningsimpulsen. Dus spreek vooraf af hoe je jezelf beloont als je je doelen haalt, dan heb je iets om naar uit te kijken. 

Meer inspiratie? 

Beters slapen, meer ontspannen, vaker bewegen of gezonder eten? Ga naar www.zk.nl/magazine voor meer tips over gezonder leven. 

Lekker in je vel 

Fit zijn én lekker in je vel zitten. Het begint allemaal bij een goede leefstijl. Kun je daar wel een beetje hulp bij gebruiken? VGZ helpt je gezonder te leven. Heb je bij VGZ een aanvullende verzekering? Bijvoorbeeld via de collectiviteit van Kruiswerk Achterhoek en Liemers? Dan heb je een preventiebudget. 

Dit budget kun je onder andere gebruiken voor een: 

  • Leefstijlcheck 
  • Leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer 
  • Cursus leren omgaan met een aandoening 
  • Online slaaptraining 
  • Cursus valpreventie, bij jou in de buurt   

Samen voor een gezonder Nederland. Elke dag weer. 

Door goed voor jezelf te zorgen, voel je je ook gezonder. Dat is goed voor jou, en voor de mensen om je heen. Zo zorgen we samen voor een gezonder Nederland. En houden we de zorg toegankelijk en betaalbaar.   

Dus kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken in het leven? Bijvoorbeeld bij stoppen met roken, omgaan met een ziekte of aandoening of werken aan een gezonder gewicht? Lees dan snel verder op www.vgz.nl/preventie, en maak gebruik van jouw preventiebudget.   

Meer gezonde jaren voor iedereen 

De maatschappij kent veel prikkels en producten die onze gezondheid aantasten. Gelukkig kan je voor een deel zelf invloed uitoefenen op je eigen gezondheid. Aandacht voor een gezonde leefstijl is belangrijk, je krijgt een betere weerstand en je bent beter bestand tegen ziektes. Hoe eerder je met je leefstijl aan de slag gaat, hoe meer gezonde jaren en kwaliteit van leven je kunt bereiken. Dat noemen we bij Menzis: Leefkracht.   

Hoe begin je met een gezonde leefstijl? 

Veranderen van leefstijl is niet makkelijk. Menzis helpt je daar graag bij, met de app SamenGezond. Hierin geven ze jou bruikbare tips en coaching, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, interesses en doelen. Dat doet Menzis niet alleen, maar samen met haar partners zoals de Hartstichting, het Voedingscentrum en het Kenniscentrum Sport & Bewegen. 

Naast coaching via de SamenGezond-app kun je meedoen aan Weekdoelen, waarbij je iedere week een beloning ontvangt. Zo zet je vaak net dat stapje extra én houd je het langer vol. SamenGezond is jouw gezonde steuntje in de rug. 

Ben je verzekerd bij Menzis? 

Maak dan gebruik van de leefkrachtadviseur. En krijg persoonlijk advies over een gezonde leefstijl. Mensen met overgewicht kunnen meedoen aan een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), een traject van twee jaar waarin een leefstijlcoach deelnemers helpt hun leefstijl te veranderen én vol te houden. Daarnaast stimuleert Menzis mensen te stoppen met roken. En vergoedt daarom de Allen Carr-methode, een bewezen effectieve methode die deelnemers in één dag van het roken af kan helpen. 

Meer weten? 

Kijk op www.samengezond.nl (en download de app) of op www.menzis.nl voor de mogelijkheden.

Het Kruiswerk Zorgcollectief helpt je graag op weg 

Kruiswerk leden kunnen deelnemen aan het Kruiswerk Zorgcollectief. Naast korting op de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis, VGZ en Menzis biedt het Kruiswerk Zorgcollectief ook ruimere dekking en extra vergoedingen op jouw aanvullende zorgverzekering. Zo ben je verzekerd van goede zorg. Het Zorgcollectief biedt het hele jaar door persoonlijke ondersteuning en advies bij vragen over jouw zorgverzekering. Kijk voor meer info op www.kruiswerkzorgcollectief.nl.

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voor vragen over zorgverzekeringen

Bel met het Kruiswerk Zorgcollectief

088 – 17 17 310

Bereikbaar op werkdagen
9:00 – 17:00 uur
Gratis voor leden

Gerelateerd artikel Jouw zorgverzekeraar is er voor je: het hele jaar door Krant gemist? Lees online!