Direct door naar content

5 tips voor het behouden van dat heerlijke zomergevoel

Het einde van de zomer is bijna in het zicht. Dit betekent dat het 'echte leven' met school en werk weer gaat beginnen... Of misschien al wel is begonnen. Heb je ook zo genoten van deze vakantie? En ben je nog niet klaar voor de ‘dagelijkse sleur’? Probeer dat heerlijke vakantiegevoel vast te houden. Wij geven je graag een aantal tips. Zo zorg je ervoor dat je ook na jouw vakantie nog heerlijk kunt genieten. 

Tip 1: Maak een fotoboek 

In de zomer heb je waarschijnlijk een heleboel foto’s gemaakt. Of het nu van een dagje uit is, een weekendje weg of foto’s van de mooie natuur. Herbeleef die heerlijke dagen door foto’s uit te zoeken en er een mooi fotoboek van te maken. 

Tip 2: Organiseer een picknick 

Ga heerlijk picknicken met het hele gezin. Maak samen allerlei lekkere hapjes en zoek een mooi plekje. Ga heerlijk picknicken in eigen tuin of zoek een mooi plekje op in de natuur.  Vergeet ook niet een heerlijk boek of spelletje mee te nemen. Zo kun je langer genieten van de picknick. 

Tip 3: Ga heerlijk een weekendje weg 

Niet iedereen is afgelopen zomer op vakantie geweest. Velen bleven ook thuis. Met dat vele thuiszitten merk je misschien aan jezelf dat je ook wel weer toe bent aan een andere omgeving. Het hoeft niet moeilijk, duur of ingewikkeld te zijn. Ga bijvoorbeeld heerlijk naar een camping in de buurt, of zet een tent in de achtertuin. 

Tip 4: Ga erop uit 

In de zomer ben je vaak meer buiten dan in de andere seizoenen. Heerlijk buiten eten met vrienden en familie. Genieten van het lekkere weer tijdens een wandeling of fietsroute. Of de zonnestralen meepakken met een drankje op het terras. Houd dit ook vast in het najaar en kom niet terecht in de valkuil van bankhangen en binnen zitten. Mensen met een actief buiten- en sociaal leven zijn simpelweg gelukkiger! 

Tip 5: Ontspan 

In de zomer hebben we vaak meer tijd om niets te doen en tijd voor onszelf te nemen. Houd dit ontspannen gevoel ook na de zomer vast. Zorg ervoor dat je een aantal momenten per week vrij hebt en ga iets voor jezelf doen. Lees een mooi boek, of koop eens een interessant tijdschrift.  

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Lid worden Krant gemist? Lees online!